• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: to je vas vzorecek, ne muj. proc bych vam mel predvadet neco, co podle me nejde? & prave protoze to nejde, tak z toho usuzuju, ze ten zorec je neplatny.

    JOSEFDRUHY: nic takoveho jste tu ani naznakem nepredvedl. v tom vzorci figuruji 3 veliciny, ja potrebuju videt, jak konkretne ho pouzijete ke zjisteni, stari vesmru nebo rychlosti svetla. konkretne. dosazeni do vzorce hodnot & vysledek vypoctu.
    je to na par radku, tak moc prosim, udelejte to. (odkazy na vas web mi jsou k nicemu, protoze tem zapisum nerozumim)

    p.s.: jinak samozrejme gravitacni silu bych pocital klasicky F=G*m1*m2/r^2

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : ....kdyz budete chtit spocitat pritazlivou gravitacni silu mezi dvema telesy pomoci G=c.H, dostanete hodnotu sily, ktera .... Nejdříve mi předveďte tohle ( jak jste to řekl sám ) předveďte jak Vy budete z toho vzorečku počítat "přitažlivou gravitační sílu" ...UKAŽTE !!!! a pak chtějte něco po mě, vy jste byl dřív.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: no tak mi to predvedte. ukazte, jak z toho vzorecku neco zjistite. jsem fakt zvedav. krucifix už jsem to předvedl 5x po dva či tři dny...co tedy chcete ? A ještě didávám web-odkazy. To je k nevíře....
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Já jasně řekl, že ten vzoreček-rovnice slouží na zjištění čísel, na zjištění stáří vesmíru, potažmo na zjištění vzdálenosti na hranice vesmíru...,

    no tak mi to predvedte. ukazte, jak z toho vzorecku neco zjistite. jsem fakt zvedav.
    pak budete muset prehodnotit, kdo je tady vul.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Ano...musela by se "G" měnit s časem....jenže to máte na http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_013.doc ..., což Vy samozřejmě nečtete, ale o dialog "o tom" se hlásíte
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_052.jpg : tam to je
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Ano, nad tím jsem se zamýšlel už před 30ti lety. Nemám pro to přesné vysvětlení. Pouze to, že "G.M" je v průběhu vývoje vesmíru konstantní, tj. že po Veském Třesku se zordí hmoty méně než jí pozorojeme dnes, tedy, že hmoty od Třesku přibývá. I to říká kosmologická věda, že přibývá jeden atom ( jeden proton ? , přesně to nepamatuji ) na kilometr krychlový za rok ( dnes ! ), v minulosti ten přírůstek byl vyšší a se stárnutím je ten přírůstek menší a menší.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Jste vůůůl, citace : gravitacni konstanta je jen jedna. nema v sobe nic uvnitr, jednou to nebo nebo ono. vy nechapete zakladni veci, ktere se uci na zakladnich skolach. Borovice je jen jedna....do té doby než se objeví jiná borovice. Pak jsou dvě a různé.
    Tak jsem to vysvětloval předešle a vy - demagog stále žvaníte nesmysly. Jasně že "G" je doposud jedna a má "uvnitř" toho písmenka G rozměr *(m3kg-1s-2.)*...jenže já P R O H L A S I L, že když za "kg" dodám "bzum-bzum", pak bude mít "G" jiný rozměr : *(m3.bzum-bzum-1s-2.)*. - - Jenže vy nerespektujete pravidla diskuse, pravidla návrhů...; pak ovšem je to vždy "já o koze, ty o voze" a taková debata nemá smysl.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ve vasem vyrazu G=c.H to proste jednotkove nesedi kdyz Pane *****, naučte se už konečně rozlišovat "veličinu", "jednotku", "rozměr", "dimenzi" atd. Je to základ popisu ve fyzice.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace : ve vasem vyrazu G=c.H to proste """jednotkove nesedi""" (reakce ?: ???!!!)
    ( reakce : nevíte co jsou jednotky...) kdyz budete chtit spocitat pritazlivou gravitacni silu ( reakce : já nebudu chtít vypočítat "přitažlivou sílu" s toho vzorečku-rovnice G=c.H, já ne !, to jen blb bude chtít. Já jasně řekl, že ten vzoreček-rovnice slouží na zjištění čísel, na zjištění stáří vesmíru, potažmo na zjištění vzdálenosti na hranice vesmíru..., já nebudu počítat z tohoto vzorečku "sílu", to jen demagog bude z toho počítat !!! ...možná se časem dostanete i k tvrzení že z toho vzorečku budete počítat i tu kyselinu sírovou) mezi dvema telesy pomoci G=c.H, dostanete hodnotu sily, ktera neodpovida realite, nesedi s experimentem. pane demagogu
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: navic, z toho vaseho vztahu G=c/tw plyne, ze gravitacni konstanta se meni se starim vesmiru, & to dokonce tak, ze na pocatku casu je nekonecna, pak postupne speje k nule.


    zamyslete se nad tim ...

