• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: to co jste smazal, bylo vyhradne jen k veci. vyjadrovat se k tomu nemusite, ale proc jste to smazal?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOBe, já s Vámi komunikovat nechci. S Vámi už ne. Když už nááááhodou neurážíte v nějakém příspěvku, tak řeč vedete "já o koze, ty o voze". To je marná debata.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: citace :" tak jo, kdyz jste tady tak chytří tak mi polopaticky vysvětlete proč by se nemohl rozpínat a smršťovat vesmír i přestože je "údajně" nekonečný?

    Reakce :
    Nevím jak ti odpoví zdejší mistři světa = mínuskáři ( neřekl jsem flusaři, jen …jen mínuskáři ) Vlastně vím „co“ ti oni odpoví…jako dycky… nějaký ten blábol anebo něco opsaného z internetu, což si umíš najít sama ( oni v podstatě na nic neodpovídají, chodí si sem jen odskočit žblebtnou-flusnout nějaký ten kyd-blábol ) ; musím se toho zhostit sám :
    Fyzika, tedy čeští věhlasní fyzikové, ( jako je Petrásek a Hála…a jejich přicmrndálkové jako je prof. Kulhámek, prof. Bičák, a tedy tato škola kosmologie, tvrdí… tvrdí - nic jiného nedělají než tvrdí - že časoprostor se mezi galaxiemi rozpíná tak, že od Velkého Třesku prostě (?) prostor roste a roste, a že tedy "přibývá" , z ničeho nic, odnikud. Roste do mezigalaktického prostoru ( v čase plynoucím ) prý více „nových narodivších se“ geometrických bodů „do“ prostoru staršího, původního, předešlého…, Čímž prý prostor roste ; nebyl a není tedy nekonečný, byl nekonečně malý v té singularitě, nu a posmotritě-podumajtě, kde se vzalo – tu se vzalo ono „narůstání“ čp pomocí rodivších se nových bodů do rastru třídimenzionálního prostoru. ( anebo že by se "roztahovaly původní body" ?..? ) Říkají tomu, že „prostor expanduje“, čímž mají na mysli, že se rodí a rodí (!) z ničeho (!), a těch bodů prostě přibývá a roste a přibývá a p r o s t ě a basta !; a přibývá…,až je dnes vesmír, tj. prostor veliký o poloměru cca 10ˆ27 metru. Toď vědecké zdůvodnění, ( a všichni kdo nedrží před tím hubu jsou sychizofrenikové ) a to n e p o c h y b n ě , a především nezpochybnitelné a rozhodně k žádným flusancům hodné, o tom “jak“ se vesmír rozpíná. Pak další vědecké zdůvodnění „z jaké příčiny“ se rozpíná od Třesku je : no přeci „pomocí síly“…, ( kvintesence či co ) copak by se mohl p r o s t o r, tj. ony dimenze x,y,z rozpínat jinak než z pomocí „síly“ ?..? Síla foukne a geometrické body narůstají …, jak nezpochybnitelné, že ? To řekli odborníci ; a tedy to platí. (!) hotoho, tečka !

    Já laik nastíním jiné své vysvětlení „narůstání prostoru“ : Původní předTřeskový časoprostor byl plochý a…a nekonečný. Když takovýto prostor ( časoprostor ) začnete ( lokálně ) se v l n i t…, co se stave ? Bude zase nekonečný ? Jistě. Jak „dlouhá“ bude nekonečná přímka přímá ? ..? v tomto plochém vesmíru ?, a jak dlouhá bude nekonečná přímka, na níž v lokálním úseku ( říkejmež mu big-bang ) se začaly dělat vlny, ( a nejen vlny, ale až pěna čp v té lokalitě, a až vlnobalíčky, .. začala se sama ta nekonečná přímka vlnit " v lokalitě" ( např. do sínusovky )…; oč vědečtější je inflace Alana Gutha „po Třesku“ ?? od návrhu „vlnění, křivení“ čp, v lokálním místě nekonečného časoprostoru předTřeskového ?, kde právě z důvodu „principu“ křivení, vlnění až vlnobalíčkování se tímto způsobem vyrábí objekty – vlnobalíčky, které pak…pak…pak mají vlastnosti hmotové ( spin, náboj, hmotnost, a..a další ) …; oč vědečtější je inflace, tj. nárůst prostoru o 50 řádů „z ničeho-nic“ v pikosekundě, tedy jakési „roztažení bodů" na přímce, tedy jakési „natažení“ intervalů (?) na přímce, od elegentnějšího návrhu : vlnění, zvlnění, křivení dimenze čp. Dokonce je i možnost zvážit v takové vizi zda nové stavy čp, křivé totiž „neplavou“ v nekřivém 3+3 D rastru, zda křivé stavy lokální = vlnobalíčky hmotové a pole hmotová ( z křivého čp ) nejsou vlastně „vnořeny“ do "základníhoů plochého 3+3 D prostoročasu. (?) Je dokonce možné a nikoliv sci-fi, že OTR, tedy „princip ekvivalence“ hmoty setrvačné s hmotou gravitační, jsou začátkem obrovské vědy HDV, která „křivení“ čp navrhuje…, že OTR je vpodstatě jen prvním žďibíčkem obrovské pravdy o křivení nejen prostoru ( dimenzí délkových ), ale i času, tj. dimenzí časových a.. a pak…; ..., tj. OTR, která srovnává pohyb rovnoměrný v porovnání s pohybem nerovnoměrným ( gravitačním, zrychleným ) , vedoucím ke zjištění ohybu dimenze délkové, .. že je oním dítětem nové kolosální teorie HDV o Principu křivení čp. Kam fyzika nakročí, tam se děje v nějakých podobách ono mé „křivení čp“ a můj "princip střídání symetrií s asymetriemi", čili „narušování zákona zachování – rovnováhy“, o kterých už stále fyzika mluví na všech úsecích fyziky…
    Takže resume : nemusí být naprosto správným a už nezpochybnitelným HDV a názor o „expanzi“ plochého vesmíru do dnešního skoroplochého vesmíru-prostoru jen inflací, ale i „křivením, vlněním“ dimenzí čp v lokálním měřítku. Pak pozorovatel může být libovolně velký a podle toho i pozoruje své okolí, které se mu „zdá“ že se rozpíná, anebo i zcvrkává“. Pozorovatel v big-bangu, který je „už“ velký víc než singularita, a zůstane v měřítku „vždy větším“ pozoruje že vše směrem „do vesmíru“ se zcvrkává….my pozorujeme směrem „ven“ že se vše rozpíná…

    Samozřejmě, že moje vize není konečná a není už jen neměnnou pravdou... a právě tento klub už rok starý jí mohl rozvinout do náááádherných úvah nebýt hyenického přístupu zdejších grázlů, co si potřebují šlehnout ponižováním, namísto kreace nápadů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BLUNTED: no ale nevis, ze pan Josef je ma diagnostikovanou poruchu osobnosti ci co... koluje to po internetech a i zde na nyxech bylo to bylo videt.
    jestli chces travit cas uzitecneji a neco se o pidicasteckach dozvedet, zajdi si o vikendu do Bohnic, nebo jakekoliv jine psychiatricke lecebny a dostanes tam takovejch povidani o pidi casteckach a vesmiru, az budes udivena, kolik ti toho lidi jsou schopny rici, aniz by te oznacili za debila, kretena a nebo flusace :0)))
    GAF
    GAF --- ---
    BLUNTED: hele, prostě se jenom trochu uklidni, třeba seš prostě jenom moc rozjetá a jindy bys to chápala, dyk v pohodě.
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    JOSEFDRUHY: až na to, že já na nic odpovídat nemusím, protože BLUNTED se mě na nic neptala.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ... pokud Vám to nedávám hlavu-patu, tak za to nemůžu já ( ale Vaše hlava i pata ). A vysvětlovat to nechci, né z důvodů neochoty k fyzice, ale z důvodů, že s Vámi , konkrétně právě s Vámi to debatovat nechci. Proč ?, protože se to okamžitě zvrtne k rétorice a k Vašim nekorektnostem.
    Opět děláte naschvály : já řekl, že mi objevení mé chyby máte poslat dopisem na papíře a já to vyvěsím na obdiv LUBOBa a na pohanu JN.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: ale nééé, to nepatřilo na Vás, to patřilo na Grendala to očekávání odfláknuté odpovědi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: vole, ty ani neumíš číst, a dokonce ani vnímat čtené, píšeš-li slovíčko "potočení" namísto všude 30 let presentovaného "pootáčení", ty vůůůbec nevíš která bije...


    to jsem nekde napsal? kde?


    mimochodem, mam vam najit vase preklepy? & pak vam vynadat do volu?


    p.s.: pokud berete nevedeckost jako urazeni, pak hadejte, co je cela vase HDV :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Pokud Vám, právě Vám, nedává smysl moje matematické předvedení
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_031.doc


    ne, nedava mi to smysl. nema to ani hlavu ani patu. nechapu proc se 10 let drete nad 'vyrobou' nerovnoromanneho trojuhlenika z rovnoramenneho.


    jednoducha matematicka uprava se da udelat za par vterin :


    c2=(wk)2+w2=(k2+1)*w2


    lorentzuv gamma clen pak bude (1+1/k2)1/2.


    ale k cemu je to dobre, to mi porad unika. z niceho tam neni patrne, proc by rychlost mela byt vyjadrena pomoci pravouhleho trojuhleniku. kde je tam jake pootaceni taky nevidim (ani vlastne neni videt, co se pootaci kolem ceho & proc vlastne).


    jeste jednou bych vam doporucil si pozorne precist, o cem vlastne ty lorentzovy transformace jsou. mam dojem, ze jste to nepochopil spravne.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"k vetsine toho, co jsem v HDV nasel se neda psat rozumna oponentura ciste z toho duvodu, ze to co pisete, nedava zadny smysl."

    Reakce : Pokud Vám, právě Vám, nedává smysl moje matematické předvedení
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_031.doc
    o pootáčení ( vole, ty ani neumíš číst, a dokonce ani vnímat čtené, píšeš-li slovíčko "potočení" namísto všude 30 let presentovaného "pootáčení", ty vůůůbec nevíš která bije... ) soustav jakožto správnému vysvětlení-pochopení Lorentzovských transformací, pak se jděte vycpat a...a je to přesně tak jak říkám : namísto řádných slušných vědeckých protiargumentů napsaných alespoň takovou matematikou jako jsem to presentoval já, tak namísto takové oponentůry, pořádné, jen flušete...flušete toto : k vetsine toho, co jsem v HDV nasel se neda psat rozumna oponentura ciste z toho duvodu, ze to co pisete, nedava zadny smysl. Já deset let dřel na : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_031.doc a vaše oponentura zní " "nedává žádný smysl"....ale že by jste tu větu podložil matematikou , to ne, Vy jí umíte podložit jen flusáním, na nic lepšího se nezmůžete. Ta věta je tím urážení, je ukázkou n e v ě d e c k é oponentůry k mému matematickému vysvětlení LT : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_031.doc

    Takže přesně kvůli tomuto svinstvu, které plodíte a v této degradační podobě ( s pohrdáním ) já s Vámi nechci vést dialog. S grázlem, který jen rétoricky snáší bla-bla žvásty namísto důkazů se správnými protiargumenty, s agrumenty POŘADNYMi, tak s takovým grázlem já debatovat nechci.
    Až mi napíšete do textu http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_031.doc , p ř e s n ě !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, kde jsou chyby a zdůvodníte to, tak pak se mám o čem bavit.
    Sbohem. Vole !!!!!!!!!!! ( V Hála to dokázal alespoŇ přečíst a v n í m a t "co" píši, ale nepochopil to : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_059.doc ).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: kdybyste cetl pozorne & trochu u toho premyslel, tak by vam doslo, ze jsem nepsal (ted) zadny dukaz na potopeni HDV.
    psal jsem o tom, proc ji nikdo necte/nestuduje. ty duvody jsem vam vyjmenoval, jak se k nim postavite, to uz je vase vec.
    k vetsine toho, co jsem v HDV nasel se neda psat rozumna oponentura ciste z toho duvodu, ze to co pisete, nedava zadny smysl. napr

    protože pouze tyto úpravy dávají transformacím matematický tvar rovnoramenných trojúhelníků a jen použití těchto koeficientů, v souladu s konvencí, lze „provádět“ pootáčení soustav respektive sledovat pootáčení soustavy rakety od soustavy základního pozorovatele a snímané hodnoty podle těchto transformací opravovat tak, že získáme hodnoty jaké jsou ve vlastní soustavě testovacího tělesa. Rovnice ( 2.1 ) už jsou matematicky takové, že je lze úpravami převést na c = 2 . w respektive c = 2. k . w …,což jsou rovnice vzešlé z rovnoramenného trojúhelníka a potažmo z pravoúhlých trojúhelníků jejichž vrchol u pravého úhlu se pohybuje po Thaletově kružnici

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: proč neodejdete ?
    HDV předběhla dobu

    jisteze. & to tak razantne, az se ocitla v dobe pred treskem :-) proč ten úúúšklebek pomocí smajlíka ? Proč neodejdete ? Vy máte zájem jen flusat a nikoliv debatovat korektně !

    pritom odpoved je jednoduha. HDV tak jak je prezentovana se cist neda. proč jí čtete ? a proč stále odpovídáte a zavádíte nekorektní nechutnou debatu, je to jízlivé jedovaté rejpání...je to neusporadany soubor jednotlivych dokumentu, ktere na sebe chronologicky ani logicky nenavazuji. ...a právě tato věta byl vědecký důkaz že HDV je špatně...přesně tak se flusají důkazy na hypúotézy a teorie, přesně tak je to vědecky..... že ? nikdo (s obtizemi i sam autor) se v ni nemuze zorientovat. seš jedovatý hnusný debil
    trpi mnohymi nesvary, mezi nez bych jako hlavni zaradil
    pouzivani nedefinovanych pojmu, pouzivani zavedenych pojmu v jinych (nedefinovanych) vyznamech, zmatek v symbolech, matematicke & fyzikalni chyby. ..a je vymalováno...důkaz k potopení HDV byl právě napsán, předložen a matematicky doložen. Heureka. !

    kdykoliv jsem chtel neco vysvetlit, ...tak jste v zápětí dodal flusanec. bylo mi bud vynadano nikoliv za dotaz, ale za flusanec a nekorektnost ! nebo jsem byl odkazan na nejaky dokument, ktery byl stejne nesrozumitelny jako ten, na ktery jsem se ptal. je-li něco nesrozumitelné Vám, nemusí to být nesrozumitelné jiným... celkova struktura textu nema vubec nic spolecneho proč to čtete a tak vehementně do HDV útočíte flusancy ???? ; porazit jí můžete i bez urážení a flusání. Já "slovíčka" blbeček, debil, poťap, grázl nepovažuji za urážky, ale za odvetu při "významovém urážení", Vy urážíte smyslem "bez slováček" s tim, jak se bezne prezentuji odborna sdeleni. ano Vy presentujete sdělení se smyslem urážet "bez sprostých slovíček"...

    nejotresnejsi je ovsem autorova zarputilost s jakou HDV prezentuje, zarputilost je "otřesná"...naopak je to zabejčenost a měla by být chválena...otřesná je zarputilost Vaše, kdy Vás už rok a více žádám o napsání oponentury přesně na papír , P Ř E S N Ě abych se k tomu mohl postavit čelem. Vy jste jen farizejský kretén, který camrá ale důkazy pomluv ( do HDV ) nikde. nevidany nedostatek komunikacnich schopnosti. já mám komunikační schopnosti až, až až zatraceně dobré...ale grázlové nikoliv. to co by nemelo patrit do diskuze (tedy osobni napadani oponentu, urazky, cenzura) oponenti vždy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! začali napadat jako první, už 7 let napadají a flusšou, já se za 7 let omlouval tak..tak aspoň 8-10x, ale grázl ani jeden nikdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a důkazy o tom že grázly byl zlý, jedovatý, ponižoval, urážel , ty mám schovány v archívu. Jsou jich nééé stovky, ale už tisíce těch urážek, já pouze oplácím "slovíčkama" .. oni uráží podstatu člověka, lidskost, ponižují lidskou důstojnost, Vy taky ! Má slovíčka neponižují lidskou důstojnost, evidentně jsou jen a jen oplácením nekorektností. - - - A myslím že zde je klub nad HDV a zase a zase plodíte rétoriky a neodejdete a budu Vás muset vykázat odsud násilím. Jděte si flusat na manželku...a hlavně v noci kdy jste v práci a zaměstnavatel Vám to nepracování trpí protože ho vždy proflákáte čuměním do NYXu by se uz vubec nemelo objevovat v odbornem textu.

    autor HDV propasl velkou sanci ucinit HDV srozumitelnejsi, citelnejsi, pochopitelnejsi, tak aby se s ni dalo pracovat, pokud by se ukazalo, ze v ni neco k praci je.
    tak jak to je ted to nikdo ani zkouset nebude. & protoze si autor neda poradit, odejde HDV na vecnost i s nim. :-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Řekl jsem Vám a vyzval Vás, aby jste mi Vámi objevenou chybu v "modifikaci Lorentzovckých transformací" poslal poštou...., já čekám..., abych jí zveřejnil a poblahopřál bude-li to opravdu objev nějaké chyby.
    Neudělal jste a já čekám.
    citace : "100x jste se me ubezpecil, jak jste objasnil, ze vase 'rozmerova' rovnice je v poradku, s kazdym ubezecenim jste mi sproste vynadal & nakonec jste celou tu slavnou rovnici smazal, protoze to byla blbost. na tohle uz vam nikdo neskoci."
    Reakce : debile !, to co jsem smazal na svém panelu nebyla "rozměrová rovnice", a samozřejmě tím pádem to debil pochopit nemůže, a plete si hrušky z jabkama. To, co jsem smazal, měl být obecný "vzoreček" pro vlnobalíček libovolné elementární částice, nikoliv "rovnice", jak jsem to chybně uvedl, že jsem "vzoreček" položil roven jedné. ( a opravil to ).

    Proto Vás vyzývám, aby jste sem už nechodil. Žádné mé vyzvy neplníte, ani na mé otázky neodpovídáte, a nekorigujete své, mnou oponované, lži.
    Odejděte.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: i tak už jsem v bleděmodrém takovou otázku zodpověděl někdy v minulosti


    pokud se pamatuju, tak ne. & zas tak spatne na tom s pameti nejsem.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    HDV předběhla dobu

    jisteze. & to tak razantne, az se ocitla v dobe pred treskem :-)

    pritom odpoved je jednoduha. HDV tak jak je prezentovana se cist neda. je to neusporadany soubor jednotlivych dokumentu, ktere na sebe chronologicky ani logicky nenavazuji. nikdo (s obtizemi i sam autor) se v ni nemuze zorientovat.
    trpi mnohymi nesvary, mezi nez bych jako hlavni zaradil
    pouzivani nedefinovanych pojmu, pouzivani zavedenych pojmu v jinych (nedefinovanych) vyznamech, zmatek v symbolech, matematicke & fyzikalni chyby.

    kdykoliv jsem chtel neco vysvetlit, bylo mi bud vynadano nebo jsem byl odkazan na nejaky dokument, ktery byl stejne nesrozumitelny jako ten, na ktery jsem se ptal. celkova struktura textu nema vubec nic spolecneho s tim, jak se bezne prezentuji odborna sdeleni.

    nejotresnejsi je ovsem autorova zarputilost s jakou HDV prezentuje, nevidany nedostatek komunikacnich schopnosti. to co by nemelo patrit do diskuze (tedy osobni napadani oponentu, urazky, cenzura) by se uz vubec nemelo objevovat v odbornem textu.

    autor HDV propasl velkou sanci ucinit HDV srozumitelnejsi, citelnejsi, pochopitelnejsi, tak aby se s ni dalo pracovat, pokud by se ukazalo, ze v ni neco k praci je.
    tak jak to je ted to nikdo ani zkouset nebude. & protoze si autor neda poradit, odejde HDV na vecnost i s nim.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: na nekorektní reakce nemám chuť odpovídat ( ikdyž poslední otázka je smysluplná ...; i tak už jsem v bleděmodrém takovou otázku zodpověděl někdy v minulosti )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Proč ?, zřejmě
    a) HDV předběhla dobu
    b) není podepřena perfektní matematikou ( to jí teprve čeká )
    c) dnešní doba chrlí desítky hypotéz týdně, galérka to nestačí číst.
    d) ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY:
    GRENDAL:

    co jiného čekat od * než odfláknutou odpověď ( že, slečno BLUNTED ? )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: no vida! takze je to pohadka & nevim, co jeste resite.

    objasnil...mnohokrát, i na svém webu i zde na NYXu...;
    tohle uz zname. 100x jste se me ubezpecil, jak jste objasnil, ze vase 'rozmerova' rovnice je v poradku, s kazdym ubezecenim jste mi sproste vynadal & nakonec jste celou tu slavnou rovnici smazal, protoze to byla blbost. na tohle uz vam nikdo neskoci.

    nikde ve vasi 'pohadce' nevidim, jak vypadal vesmir par nanosekund po velkem tresku (po zmene stavu, jak vy rikate). dosavadni teorie stavi na tom, ze vesmir se rychle rozepnul & rozpina se doposud.
    ve vasem pristupu je vesmir pred treskem jiz rozepnuty na maximalni moznou velikost, je nekonecny. take je absolutne plochy. takze neni jasne, jak se podle vas zacal rozepinat jeste vic & jak se zacal narovnavat.

    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    JOSEFDRUHY: Uměl ji dokázat a to hned několika experimenty, měřeními...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam