a) Nezapomínejte, že relativita a Lorentzova transformace jsou věc Geometrie, nikoliv Topologie ...
Matematicky jsou to lokální záležitosti, a nemůžete je vztáhnout na velikost nebo tvar vesmíru ...
a)-reakce : Jak souvisí toto Vaše povídání s tím co jsem řekl 15:10:38 3.8.2013 ?? ( Nemohu si pomoci, ale je to "já o koze, ty o voze" Vaší větou vůbec ničemu neoponujete. Pouze mi připomínáte abych na "něco" nezapoměl. No a co ? Tvrdíte, že matematicky jsou "relativita" a LT lokální záležitosti. No a co s tím. Já si myslím, že ne. Dokažte opak, přinejmenším pořádnými argumenty. Čili obhajte to co jste tvrdil.
b) S Vaším pootáčením - zkuste si někdy počítat LT jako matici v Minkovského prostoru, třeba v tom uvidíte jakousi vzdálenou podobnost s tím Vaším pootáčením, ale pochybuji ...
Nebo nějaké reprezentace přes grupy ?
b)-reakce : Díky za nabídku...já nabídl LT ve své verzi už před mnoha lety a aniž jste to studoval nabízíte mi verzi v matici či grupách ... proč ? Já nabízím hledat opici v pralese a Vy mi nabízíte hledat opici na severním pólu... proč ?
c) Navíc pootočení přesně o 90 stupnů je nesmysl, jednak matematicky - ( ortogonalita ? ), a vždy by to mělo nějaké fluktuace, které by jsme měřili ..
c)-reakce : Jednak jste mou verzi LT nečetl. Tím pádem nevíte o čem je řeč. LT ukazuje při dosazování stále vyšší a vyšší rychlosti tělesa tj. při véé se blíží k céé, že dochází ke kontrakci délek čili se zkracuje až k nule ( to je jev který nastane když se soustava os a na ní úsečka, bude pootáčet. DTTO s dilatací času při dosazování do LT za vééé se blíží cééé, se bude úsečka intervalu času natahovat až se její velikost bude blížit nekonečné velikosti - to je právě díky onomu pootáčení soustavy tělesa které pozorujeme.
Podejte lepší protidůkazy ke svým výrokům. A nejlépe až poté co si mou verzi LT přečtete.
d) Nemíchejte plackovskou křivost do velkoškál, protože jaká je křivost na planckovských velikostech nás, už v metrových měřítkách nezajímá, natož u velkostruktur ...
d)-reakce Jednak nic "nemíchám" ....a pokud ano musíte říci přesně kde a jak míchám. Ano, z pohledu "velkoškály" na "velkoškálu časoprostoru" je tento plochý, až neuvěřitelně, přesto "pod mikroskopem" je struktira čp pěnovitá, zkřivená až neuvěřitelně. To ještě neznamená, že od nás pozorovatele, který je na škále velikostí někde uprostřed ( konec vesmíru 10^26 m a Planckova velikost 10^- 34 m ) nemůžeme pozorovat objekty na konci vesmíru které mají "svou vlsatní" soustavu vůči nám pootočenou o 90stupňů.
e)Ten rozdíl v řádech je tak velký, že se prostor "vyhladí" a můžeme ho brát jako plochý ...
e)-reakce jistě ! Podobně to ukazuje Mandelbrotův fraktál. Koukněte sem :
http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_006.jpg ( dodejte si tam čísla...)