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: gravitacni konstanta je jen jedna. nema v sobe nic uvnitr, jednou to nebo nebo ono. vy nechapete zakladni veci, ktere se uci na zakladnich skolach.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Za každou cenu (!) překrucujete slova, dialog. Citace :protoze vsechny tri rovnice maji na leve strane G, tak se zaroven rovnaji prave strany. & odtud plyne, ze m=bzumbzum=(vlnobalíček z "x" a "t" ).
    reakce : ano všechny tři rovnice mají nalevo "G", ale já předeslal !!!!! že "uvnit" toho "G" je písmenko "m" a že pokud písmenko "m" změním na bzum-bzum, musím i uvnitř toho "g" změnit "m" na "bzum-bzum". Pane saše snaha o demagogii namísto vstřícné debaty je neskutečná. To není debata-dialog to je fujtajbl
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: citace : Kdyz to poupravujeme, tak vyjde, ze kg je m2. Zajimave. Brat kilogram jako jednotku plochy me jeste nenapadlo.
    reakce : Ne. Mícháte jabka z hruškama. Kg je jednotka hmotnosti, kdežto m2 je rozměr ( s názvem metr ) Veličiny, fyzikální veličiny pravé, která se jmenuje "Délka". Nemůžete ztotožňovat kilogram s metrem asi tak jako nemůžete ztotožňovat kilogram s kyselinou sírovou H2SO4, ač i kyselina má hmotnost. Nemůžete porovnávat znak pro jednotku se znakem pro rozměr. Kilogram je kilogram coby jednotka hmotnosti Budou-li se používat v budoucnu "nové" rovnice s vlnobalíčky representující hmotové elementy, pak "m" bude opět representovat "hmotnost" milionů různých vlnobalíčků s různými vzorečky z "x" a "t" a může být opět pro hmotnost značkou "m" , a rozměrem kg. Takže jsem to neřekl minule dobře, že "m" bude nahrazeno výrazem "bzum-bzum", ale "m" bude hmotnost pro vlnobalíček z "x" a "t" tedy "m" bude hmotností pro "bzum-bzum".

    Je-li tu neco v nepořádku, lze to postupně odstranit.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: to je bes, to je bes.


    protoze vsechny tri rovnice maji na leve strane G, tak se zaroven rovnaji prave strany. & odtud plyne, ze m=bzumbzum=(vlnobalíček z "x" a "t" ).

    DOKIS to ma spravne, vy to mate spatne.


    ve vasem vyrazu G=c.H to proste jednotkove nesedi kdyz budete chtit spocitat pritazlivou gravitacni silu mezi dvema telesy pomoci G=c.H, dostanete hodnotu sily, ktera neodpovida realite, nesedi s experimentem.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS:

    G = c2 . x / m .................................. | zde uvnitř "G" být "m" musí. Je-li napravo musí být i nalevo |
    G = c2 . x / bzum-bzum ...................| zde uvnitř "G" být "m" nemůže, ale "bzum-bzum" musí. Je-li napravo musí být i nalevo |
    G = c2 . x / (vlnobalíček z "x" a "t" ) ................... | zde uvnitř "G" být vlnobalíček z "x" a "t", je-li nalevo musí být i napravo |

    Takže gravitační konstanta pouze pasívně "přebírá" do "svého" rozměru veličiny, potažmo rozměr té pravé strany rovnice. Levá strana ( to G ) není tvůrcem rozměru. Je to konstanta, číselná, které "je přidělen" rozměr m3kg-1s-2.
    Mimochodem : *(m3kg-1s-2.)* to není jednotka, jak to Vy nazýváte, ale ROZMĚR.
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_027.jpg
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    DOKIS: jo, tam jsem se seknul, cili to vyjde jeste zajimavejc (mne tam ta sekunda prebyvala). takze hmotnost bude vlastne jen "vlnobalickovanim" delky.:-)
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LUBOB: Upresnim, ze G[fyziku] ma jako jednotku m3kg-1s-2. Z vzorce plyne, ze G[vase] ma ms-2. Pokud predpokladame, ze jde o G rikajici to same, pak by mely byt jednotky stejne, cili m3kg-1s-2 je ms-2. Kdyz to poupravujeme, tak vyjde, ze kg je m2. Zajimave. Brat kilogram jako jednotku plochy me jeste nenapadlo.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jeste si dovolim malou odbocku na odlehceni. znate tohle?

    mela babka
    ctyri jabka
    & dedousek jen dve ...

    myslite, ze i male deti to pochopi?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: precte si po sobe, co pisete :
    A zase jste demagog a nemluvíte pravdu Tvrdíte že moje "G" čísleně i rozměrově je jinak než u fyziků. Lžete. Číselně je stejná moje i fyziků, dokonce já "G" zpřesnil co do čísla.

    zpresnil? takze jste ho zmenil? jak pak muze byt stejne, kdyz jste ho zpresnil?
    podivejte :
    G[fyziku]=6.67384*10-11 m3/kg/s

    G[vase]=c.H=299792458/4,4937756 *1017=6.67124*10-10 m/s2

    porovnejte G[fyziku] & G[vase]. ja vidim dve rozdilna cisla. lisici se o zhruba rad. jak tedy mohou byt ciselne stejna? jsou to dve ruzna cisla. cim demagoguju?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ted nejakych 46 milliard svetelnych let od nas, nikoliv 14 milliard [svetelnych let], kdyz jste tak neduvtipny. myslel jsem, ze z kontextu reci je to jasne.

    no, ale hlavne jste tu predvedl, jak kdo baziruje na malickostech :-))

    ...pane "čeho" 14 miliard jste nenapsal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to je zvěrstvo. Pokudm tím chcete použít mé číslo 14,24 miliard, pak to u mě není vzdálenost, ale stáří v sekundách.
    v sekundach???????? pane!!!!!! takove lajdactvi se jen tak nevidi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    sranda, vidte? :-))

    pak to u mě není vzdálenost, ale stáří v sekundách
    no, ja nebudu takovy hysterik & pochopim, ze je to mineno v letech. jenomze to pak dostavate xHV=14.24 milliard roku? co tedy dostanete, kdyz to podelite starim vesmiru? hm?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam