BLUNTED: zakopaný pes...zakopaný je především proto, že všichni co můj názor "(vy)poslechli" o dilataci času, potažmo o paradoxu dvojčat, potgažmo o Lorentzovských transformacích ho vpodstatě nezkoumali a okamžitě na něj plivali. Kdyby ho kdokoliv chtěl zkoumat, pak by to se mnou prošel krok za krůčkem a každý krůček i 2x , 3x a dokud by onen kritik každý krůček nevstřebal a neodsouhlasil ( či zamítnul ), tak by se dál nešlo, anebo by se došlo k závěru, v němž by se UKAZALA ona chyba, závada a nepravda. Dosud to nikdo neudělal, každý to odflusal šmahem bez nastudování. Jedinej kdo to nastudoval, byl V.Hála, ale nepochopil...to že to nepochopil jeden fyzik ještě není "důkaz" chyby "jiné podstaty STR, jiného vysvětlení" STR a Lorentzovských transformací.
V televizním pořadu na SPEKTRU to bylo řečeno ( podle mě právě špatně ) a zda se mýlím je nutno dokázat, nikoliv flusáním. V tom pořadu např. bylo řečeno, že "na raketě", která letí kolem černé díry, se zpomaluje čas a to že prý je vlastně "putováním-cestování v čase do budoucnosti", protože na Zemi běží čas rychleji...atd. To je prostě špatně,
takto popsat relativitu je špatně...TAKTO !!!!! jí popsat je špatně. Já jsem ochoten to krok za krokem...krůček za krůčkem debatovat, ale jen ve slušném dialogu, kde mě nikdo nebude provokovat jedovatostmi, nekorektnostmi.( jako právě např. Vyhulenec před chvílí ; to prostě je nekorektní jak přispívá do klubu, a já už to vysvětlil ale on znova a znova rejpe ... přeci to nebudu objasňovat donekonečna. )