LUBOB:
A kdeže máte v tom vzorečku pro „t“ od Lorentze ony dvě rychlosti ?, tj. v1 a v2 ???, jsou tam v tom vzorečku ?, aby jste porovnal R1 a R2 ??? Pane, žvaníte ( až se vám line pach od pusy )…udivujete mě svou fantasmagorií.
ty dve rychlosti tam nejsou z toho duvodu, ze jsou relativni.
ježiš-maria-josef... ; takže podle Vás v rovicích LT nejsou ony dvě porovnávané rychlosti dvou těles proto, že jsou relativní ?, vůči sobě relativní?, vůči pozorovateli relativní ? vůči vesmíru relativní, či vůči Einsteinovi relativní ???...bože... jestlize se ja
tj. kdo já ?, já-pozorovatel...anebo raketa ? Opět nejste precizní...na takové nefyzikální kecy se pak nedá reagovat ! Vy prostě neumíte fyziku ani logiku ani sebemenší přesnost uvažování... pohybuji rychlosti v smerem od vas, je to totez, jako kdyz vy se pohybujete rychlosti v ode me.
jistě, takové sdělení ovšem neřeší ani vaše zmatky ani ctoho Lorentze, ani dokonce žádný Váš protiargument. Takový primitivní výrok je sice dobře, ale co s ním ? v tom je cele to kouzlo. v tom je ta relativita.
Pane, kouzlo je v něčem jiném, a relativita taky...než v té vaší triviální větičce...
pokud se dve telesa budou pohybovat soubezne stejnou rychlosti
ve směru ode mě od pozorovatele .. (dve rakety vedle sebe), tak at uz se pohybyji jakkoliv rychle, cas na obou raketach bude porad stejny,
..a ...a tím chcete říci co ? že mám falešné zuby, či že mám na listu 52 chybu ? ...co tím chcete říci, to mi musíte prozradit, anebo je to jinotajný důkaz, že HDV je chybná ? protoze relativne se ty rakety navzajem nepohybuji.
?? a co s tím...
presne takhle to Lorentz interpretuje,
a neříkejte... opravdu to tak p ř e s n ě ten Lorentz myslel ? že čas na dvou vedle sebe letících raketách se stejnou rychlostí, že je stejný ? ? Pane LUBOB, dejte se na rybaření.... tak nevim, proc rikate, ze lzu.
říkám tam kde lžete, že lžete a tak kde blábolíte, tam říkám, že blábolíte.... jen opakuji to same co tvrdil on.
óóó, Vy opakujete to, co říkal-tvrdil sám Lorentz ???? Hm, názor si na to čtenář udělá sám. Děkji odejděte...anebo děkuji odcházím.
tedy porovnává čas „t“ pro R1 a čas „t´ “ rakety R2 když se na ně dívá pozorovatel P ze země ???
ale vubec ne. kde jste vzal toho tretiho pozorovatele ze zeme?
Vy jste měl "pro výrok" stanovit kdo ho říká...Vy nectíte systém relativity, že cokoliv se pozoruje, nutno přesně říci "kdo" to pozoruje. tyka se to jen tech dvou (t, t').
A to je ten nesmysl. A vaše totální nepochopení..." tak jak jste tvrdil "pro LT" že se jedná o situaci pro R1 a R2, tak tyto jsou např. "parkoviště - jedna soustava R1 a auto R2 stojící na tom parkovišti. také se vzájemně pohybují stejnou rychlostí a...a vy tvrdíte že mezi nimi je LT vztah a že to tak Lorentz myswlel a vzorce pro auto na parkovišti vymyslel...ha-ha-ha Pane vy tomu totálně nerozumíte.
a nejednou tu říkáte, že „transformujeme „soustavu do jiné soustavy“, to jsou ty vaše kotrmelce… že by z rakety do rakety ? pane?.
? upřesněte to
z rakety do rakety. to je vychozi premise Lorentzovy transformace.
nerozumím Vám..co je podle Vás "výchozí premise" pro Lorentze ? jaky je cas na hodinkach cestovatele (t') v porovnani s mym (t), kdyz se pohybuje vuci me rychlosti v.
podal bych kritiku a pádnou kdybych věděl jakl to přesně myslíte, takže se zdržím...a tuším že opět cosi blábolíte