Od 7.8.2012 LUKEH:
do 11.8.2012 LUKEH:jste mě krmil "svými" argumenty o Lorentzově transformaci , o tom "co" to je rotace a co je pootáčení. Vy jste mi přednášel "A" a já Vám přednášel "B". Takže, to nebylo tím pádem "já o koze, ty o voze" ? Bylo ..poslouhal jste sám sebe né mě, nezamýšlel jste se nad mým názorem ale nad svým. Pominu-li co jsem reagoval, (zřejmě bylo více debatérů ), neotevřel jsem si nyní ony stránky úmyslně ( zabředl bych se ), tak znova zopakuji "co" jsem měl na mysli v opozici : Podle mě je rotace ten jev jde-li o pohyb kolem bodu "nepohyblivého" či svislé přímky. Pootáčení je to, když bod kolem nějž se děje rotace, se navíc ještě pohybuje nějakým směrem. Takže : pootoáční soustavy je to když se osa rotace sama ještě pohybuje v jiné soustavě. A o to mě šlo. V Lorentzových "transformacích" ( uvozovky proto, že to jsou pseudo-transformace ) se uvažuje s rychlostí konstantní vééé, nikoliv se zrychlením, že. Pokud si představíte těleso - raketu, která zrychluje, vykonává nerovnoměrný pohyb ( nelineární ), pak pouze "stop-stavy" toho nelineárního pohybu jsou vééé, čili rovnoměrný pohyb, a ten se pak jako véé1, véé2, véé3 a véé20 a véé15500 dosazují do LT. Pak tyto "stop-stavy" s r o v n o mě r n ým pohybem vééé(n) lze považovat za jev možný k dosazení do LT a rovnice LT považovat za """transformace""" z rychlosti vééé 1 do rychlosti vééé17.
Tady to pak opravdu jsou transformace. Ale aby se raketa dostala do stavu vééé1 a dál do stavu vééé2 a vééé 7 a vééé 15500m/s, tak musí zrychlovat a to už není pohyb "rotační" ale jedná se o rotaci + posun soustavy, čili se jedná o to moje POOTACENI soustav. Zrychlený pohyb je posun osy rotace a to je pootáčením soustav. LT je pouze "stop-stav" nerovnoměrného pohybu.
To jsem vysvětloval loni...předloni... před 5ti lety a furt a furt do zblbnutí .., všude v debatách i na mých web-stránkách. Marně... LT je pouze "přenesení" výsledku stavu při vééé1 m/s do stavu s vééčkem17 m/s ...a proto vždy označuji LT za "pseudotransformace"... a poukazuji na to, že "pootáčení soustav" je něco mírně jiného ; a že dokonce LT to dokazuje, že pohyb nerovnoměrný-vlastně pootáčí soustavou- je v pohybu vůči soustavě v klidu...raketa se pootáčí, nikoliv že má "transformační stav". Dokonce ty úvahy vedu tak, že se nepootáčí ta raketa, ale ten časoprostor té rakety, čili soustava rakety se pootáčí-časoprostor se pootáčí. Proto i ten rudý posuv ve spektrech je pouze pootáčením soustav, pro-jevem "rozpínáním" čp... : buď lze říkat, že tělesa-galaxie v časoprostoru se od sebe zrychlují ( vesmír se zrychluje, říkají fyzikové ), pak by to byl Doppler, nikoliv rudý posuv, anebo se nezrychluje pohyb galaxií od sebe, ( s vymyšlenou temnou hmotou a vymyšlenou temnou energií ), ale pootáčí se celý vesmír, tedy se pootáčí časoprostor ( soustavy těles ), a snímáme onen rudý posuv zakřivuje se globální čp a to podle paraboly, při zakřivování čp je pak pohyb galaxií od sebe pouze rovnoněrný. Opakuji : buď je pohyb galaxií zrychlený od sebe a pozorujeme rudý posuv, anebo není zrychlený, je rovnoměrný, ovšem při zakřiveném čp a pak také pozorujeme rudý posuv.
V mikrosvětě je chaotický pohyb - pěna ; tam tedy nejde o parabolickou křivost, chaos je lineární. Gravitace je parabolické zakřivení čp, kvantová mechanika je chaotická pěna křivostí - tedy linearita. Proto nelze sloučit linearitu s parabolickou křivostí - gravitací.