• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: Odpovím zítra, dnes mám nějakou jinou práci. Díky za dobrou debatu.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LUBOB: Ano, k tomu ten muj formalismus taky smeroval, aby bylo mozne dat nejak smysl tomu, ze <nejaka sloucenina zapsana dvouvelicinove> zachovava nejaky invariant, tj. jeji nejaka ohodnocovaci funkce je konstantni (rovna jedne).

    JOSEFDRUHY: Vyhoda abstrakniho zapisu je, ze muze mit libovolny (pokud lze nejak rozumne definovat) konkretni vyznam. Tedy zapisem HDV(a,b,c,d) jsem nikde nezahodil cas ani prostor, jenom je treba vysvetlit, ze "a" udava pocet prostorovych dimenzi, "b" pocet casovych a tak dale.

    Operaci nemyslim vlnobalicek, operaci myslim operace nad vlnobalicky, tj. "neco" co vezme (v tomto pripade) dva vlnobalicky a vrati jeden, ktery na tech dvou nejak zavisi.

    Pokud jde o zahozeni indexu, tak ja nikde zadne nezahazuju. Jenom navrhuji postup, kde nebude nutne je psat. HDV(2,0,0,0) by se prevedlo na x1

    Take nikde netvrdim, ze vlnobalicek je mnozina. Ja rikam, ze by se dalo vzit mnozinu vsech moznych vlnobalicku a zkusit zkoumat vlastnosti te mnoziny.

    Na takovou zmenu formalniho zapisu zadna siroka diskuse potreba neni. Jelikoz ten stavajici neni nikde siroce pouzivany, tak jde jen o to prepsat tech par existujicich vzorecku do noveho tvaru.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    DOKIS: jo, jasne. jenze problem "te" rovnice je v tom, ze je napsana jako rovnice. na jedne strane jsou mocniny x & t plus nejake blize nespecifikovane ciselne koeficienty. & toto je polozeno rovno CISLU! to nedava naprosto zadny smysl. nebo asi takovy, jako kdybych napsal P6N6E6=4.184756


    ta myslenka, ze hmota se nejak realizuje skrz nekolik dimenzi delek mi prijde nezavadna. z neceho podobneho vycazi i strunova teorie. trosku uz mi ale vadi zavadeni multidimenzionalniho casu. neni jasne, proc bychom meli potrebovat vice nez jednu casovou dimenzi. stovky, tisice , miliardy casovych dimenzi mi uz prijdou nejen zbytecne, ale i nezpracovatelne.


    ale ta myslenka, ze priblizenim se atomu na urcitou vzdalenost (tvorba nejake chemicke vazby) se zvetsuje pocet prostorovych & casovych dimenzi mi prijde vylozene scestna. odporuje ochamove britve. o vic nez biliony radu :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS:
    DOKIS:
    Zavadeni noveho formalismu je treba delat opatrne, aby nevznikal zbytecny chaos. ano...zveřejnil jsem své návrhy, se svým formalismem, pro HDV už v r. 2000 v očekávání , že projde "veřejnou slušnou recenzí", námitkami slušných odborníků. Formalismus nějak navrhnout musíte, ať už opatrně nebo neopatrně. Prostě to sdělit musíte tak-jak-tak. Zapsat neco jako zlomek (nasobeni, deleni, mocnicny) a pak zakazovat deleni nebo logaritmovani dobra cesta neni. myslím, že nemáte až tak "poctivou" pravdu. Ten kdo hrubě zasáhl do mé rovnice - formalismu navrženého, ten vůůůbec nevěděl "co" to je, co ta obecná rovnice presentuje, a co vyjadřuje a kam míří, a jak chce autor "něco" předvést atd. Této chyby se chytří vědci, tj. "prznění mého formalizmu" tenkrát nedopustili, a viděli ten formalizmus : Wagner, Hořejší, Dittrich, Pavlíček, Obdržálek, Rada, Řídký , Fikáček...atd. Prznění nějakým logaritmováním je nenapadlo, protože poznali, že tu je řeč o něčem jiném o jiném speciálním významu těch substitucí zápisové techniky původních sčítanců do rovnic s činiteli. Oni mysleli a mysleli, pořádně, na rozdíl od debilů, kteří jen plácají poté, co si šlehli dávku své drogy. V tomto pripade bych doporucil pristup z obacne strany. O.K....tam to mělo začít v tom r. 2000 při všeobecné rozpravě nad HDV, jenže né s hulváty. Jak se do toho zapletli hulváti, fyzikové studovaní couvli a z důvodů prestižních se odmítli zúčastnit "buranské debaty", která přerostla ve zvrhlost nadávek a urážek. Zavedeme si funkci, napriklad HDV(a,b,c,d), ktera mapujde 4 cela cisla do mnoziny vsech vlnobalicku. ??? , zatím nerozumím.. Napriklad neutron pak bude HDV(3,1,0,3) misto x^3*t^1/(x^0*t^3). jenže návrh na změnu formalizmu takto, je "kotrmelec o 360stupňů" a to mění celý výklad, možná i smysl... ; Vesmír realizuje-vyrábí-staví hmotu z dimenzí dvou veličin a ...a jak to tedy popsat nežli si "navrhnout" písmenko pro veličinu Délka a veličinu Čas a navrhnout písmenka pro jejich dimenze. Já navrhnul "x" a „t" a k nim indexy. To mi připadalo nejvíc k chápání rozumné. Jak vy rozlišíte velký počet různých dimenzí které se nemají a nemohou zaměňovat a dokonce ani krátit ? V tom druhem muze cloveka prirozene napadnou provadet nejake matematicke operace, v tom prvnim neni jake. Ma to tu vyhodu, ze zkoumat vlastnosti HDV(a,b,c,d) lze i bez toho, ze presne vime, jak vypada, tj. jaky vlnobalicek presne vypadne z HDV(3,1,0,3). Jistě, já také nevím "jak" vypadá vlnobalíček z dimenzí délkových a časových. Ale dost realisticky ten vlnobalíček vyjadřuji pomocí "vzorečku", v němž jsou dimenze "x" a "t". Má-li někdo lepší návrh, mohl ho už říci v r. 2001

    Pokud ma byt nejaka operace dostupna, vlnobalíček je "operace" ?? Já prezentuji "stav vlnobalíčku", tj. SESTAVU kolik v něm je dimenzí délkových a kolik časových a nikoliv parametry či „proměny vlnobalíčku uvnitř“, a dokonce nevím ani které dimenze, z mnoha, byly užity... je nutne ji zavest. Vezmeme si treba SLOZ(A,B), ktera sklada jednoduche vlnobalicky do slozitejsich (napriklad atomy z neutronu, protonu a elektronu, ale lze zavest treba i pro dva atomy vodiku slozene do molekuly H2). to mi nic neříká a předvedení je na straně návrháře, diskuse je pak na straně všech a výsledek je na straně toho nejlepšího nápadu "jak" to zapsat. Pak lze napriklad urcit, ze plati SLOZ(HDV(a1,b1,c1,d1),HDV(a2,b2,c2,d2))=HDV(a1+a2,b1+b2,c1+c2,d1+d2). Pokud prohlasime, ze tento vztah plati, pak z nej plyne komutativita, tj. SLOZ(HDV(a1,b1,c1,d1),HDV(a2,b2,c2,d2))=SLOZ(HDV(a2,b2,c2,d2),HDV(a1,b1,c1,d1)). Já za 30 let "svého vidění“ věci mám jiné představy ; a představa nová za dvě vteřiny, to ve mě nic nevybuzuje , "nové" ukázky mi nic neříkají...je to asi můj "konzervativní zvyk"

    Zapis je navic snadnejsi, ??? viděl jste mé předlohy psané Hořejšímu ? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_003.doc protoze netreba psat slozite zlomky to není až tak složité je-li celá rovnice sestavena z n-počtu činitelů, co mají jen a jen dvě veličiny, potažmo jen dimenze délkové a časové. To počítač zvládne levou zadní zpracovat. a priadvat poznamky o zanedbani indexu. Zadne indexy tam nejsou, neni co zanedbavat. poukud chcete vyhodit indexy, musel by jste Vesmíru vysvětlit jak rozlišíte každou originální dimenzi , bude-li jich šedesát na straně "x" a 50 na straně "t"...

    Alternativne by slo definovat presneji tu mnozinu vlnobalicku (treba jako nejaky vektorovy prostor) jeden vlnobalíček není množina a deset vlnobalíčků také ne. Uhlík je protonů 6, neutronů 6 a elektronů také 6, ...jistě, každý element, tj. každý kvark či lepton má "svůj" vlnobalíček, ale jak jste si všimnul na mém předvedení CNO cyklu, tak je to náádherně přehledné to "multisestavení" uhlíku. http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.doc
    a SLOZ primo jako operaci v tomto prostoru. Pokud se pak podari rict, jak presne vypada HDV(a,b,c,d), bude z toho najednou plynout kdeco dalsiho, potencialne zajimaveho.
    ????? ke změně formaliznu a to tak zásadního jak nastíňujete, by musela předcházet obrovská debata odborníků a trvala by možná néé měsíce, ale roky.


    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LUBOB: Jasne, ze to ma podobna omezeni. Ja se taky nesnazil navrhnout lepsi zapis cemickych vzorcu, jen lepsi zapis "te" rovnice z HDV.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Opet jednou cas na terminologicko-definicni vsuvku :-)
    JOSEFDRUHY: Zavadeni noveho formalismu je treba delat opatrne, aby nevznikal zbytecny chaos. Zapsat neco jako zlomek (nasobeni, deleni, mocnicny) a pak zakazovat deleni nebo logaritmovani dobra cesta neni. V tomto pripade bych doporucil pristup z obacne strany. Zavedeme si funkci, napriklad HDV(a,b,c,d), ktera mapujde 4 cela cisla do mnoziny vsech vlnobalicku. Napriklad neutron pak bude HDV(3,1,0,3) misto x^3*t^1/(x^0*t^3). V tom druhem muze cloveka prirozene napadnou provadet nejake matematicke operace, v tom prvnim neni jake. Ma to tu vyhodu, ze zkoumat vlastnosti HDV(a,b,c,d) lze i bez toho, ze presne vime, jak vypada, tj. jaky vlnobalicek presne vypadne z HDV(3,1,0,3).

    Pokud ma byt nejaka operace dostupna, je nutne ji zavest. Vezmeme si treba SLOZ(A,B), ktera sklada jednoduche vlnobalicky do slozitejsich (napriklad atomy z neutronu, protonu a elektronu, ale lze zavest treba i pro dva atomy vodiku slozene do molekuly H2). Pak lze napriklad urcit, ze plati SLOZ(HDV(a1,b1,c1,d1),HDV(a2,b2,c2,d2))=HDV(a1+a2,b1+b2,c1+c2,d1+d2). Pokud prohlasime, ze tento vztah plati, pak z nej plyne komutativita, tj. SLOZ(HDV(a1,b1,c1,d1),HDV(a2,b2,c2,d2))=SLOZ(HDV(a2,b2,c2,d2),HDV(a1,b1,c1,d1)).

    Zapis je navic snadnejsi, protoze netreba psat slozite zlomky a priadvat poznamky o zanedbani indexu. Zadne indexy tam nejsou, neni co zanedbavat.

    Alternativne by slo definovat presneji tu mnozinu vlnobalicku (treba jako nejaky vektorovy prostor) a SLOZ primo jako operaci v tomto prostoru. Pokud se pak podari rict, jak presne vypada HDV(a,b,c,d), bude z toho najednou plynout kdeco dalsiho, potencialne zajimaveho.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SVANC: chytří a studovaní fyzikové se mnou nikdy nevedli internetovou diskusi, ( dokonce oni ani s jinými laiky veřejné debaty nevedou ) , pouze soukromou poštou. Za celých 10 let jsem nedebatoval s renomovanýcm fyzikem po internetu ; ale soukromě ano, tak 300 dopisů, ( od 2001 do 2005 ) možná víc, od cca 50 fyziků !, z toho 95% bylo slušných vstřícných chovajících se poučně jak to pedag dělá a dělat má, všeobecně. Na každou mou "pošetilou" i sebehypotečtější otázku či názor mi těch 95% odpovídalo mírumilovně, bez ironií, bez posměšků, bez ponižování, moudře, a zasvěceně.

    Chcete to vidět ?, mám to v archívu.

    Až od r. 2005 se spustila lavina urážek od pseudofyziků, co neunesli, že by laik mohl vymyslet nějakou teorii, která by nakonec mohla být i úspěšná, schopna jí rozvíjet a uvést jí na scénu.
    Pokazil jsem si renomé u těchto velkých fyziků právě debatami s debily na chatech, grázly a halzlíky, co plivali urážky, a to neskutečně silně. To snad nikde a jikdy jindy nebylo v české kotlině. Nyní i kdyby HDV byla dobrá si jí všimnou , bohužel, až umřu a opadne nenávist. To bude tak za 10 let.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"kristovanoho!
    ... velicina = cislo *rozmer "

    reakce : no...to si dám zvlášť do rámečku ( v archívu ) ( ale počkám ještě chvilku na příděl "plusek" za tu úděsnou kráávovinu. )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ajajaj, začal jsem mazat a první na řadě byl nějaký ten blýývajz-příspěvek ( ani jsem ho nečet ) od Vás a zapomněl jsem si ho uložit do archívu...nevíte jaký to byl |? .. zopakujte mi ho, prosíím...
    díky
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: citace : "...A, jelikož jste se ptal na něco jiného - proč se to dělá? Protože se tak odvozují nové fyzikální vztahy. "

    reakce : no vida, a...a odpověď je na světě. Půl tuctu b***ů to neumělo-nedokázalo tak perfektně řící za 300x30 příspěvků zdejší debaty. Úžasnééé ! Vy jednou krátkou větou...jsem v úúúdivu.

    Takže na oplátku : Víte "proč" píši a vymýšlím tu svou HDV ? Protože se tak odvozují nové fyzikální vztahy. To je co ? A ...a už víte všechno.

    Poznámka : když jsem si zadal do google slovííčka : "převedení rozměrové rovnice na bezrozměrnou", myslel jsem, že mi to hodí oóóóbrovský balík vědomostí, odkazů ( o tom, jak jste mi to zrovna řek, tj. : nové fyzikální vztahy ) a vono mi to plivlo cca 11 odkazů a dost....úúúúžasnéééé...( a tak nevíte ani jak hrozně jsem rozčarován, že nemohu vidět ty "nové fyzikální vztahy", co hýýýýbou světem fyziky )
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Viz SVANC.

    A umělec vám říká, že HDV pravděpodobně správná nebude, např. vícerozměrnost času odporuje oběma postulátům STR.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: a jéééje, to sem zabloudil zase jeden umělec. Pane, co to pletete-melete ? : tady nikde nikdy nebylo napsáno m = 1kg apod.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Čtenář si to může najít kde to tvrdíš... ( nejméně na třch místech od 25.09.2013 ) , rád kecám důkazy.
    LUBOB:

    a...a pročpak tvrdíte, že rovnice m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1 anebo h=-1/2gt^2+vt coby "veličinová" je na levé straně bezrozměrná, když se z tohoto zápisu "veličinového" krátit ( ukryté ) rozměry nedají ??
    Nemyslíte že to byla falešná námitka, že "rozměry" se krátit dají a "veličiny" se krátit nedají ??
    Pokud by to mělo platit, pak v tom obrázku mé "panelové" rovnice se nedá krátit ikdyby tam nebyly ty indexy, protože ( podle Vás ) jsou v čitateli i jmenovateli jen veličiny. ..."genikálně kličkujete" ....to Vám jde.

    h=-1/2gt^2+vt .............. je rovnice rozměrová ( ač rozměry v zápise vidět nejsou, jsou ukryté v zápisu veličin ) a...ale :
    7*mestů = -1/2*metru + 7,5*metru .... zde vidět jsou, tak je, šups, pokrátíme a máne fyzikální rovnici berzorměrovou : 7 = -1/2 + 7,5 ... že ?? No paráda jak umíte naložit s fyzikou a udělat z ní holou matematiku ( dle Vaší doktríny....jenže Vy mi za pár minut napíšete, že jste nic takového netvrdil a neříkal a že mám halucinace... - to je debata.

    Pane nechcete už konečně jít jinam ? V KSČM Vás přijmou...
    MAZA
    MAZA --- ---
    MAZA: A, jelikož jste se ptal na něco jiného - proč se to dělá? Protože se tak odvozují nové fyzikální vztahy. Pokud budete mít nějakou levou stranu a nějakou pravou stranu rovnou jedné, můžete předpokláda L=1, R=1, tudíž L=R.
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: To je ale nesmysl, pak tomu nemůžete říkat rovnice, protože se strany nerovnají. Mějme rovnici, kde je
    m = 1kg
    tedy
    L = m
    R = 1 kg

    Jelikož zde máte rovnost, a známá je pouze dim R = M^1, pak musí platit i dim L = M^1.

    U té vaší rovnice máte na jedné straně 1, tudíž musí být i druhá strana mít dim L = 1, a celá levá strana je bezrozměrná. Anebo, pokud chcete tvrdit, že pravá strana nějaký rozměr má, pak neplatí rovnost.

    LUBOB má pravdu, pokud máte na pravé straně to vaše [kg]/[kg], a vyjde vám tedy formálně dim x = M^0, tedy dim x = 1, a strana rovnice je bezrozměrná.

    To jsou ale elementární základy a postuláty matematiky i fyziky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Nevím jak strunová teorie zapisuje svých 9 délkových dimenzí ( a jednu časovou ) ale určitě "si zvolila" zápisovou techniku, která nemusí "zapadat" do matematického formalizmu devatenáctého století. Pokud takový zápis do matematiky dříve nezapadal, tak matematikové takový "zápis" pro 9 rozměrů vypracovali a "do matematiky" ho prostě inplantovali aby "by" součástí matematiky. Já také si vymyslel zápisovou techniku pro interakce vlnobalíčků, tj. činitelů z dimenzí veličiny Délka a Čas. Musel jsem nějak popsat to že každý činitel může mít velké množství dimenzí délkových i časových. Lidské přirozenosti je "přirozené" vníkat 3 délkové dimenze, do matematiky, potažmo fyziky si to věda fyzikální zapisuje znaky : x,y,z,t anebo x(1), x(2), x(3) a pak to chápeme jako přímky na sebe kolmé, čili tři růůůůůzné dimenze pro jednu !! veličinu. No a když má veličina n-dimenzí (?), tak já také musím volit nějakou zápisovou techniku, dávám každému "x" index ( namítnete, že když otevřete mé web-stránky, že tam ten index není. Jenže já na důležitých místech dávám poznámku, že indexy jsou vynechány pro zjednodušení a že nelze krátit taková "x" kde ten index nááhodou není zapsán.
    Až bude HDV dopracována, bude i zápisová technika vylepšena aby zapadla lépe do matematiky, tj. k popisu mnoha a mnoha dimenzí jedné veličiny.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:

    LUBOB napsal :
    rozmer leve strany rovnice m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1 je roven 1, protoze je to podil sil. nikoliv proto, ze prava strana ma taktez rozmer 1. rovnost rozmeru je dusledkem toho, ze ta rovnost plati.


    Zde LUBOB: průkazně LUBOB napslal
    eva strana rovnice 1kg/1kg = 1 nema zadny rozmer. & to z toho prosteho duvodu, ze kg se v ni pokrati. to je cele.
    MAZA: Pane, očividně nechápete, že přesně to co říkáte já hájím a obhajuji, a Vy mi to tu vytýkáte ? není to od Vás podivné ?? Já očivitně stále říkám, že je-li na jední straně jednička - je bezrozměrná ale na druhé straně téže rovnice je-li , např. m*a / (G*m*M/x^2 )....že tato levá strana je rozměrová.
    To přeci tvrdí ten LUBOb se svými soukmenovci, že v rovnici 1kg/1 kg = 1 můžeme kilogramy krátit a tíííííím z celé rovnice vyrobit rovnici bezrozměrovou...já na to namítám, že sice můžeme, ale dokud to nekrátíme, je to rovnice rozměrová, i levá strana je rozměrová. Jenže já se prám "proč" bychom měli v rovnici
    m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1
    vykrátit všechny rozměry abychom z ní dostali a dotávali rovnici bezrozměrouvou ? co to má za smysl ?

    ...co to má za smysl rovnici rozměrovou : jedna*kráva = jedna*kráva dělat bezrozměrovou tím, že pravou str. převedu na levou a vyklrátím ? Proč ? proř to nevykrátíte rovnou když má tvar jedna*kráva = jedna*kráva...
    pak ovšem celou fyziku od A do Z ve všech rovnicích které existují vykratte rozměry a basta...a hotovo a poprdeli....kčemuže by nám tam měli veličiny, potažmo rozměry zavazet, že ?
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Očividně nechápete, že se za rozměrovou nebo bezrozměrnou dá uvažovat pouze LEVÁ či PRAVÁ strana rovnice. Celá rovnice bude vždy bezrozměrná, protože se vždy dá převést do tvaru L=0 či L=1.

    A pro zvláštní případy zápisů doporučuji používat pro zdůraznění jiné operátory, než matematické, protože matematické jsou ustálené. Pak se nemůžete divit, že někdo položí otázku, která vyplývá z algebraických pravidel.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Lidi se soudí sami, my to jen "vypíchneme", kde a jak.

    Jinak :
    jeden*vůl = jeden*vůl ................... rozměrová rovnice, a :

    jeden*vůl / jeden*vůl = 1 .............. bezrozměrová rovnice.

    Konečně jsem po měsíci a po 500 x 500 příspěvků, chytřejší.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:

    m*a = G*m*M/x^2 ............... F(a) = F(g) .... podle LUBOBa je to rozměrová rovnice, kde se krátit nemůže. A podle LUBOBa rovnice F(a) / F(g) = 1 ....tam se krátit můůže a proto je to rovnice bezrozměrová. Konečně to vím "jak" se ve fyzice vědecky převádí rozměrová rovnice na bezrozměrovou ( já tušil co LUBOB má na mysli, ale bylo potřeba to z něj dostat ) ...no paráda. Eště kdyby ten blb vysvětlil ( k tomu "jak" ) i "proč" se to tak dělá, to převádění z rozměrové na bezrozměrovou pomocí krácení, a "jaký to má smysl".. tak to bych už plesal blahem...., to už bych věděl o fyzice všechno.

    Když ti znova zopakuji, že v tom "obrázku" z mého panelu, jsou "x" a "t" veličiny, potažmo že jejich indexy znamenají, že to jsou dimenze té veličiny, a že ta rovnice je, měla by být, pokusem napsat universální rovnici pro interakce v níž budou figurovat činitelé jakožto vlnobalíčky pro hmotové elementy ( a že by se oko čtenáře mělo na ní zahledět více jako na "novou" zápisovou techniku "do fyziky" a né "do matematiky", nepovažovat to za matematiku holou, tak předvedení názorné pro takové interakce je zde :
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=ea
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ea/ea_016.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    a další a další...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam