• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pokud dáte dalekohled na Mont Vilson, pak tomuto dalekohledu člověk-pozorovatel PŘISOUDI základní soustavu a prohlásí o ní že je vklidu v průsečíku os ( x,y,z ) má nulu-počátek a pak...pak všechna tělesa ve vesmíru mají v této soustavě "svou" vlastní soustavu kterou pak pozorujeme a vyhodnocujeme.
    nikoliv. zase mate gulas v pojmech. už si to nemyslím. Rozhopdně guláš v té větě citované memám. Zato Vy alespoň v jednom bodě ano : mám já ve své větě slovo "zvolené" ? Pokud nemám ( jindy jsem ho měl ale nyní ne ) tak ho nevolte do věty kritizující mou větu.
    kazde z tech teles ve vesmiru ma v teto zvolene zde ho používáte a já ho nepoužil soustave "svou" vlastni polohu. má-li hvězda v mé domácí soustavě pozorovatele "polohu" pak je to totéž jakže má "svou vlsatní" soustavu chcete-li, tak souradnice. no to už je jen nuance slov ale je to totéž, významem por úřel fyzikální je stejné říci slovo "vlastní soustava os" anebo "vlastní souřadnice"ne svoji soustavu. proč by jste to chtěl rozlišovat. ? V čem je tedy rozdíl ? Jestli dalekohledem se zaměřím na objekt-hvězdu, je jedno zda té hvězdě přiřadím soustavu tří os anebo tomuto sousloví říkám "přiřadním sousřadnice". - Na to je hezký dětský ftip : pani učitelka učí děti poznávat domácí zvířátka : slepice, králík koza, vepř. Na konci hodiny vyvolá Pepíčka a říká : vyjmenuj nějaká domácí zvířátka. Pepíček : slepice, králík, koza, prase ... Učitelka : Pepičku neříká se prase ale vepř. Pepíček : ale pak ředitel včera říkal "prase". Učitelka : Pepičku, panu řediteli si říkej "prase", ale mě budeš říkat "vepř".

    Lubobe, vy si tomu říkejte prase, já tomu budu říkat vepř. Tedy znova : Když hvězdě Alfa Centauri přiřadíte soustavu, pak s ní můžete ( doma v pozorovatelně ) manipulovat jak potřebujete. Když hvězdě přiřadíte jen souřadnice, tak tyto jen označují bod ve vaší domácí soustavě. Teprve až tím bodem začnete manipulovat, zjistíte, že mění PUVODNI polohu a.. a to je pak stejné jakoby ta hvěžda měla "svou soustavu" v níž mění "svou" polohu, hvězda-velitel rakety vidí z okýnka, že mění svou polohu ve "své" soustavě. A to pak pozorujeme i my, doma
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Pokud dáte dalekohled na Mont Vilson, pak tomuto dalekohledu člověk-pozorovatel PŘISOUDI základní soustavu a prohlásí o ní že je vklidu v průsečíku os ( x,y,z ) má nulu-počátek a pak...pak všechna tělesa ve vesmíru mají v této soustavě "svou" vlastní soustavu kterou pak pozorujeme a vyhodnocujeme.
    nikoliv. zase mate gulas v pojmech.
    kazde z tech teles ve vesmiru ma v teto zvolene soustave "svou" vlastni polohu. chcete-li, tak souradnice. ne svoji soustavu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: Je mi líto, že jsem musel závadné příspěvky smazat...závadné proto, že jsem to já pokazil a zamotal jsem se do vlastní sítě.
    Omlouvám se.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, už před mnoha příspěvky jsem nešťastně volil do výkladu s LT označení v(7) a v(15) a pak jsem se do toho zamotal. ( i dalšími jinými označeními v(17) a v(77) ... )
    Zopakuji přání-výzvu : smazat závadné debaty se závadným označením, a začít výklad znova podle předloh z webu, a neodchylovat se od už použitých označení. Pak mohu vysvětlit jak se věci mají správně, ( pootáčení soustav ) , do tohoto guláše to nejde.
    O.K. ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    co prosim. v jedne soustave se nachazeji vsechny soustavy teles, ktere maji sve vlastni soustavy? s a m o z ř e j m ě ! Pokud dáte dalekohled na Mont Vilson, pak tomuto dalekohledu člověk-pozorovatel PŘISOUDI základní soustavu a prohlásí o ní že je vklidu v průsečíku os ( x,y,z ) má nulu-počátek a pak...pak všechna tělesa ve vesmíru mají v této soustavě "svou" vlastní soustavu kterou pak pozorujeme a vyhodnocujeme. Co je na tom divného ? Když budete talekohledem pozorovat kometu, tak údaje z ní dostáváte do dalekohledu, nééé ?!!, a jak pak můžete prohlásit, vypozorovat, že je daleko 600 tis. km když by jste té kometě nepřiřadil soustavu x´´, y´´, z´´, t´´ ???? a měřil vzdálenost jejího počátku do své základní soustavy ? Pane Lubobe, já tu nebudu dělat šaška ani otroka abych Vás to učil. Já sem samouk, tak se to také naučte. Anebo se přihlaste na akademii.

    dale pak :
    LT porovnávají dva stavy dvou různých rychlostí v(7) a v(15) jistě cééé-rychlsot a vééé rychlost...anebo dvě jiné různé rychlosti pokud se hodnotí dvě vzájemně se pohybující tělesa... v1 a v2

    rychlost v(7) je jedna udalost. je to udalost, ktera nastala po te, co raketa zrychlila na tuto rychlost. rychlost v(15) je jina udalost, ktera nastala pozdeji, pote co raketa zrychlila na tuto rychlost. ne, v Lorentzově rovnici "napravo" od rovnítka, pod odmocninou bude ve zlomku vždy c^2 ,( representovaná tím vymyšleným označením "v(15)" anebo vymyškeným v jiném příspěvku označením "v(77)" ), ale čitatel se bude vždy měnit na v(1)^2 pak v(2)^2 pak na v(3)^2 , pak v(n)^2 ( vymyšlené bylo označení "v(7)" ) , tak jak raketa mění svou rychlost sledovanou "ve stop-stavech" toho zrychleného pohybu.
    pokud tedy LT porovnavaji v(7) & v(15), pak porovnavaji dve ruzne udalosti. neštěstím bylo ode mě, že jsem pro výklad o LT použil ty v(7) a v(15) či v(17) a v(77). Říkal jsem Vám S M A Ž T E to a dívejte se na web-předlohu. Tady nás mé označení zavedlo na gulášovou cestu.

    ja ovsem rikam, ze LT porovnavaji jednu & tutez udalost, ale ve dvou ruznych soustavach. Ne, LT porovnávají různé události, protože raketa mění rychlost a tím "posouvá" svou vlastní soustavu a tedy i polohu a tedy její "vlastní soustava" je sice jedna ale v každé poloze má jiné pozorovací údaje, tedy i dilataci a kontrakci...a další údaje, ale ty LT nevypočítává, jen kontrakci a dilataci a změnu hmotnosti

    to je fakt na nobelovku z trpelivosti :-))

    celou tu nešťastnou "gulášovku" je nutno smazat a výklad udělat znova, jenže mě se nechce tu na NYXu psát matemaziku, je to děsně nepraktické a málo srozumitelné.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOSEFDRUHY: Ale ne, stále tomu dávám šanci, že někdo zjistí, o čem ta teorie vlastně je, a pak to popíše i nám obyčejným smrtelníkům, takže sem v dobré víře dvakrát do měsíce nahlédnu, jestli už to nepřišlo, ale bohužel stále nic. To, že nemám aparát, abych pochopil, co se snažíš sdělit, přiznám sám a bez mučení jako první.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Je to tam, str. 6 JOSEFDRUHY: ( nad větou, která začíná modře, jen se dobře dívekte a nasaďte si brýle ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    OMNIHASH: Mě překvapují tvé vědecké kvality v tomto klubu... všechny jsem si zopakoval ( než oběhneš s flusáním všechny kluby na NYXu, to je dřiny, to je...co ?? ) ; no, že se s tím píšu...stejně to smažu...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: nic tam neni. podobny uz jsem tu jednou komentoval, je to zase o tech rovnoramennych trojuhelnicich, na mou otazku tam odpoved neni.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    LUBOB: Máte to tam na str. 6 http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_012.doc

    A Budete-li to studovat od začátku do konce, určitě se Vám zase o kousek víc rozjasní.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: to vím, že je to překlep, krávo, ale to urážení "magorem" překlep nebyl (!) blondýno. Bylo to zlé úmyslné urážení. Budu tě mazat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: asi do hodiny, mám nějakou povinnost.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: citace :" to nevím, neb jste mě laskavě ráčil smazat, vy pane co snižujete práci Alverta tím že nehorázným způsobem upozorňujete na to, že na to jen tak mýrnyx týrnyx přišel u stolu a ještě s vykřičníkem, já myslela že magor sem tu já, ale opak je pravdou:DDD"

    Reakce : Od krávy toho magora snesu...od krááávy jo, která neumí napsat ani jméno Einsteina, která lže a překrucuje, že jsem někde prýý snížil jeho práci nehorázným způsobem ikdyž jsem ho ani vůbec nevyslovil, a pokud jsem něco říkal, že "od stolu", že.. tak tato kráááva nepochopila, že to se jednalo o Michelsona a Morleyho, potažmo Lorentze nikoliv Alberta ( vlastně Alverta ) a samozřejmě, že ona-blondýnka myslela rozkrokem, jinak by pochopila, že nic nehorázného nebylo na poznatku, že M-M mohli na svůj objev přijít a na papír napsat i tehdy (!) kdyby ho neprováděli in-natura venku zrcátky, ale rovnou na papír dle schématu zrcátek.
    No krávo, jdi se nalíčit a dej si panáka...( anebo panenku ?!! )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: fajn. muzete se vyjadrit k veci? ktera z tech udalosti patri do ktere soustavy?


    tim se to vsechno objasni.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: pozor. Já nikdy nic netvrdím ..!!!!! neříkejte toto slovíčko. Já pouze řekl, ( netvrdil ), že v náhodných dvou příspěvcích ( v té posloupnosti tisíců příspěvku zde na NYXu ) jsme říkali oba totéž. Nepaušalizujte to.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jasne, ze to vidim. vidite vy, ze jsem ten vas text dal kurzivou (& jeste jsem na to upozornil)?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Tak jeden z nás dvou má oční vadu. Tady JOSEFDRUHY: píšete Vy černým písmem :"události U v inerciální vztažné soustavě S až pocaď, ještě to S je černé a jaá navazuji modře to další což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného" což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného". Vy to nevidíte, že to je vaše věta a já jen navazoval ? modře ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Slečno, nemáte nějaký ostrý jazyk ? Ve vědě se netuneluje ! tam je každý tunelář okamžitě odsouzen k nezdaru. Ve vědě se "nepředělává" ve vědě se navrhují změnyx, nové názory. Takže si výrazy kontrolujte. Anebo sem nechoďte, jděte si číst vytunelovanou fyziku jinam.
    Nechápu proč rejpete že bych měl tunelování a předělávání fyziky dělat precizněji. Já odvádím své myšlení až nadoraz a když se Vám to nelíbí, jak říkám, jděte jinam. Už jsem Vám věnoval dost své námaky, a času, nemyslíte ?
    pokud už víte že jabko není hruška a že kráva není beránek, tak už HDV nestudujte a jděte.
    Pokud se Vám nelíbí, že já "měřím" váhu pomocí metru, ( a dokonce to není pravda, váha-hmotnost je vlastnost hmoty a nikoliv hmota sama ), tak opakuji, já Vás neznásilňuji, jděte ; já ( na rozdíl od Vás ) Vám nevyčítám, že si malujete rty naftou ! ( a to je dokonce obhajitelné, jak si myslíte že ne )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: prectete si ten svuj prispevek znova. mate tam doslova


    "události U v inerciální vztažné soustavě S což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného"


    cut & paste.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane , překlucujete. A lžete. Čtenář budoucí posoudí sám.
    Viz zde :
    JOSEFDRUHY:
    LUBOB:
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: kde jsem to kurva cetl? ve vasem prispevku tady


    [ JOSEFDRUHY @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]


    události U v inerciální vztažné soustavě S což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného


    psal jste ho pred hodinou & neco.


    ted se pekne omluvte, prispevek pekne vratte & kdyz na to seberete odvahu, muzete I slusne zareagovat.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam