DOKIS:
DOKIS:
Zavadeni noveho formalismu je treba delat opatrne, aby nevznikal zbytecny chaos.
ano...zveřejnil jsem své návrhy, se svým formalismem, pro HDV už v r. 2000 v očekávání , že projde "veřejnou slušnou recenzí", námitkami slušných odborníků. Formalismus nějak navrhnout musíte, ať už opatrně nebo neopatrně. Prostě to sdělit musíte tak-jak-tak. Zapsat neco jako zlomek (nasobeni, deleni, mocnicny) a pak zakazovat deleni nebo logaritmovani dobra cesta neni.
myslím, že nemáte až tak "poctivou" pravdu. Ten kdo hrubě zasáhl do mé rovnice - formalismu navrženého, ten vůůůbec nevěděl "co" to je, co ta obecná rovnice presentuje, a co vyjadřuje a kam míří, a jak chce autor "něco" předvést atd. Této chyby se chytří vědci, tj. "prznění mého formalizmu" tenkrát nedopustili, a viděli ten formalizmus : Wagner, Hořejší, Dittrich, Pavlíček, Obdržálek, Rada, Řídký , Fikáček...atd. Prznění nějakým logaritmováním je nenapadlo, protože poznali, že tu je řeč o něčem jiném o jiném speciálním významu těch substitucí zápisové techniky původních sčítanců do rovnic s činiteli. Oni mysleli a mysleli, pořádně, na rozdíl od debilů, kteří jen plácají poté, co si šlehli dávku své drogy. V tomto pripade bych doporucil pristup z obacne strany.
O.K....tam to mělo začít v tom r. 2000 při všeobecné rozpravě nad HDV, jenže né s hulváty. Jak se do toho zapletli hulváti, fyzikové studovaní couvli a z důvodů prestižních se odmítli zúčastnit "buranské debaty", která přerostla ve zvrhlost nadávek a urážek. Zavedeme si funkci, napriklad HDV(a,b,c,d), ktera mapujde 4 cela cisla do mnoziny vsech vlnobalicku.
??? , zatím nerozumím.. Napriklad neutron pak bude HDV(3,1,0,3) misto x^3*t^1/(x^0*t^3).
jenže návrh na změnu formalizmu takto, je "kotrmelec o 360stupňů" a to mění celý výklad, možná i smysl... ; Vesmír realizuje-vyrábí-staví hmotu z dimenzí dvou veličin a ...a jak to tedy popsat nežli si "navrhnout" písmenko pro veličinu Délka a veličinu Čas a navrhnout písmenka pro jejich dimenze. Já navrhnul "x" a „t" a k nim indexy. To mi připadalo nejvíc k chápání rozumné. Jak vy rozlišíte velký počet různých dimenzí které se nemají a nemohou zaměňovat a dokonce ani krátit ? V tom druhem muze cloveka prirozene napadnou provadet nejake matematicke operace, v tom prvnim neni jake. Ma to tu vyhodu, ze zkoumat vlastnosti HDV(a,b,c,d) lze i bez toho, ze presne vime, jak vypada, tj. jaky vlnobalicek presne vypadne z HDV(3,1,0,3).
Jistě, já také nevím "jak" vypadá vlnobalíček z dimenzí délkových a časových. Ale dost realisticky ten vlnobalíček vyjadřuji pomocí "vzorečku", v němž jsou dimenze "x" a "t". Má-li někdo lepší návrh, mohl ho už říci v r. 2001
Pokud ma byt nejaka operace dostupna,
vlnobalíček je "operace" ?? Já prezentuji "stav vlnobalíčku", tj. SESTAVU kolik v něm je dimenzí délkových a kolik časových a nikoliv parametry či „proměny vlnobalíčku uvnitř“, a dokonce nevím ani které dimenze, z mnoha, byly užity... je nutne ji zavest. Vezmeme si treba SLOZ(A,B), ktera sklada jednoduche vlnobalicky do slozitejsich (napriklad atomy z neutronu, protonu a elektronu, ale lze zavest treba i pro dva atomy vodiku slozene do molekuly H2).
to mi nic neříká a předvedení je na straně návrháře, diskuse je pak na straně všech a výsledek je na straně toho nejlepšího nápadu "jak" to zapsat. Pak lze napriklad urcit, ze plati SLOZ(HDV(a1,b1,c1,d1),HDV(a2,b2,c2,d2))=HDV(a1+a2,b1+b2,c1+c2,d1+d2). Pokud prohlasime, ze tento vztah plati, pak z nej plyne komutativita, tj. SLOZ(HDV(a1,b1,c1,d1),HDV(a2,b2,c2,d2))=SLOZ(HDV(a2,b2,c2,d2),HDV(a1,b1,c1,d1)).
Já za 30 let "svého vidění“ věci mám jiné představy ; a představa nová za dvě vteřiny, to ve mě nic nevybuzuje , "nové" ukázky mi nic neříkají...je to asi můj "konzervativní zvyk"
Zapis je navic snadnejsi,
??? viděl jste mé předlohy psané Hořejšímu ? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_003.doc protoze netreba psat slozite zlomky
to není až tak složité je-li celá rovnice sestavena z n-počtu činitelů, co mají jen a jen dvě veličiny, potažmo jen dimenze délkové a časové. To počítač zvládne levou zadní zpracovat. a priadvat poznamky o zanedbani indexu. Zadne indexy tam nejsou, neni co zanedbavat.
poukud chcete vyhodit indexy, musel by jste Vesmíru vysvětlit jak rozlišíte každou originální dimenzi , bude-li jich šedesát na straně "x" a 50 na straně "t"...
Alternativne by slo definovat presneji tu mnozinu vlnobalicku (treba jako nejaky vektorovy prostor)
jeden vlnobalíček není množina a deset vlnobalíčků také ne. Uhlík je protonů 6, neutronů 6 a elektronů také 6, ...jistě, každý element, tj. každý kvark či lepton má "svůj" vlnobalíček, ale jak jste si všimnul na mém předvedení CNO cyklu, tak je to náádherně přehledné to "multisestavení" uhlíku. http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.doc
a SLOZ primo jako operaci v tomto prostoru. Pokud se pak podari rict, jak presne vypada HDV(a,b,c,d), bude z toho najednou plynout kdeco dalsiho, potencialne zajimaveho.
????? ke změně formaliznu a to tak zásadního jak nastíňujete, by musela předcházet obrovská debata odborníků a trvala by možná néé měsíce, ale roky.