Zde :
http://www.osel.cz/index.php?clanek=6563 popisuje pan RNDr. Vladimír Wagner story o chování mezonu "Bs0" a jeho chování relativistickém při rychlosti skorocéé.
Přesně o to mi šlo a jde. Přesně tak jsem to chtěl zde s vám i s l u š n ě ( i pracně ) prodebatovat. Nešlo to !....a...nešlo to. ! Protože lidé v 21 století si nechtějí po-rozumět
zásadně a nemají ochodu ( zásadně ) k dorozumění v pozici
v s t ř í c n o s ti. Takže : Nyní jsem NUCEN napsat dopis panu doktorovi V. Wagnerovi na jeho adresu
wagner@ujf.cas.cz dotaz, který bude znít takto :
"Vážený pane doktore
Vy i fyzika soudobá presentuje výsledky interakcí na LHC a potažmo s tím i STR ( viz Váš článek na OSLU
http://www.osel.cz/index.php?clanek=6563 ) a to konkrétně vašimi slovy, cituji :
"Mezon Bs0 v klidu žije sice zhruba jednu a půl pikosekundy. Vůči nám se však po svém vzniku pohybuje rychlostí blízkou rychlosti světla, a tak se tato doba protáhne natolik, že urazí až desítku milimetrů, než se rozpadne (zdroj CERN)"
Rád bych Vás požádal do dar Vašeho času a tedy o zodpovězení mé otázky : Fyzika ( i Vy ) uvádí, že částice, např. mezon B "žije v klidu" 1,5 ps. Moje otázka : 01 - kdy je mezon B "v klidu" ? 02 - Pokud někde v klidu je, v jaké soustavě ?, vlastní ?, či základní soustavě pozorovatele, která do klidu byla pasována ? A pak se "v ní" měřil, zkoumal mezon B ...?? 03 - Jak se zjistila "doba života" mezonu B "když byl "v klidu" ? 04 - Mezon B "v klidu" jakou má rychlost ? ( v soustavě pozorovatele ; a v soustavě jeho vlastní ) ?? 04 - Kdy už není mezon B "v klidu" a jak se to odehraje ? Kdo mu udělí relativistickou rychlost ? 05 - Říkáte, že jednou může být mezon B "v klidu" a ... a najednou, že ( dokonce po svém vzniku ! ) se vůči nám ( vůči naší soustavě pozorvatele ) pohybuje rychlostí skoro céé..., jak tu rychlost ten mezon B získlal "z té llidové" ? 06 - Mezon získal "po svém" vzniku sám od sebe tu relativistickou rychlost ? A když jí získal ihned po svém vzniku, kdy získává jinou rychlost tj. rychlost "v klidu" ??
07 - kdy a jak měříte vzdálenost mezonu B, který letí "v klidu" a uletí necelý milimentr a...a kdy a jak a čím měříte vzdálenost 10 milimentrů mezonu B " při rychlosti skorocéé" ?
Děkji za Vaši námahu a Váš vyplýtvaný neplacený čas. JN.