• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, žišimarja, to mám zase použít to "slovíííčko" ? .. řekl jsem, že se pootáčí !!!!! S O U S T A V A předmětu, né koule, krychle, ta se může točit jak chce...nepootáčí se předmět, který "vlastní" tu soustavu.
    provokujete a provokujete...

    citace :"jestlize raketa zpomaluje, jak se to pozna ze stop-stavu? (stop-stav je rychlost, ze?)" reakce : ...a zase nekorektnost. Já se Vás ptal první jak se pozná narůstající dilatace času Pavlovi v raketě která zpomaluje do soustavy pozorovatele. Proč se mě ptáte když jste sám nezodpověděl první na stejnou otázku. To dělá hajzlík, a Vy jím jste...

    citace :" raketa, ktera leti konstantni rychlosti je pootocena nebo neni?"
    reakce : to už je debilismus, to by už pochopil aji retardovaný mongoloid. Tolikrát jsem ti jasně řekl, že raketa když zvyšuje rychlost, tedy když má pohyb nerovnoměrný, zrychlený, že v této etapě pohybu pootáčí soustavou, ale když jí dáte "stop-stav" ( což technicky nevím zda jde, a jak, změnit zrychlení na rovnoměrný pohyb ) , tak v tom "stop-stavu" pohybu rovnoměrném už je pootočena, uže je pootočena a se n e p o o t á č í a lze použít LT, což je "přepočet", tedy "transformace" stavu jedné soustavy do stavu jiné soustavy, která se pohybuje rovnoměrným pohybem, v(n) = const. i pootočení je konstantní. Až se zase začne měnit pohyb rovnoměrná na zrychlený, zase začne soustava rakety se pootáčet.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak se pootoci koule? nebo treba krychle? jak se pootoci primka?
    podle ktere osy se to otaci, na kterou stranu & o kolik stupnu?

    jestlize raketa zpomaluje, jak se to pozna ze stop-stavu? (stop-stav je rychlost, ze?)

    no & jak to souvisi s temi LT?

    raketa, ktera leti konstantni rychlosti je pootocena nebo neni?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    mimochodem, pokud se to rozhrani wolfram alpha naucite pouzivat, usetri vam to spoustu prace s matematikou.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"raketa, která zrychluje pootáčí svou soustavou vůči soustavě pozorovatele "v klidu", o kolik stupnu? na kterou stranu? co vlastne ta raketa pootaci? imaginarni osy?.. bože, bože, to je dost vážná natvrdlost. Když raketa opouští "základní soustavuů pozorovatele má "svou soustavu" vlastní ve stejném "úhlovém" nastavení, jue shodná, ... miliony soustav které sjou totálně v klidu vůči základní soustavě v klidfu, jsou stejné, stejně natočené, nejsou natočené vůůůbec, prostě je to galerie stejných milionů malých soustav přiřazených ke každému nepohyblivému tělesu " panelák se nepohybuje, má stejnou soustavu jako strom za panelákem a jako jiné těleso např. opuštěný kopací míč...atd. Ale....když se začne raketa pohybovat a s ní také její "vlastní soustava", tak...tak její vlastní soustava začne pootáčet tu "svou soustavu" až ve chvíli kdy vééé s blíží cééé, jinak je to při malých rychlostech neměřitelné... ; při véé se blíží céé se "vlastní soustava" pootáčí tak hodně, že dosahuje až 90stupňů pootočení ( černá díra ho má vůči nám ), pak už pootáčení se nekoná protože raketa nemá cééé vyšší než cééé. ale hlavne, jak to souvisi s temi LT, ktere jsou vyjadreny pro pohyb rovnomerny?" magorovi to vysvětlit nejde...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tady, abyste me nepodeziral z kydu


    Limit[c/a*ArcSinh[a*t/c],a->0] - Wolfram|Alpha
    http://www.wolframalpha.com/input/?i=Limit%5Bc%2Fa*ArcSinh%5Ba*t%2Fc%5D%2Ca-%3E0%5D

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja vam dokazu opak :
    t'=limita(c/a*arcsinh(a*t/c), a -> 0)=t. z cehoz plyne ze dilatace slozky zrychleni je nulova, zustava dilatacni slozka pohybu rovnomerneho, kterou udava klasicky Lorentz.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ..a protože to dokázat neumím, že LT použitá pro pohyby nerovnoměrné, s užitím "a" namísto "v" je pí*ovina, anebo pouze matematická konstrukce, tak výrok běru zpět.

    ( ...a přece se točí tu také už někdo řek, tak ani to opakovat nebudu...)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    ostatne, tady to mate nic takoveho neuznavam. nikdy jsem to netvrdil, stop-stav je vas termin, ktery ja vubec nepouzivam, protoze nedava smysl.

    vy tam nekde vidite, ze rikam, ze sjte to rekl vy? napsal jsem nekde "josefe, vy jste rikal, ze ja jsem tvrdil"?

    ne, vidte. zbytecne se rozcilujete, nikdo tu nic neprekrucuje.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Jinak z kontextu té Vaší řeči bylo tak-nějak znát-cítit, že už jaksi uznáváte onen "stop-stav" v pohybu nerovnoměrném, v němž se pohyb nerovnoměrný mění na pohyb rovnoměrný a ten pak použije LT.

    nikoliv. ani z kontextu ne. zcela explicitne jsem uvedl, ze stop-stav pohybu zrychleneho neni pohyb rovnomerny. vysvetlil jsem vam, ze takovy stop stav trva nekonecne kratkou dobu, zatimco pohyb rovnomerny trva dobu urcitou.

    ( kurváááááá kroč překrucujete "co" jsem řekl a co ne ) já neřekl, "že jste tvrdil" ; já řekl u z n á v á t e ,
    nikde jsem nic neuznal. uznat neco tady lze pouze tvrzenim. ja nic takoveho netvrdil, nic jsem neuznal.
    neni treba propadat hysterii, zkratka jste se zmylil nebo neco spatne pochopil.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    právě v těchto „stop-stavech“ by se jí mohly odečítat stavy rychlostí v(1), v(2) , v(3) …v(n). V těchto stavech vééé, každé jiné, lze provádět ony „slavné“ transformace

    Ve „stop-stavech“ má raketa vééé a tam se může dělat „transformace“ a zjišťovat-porovnávat hodnoty

    kdyz jsem vam rekl, ze LT lze pouzit kdykoliv, ne jen ve 'stop-stavech' & dodal vam vzorecek, prohlasil jste to za kydy, blafy, matematickou picovinu.

    jestli jsem vase slova spatne pochopil & vy souhlasite, ze LT lze pouzit i pro pohyb zrychleny, tak se vam omluvim. s tou podminkou, ze vy se omluvite za ty kydy, hnuj, blafy & picoviny.

    berete?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Dobrá, vím že jste to netvrdil, ( kurváááááá kroč překrucujete "co" jsem řekl a co ne ) já neřekl, "že jste tvrdil" ; já řekl u z n á v á t e , takové slovo jsem řekl ... kurváááá kdy už přestanete překrucovat ???????????? Já to tak nesnáším, tak sem necho´dte když máte tak hnusnou povahu, že i "minipíď" musíte překroutit jinak by jste asi zcepeněl, že ???

    Jinak z kontextu té Vaší řeči bylo tak-nějak znát-cítit, že už jaksi uznáváte onen "stop-stav" v pohybu nerovnoměrném, v němž se pohyb nerovnoměrný mění na pohyb rovnoměrný a ten pak použije LT.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    aby foton mohl vyslat/nest pootocenou informaci na zaklade sve rychlosti vuci pozorovateli, musel by "vedet", jakou rychlosti se vuci pozorovateli pohybuje. jak by to mohl "vedet"?
    zrychleni je derivace rychlosti podle casu. tedy rychlost je integral zrychleni podle casu. pro rovnomerne zrychleny pohyb se zrychlenim a je okamzita rychlost v rovna soucinu a*t. z toho plyne, ze foton musi "vedet" jak dlouho raketa leti.

    an tohle vas nepresvedci?

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jenom grazl a hajzl a kreten maze prispevky
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: a zase lžete ( to je neskutečné jaký jste nerovný chlap ) ...slovo "pouze" jsem nepoužil a Vy jste ho nekorektně použil poti mě. NEKOREKTNE ... protože to je ta Vaše povaha hajzla, který překrucuje za každou cenu....za každou cenu. I hajz v base co zatloukl vše, občas řekne : "komisaři, máte pravdu"
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    nevim, proc mi zase nadavate. ja jsem vam to vysvetlil naprosto slusne. bez urazek. proc to taky nezkusite slusne?protože od té doby co jste se omluvil jste nasypal stovky !! dalších urážek ! a neomluvil se za ně. Já "slovíčka" produkuji jako oplácení do do doby dokud grázl nepochopí že byl zlý a ubližoval a že se má omluvit...takže, grázl prostě nechápe, že ubližuje a se má omlouvat.
    to co jsem prave vysvetlil by vam uplne stejne vysvetlil kazdy fyzik. Opět nemáte pravdu. Určitě by se našel fyzik, který by komunikoval jinak než Vy a měl nikoliv demagogický názor jako Vy. Reagoval by na "argument" korektním uvážlivým "protiargumentem" bez flusání pokud mate jiny nazor, ja vam ho neberu, ha-ha-ha-ha- ha ... totálně lžete. Berete mi ho hnusným flusáním, lhaním , překrucováním a tvrzeními bez důkazů ...to může říci - a bez omluvy - jen a jen grázl že mi neberete názor. Totálně a furt mi ho berete. Ani jdenou jste neřekl, že bych měl v něčem pravdu. ANI JEDNOU, tak co lžete, kreténe. ale pak byste ho mel dokazat vy. Já vize navrhuji, já nedokazuji, a dokonce své vize obhajuji seč mě dech stačí argumenty poctivými, nikoliv "odfláknutými" jako to děláte Vy...plivněte bez uvážení kdykoliv a na cokoliv. !

    mimochodem, casoca dilatace byla mnohokrat potvrzena experimentalne. at uz v letadle kolem zemekoule nebo v kosmickych raketach. dilatace byla potvrzena, nic proti tomu, já netvrdím že je to fatamorgana, já tvrdím, že je to pootáčení soustav. A jak toto pootáčení soustav interpretovat na družice a pozemské stanice při jistém vzájemném pohybu, to nevím. To je věcí počtářů. dalsi priklad je delsi zivotnost mionu. i tato větší životnost mionu je proto, že "kosmický" mion má z vesmíru-ze zdroje pootočenou soustavu vůči "laboratornímu" mionu testovanému zde doma...vo co de ? tím chctete flusat na mé pootáčení ?

    ta zasadni chyba je tady :

    Na zpáteční cestě totiž ta raketa někde příhodně blízko Země musí brzdit !!!!! což je opak zrychlování a tím pádem zase „narovnává“ to pootočení v l a s t n í soustavy S´do původní polohy jakou měla raketa před startem a úúdajný dědeček Pavel je stajně starý jako Petr, když raketa přistane.

    pri zpomalovani cas dilatuje stejne jako pri zrychlovani. ten vzorec uz jsem vam daval, ale nevim, jestli nebyl zkanalizovan. tak tady je znova :

    t'=c/a*arsinh(a*t/c)
    a tento blaf vypovídá o čem ? o tom, že při brždění raketa nepootáčí svou vlstní soustavu zpět do původního nastavení ??? Dokažte ten svůj blaf. ! aspoň argumentačně když neumíte tu matematiku ( kterou jsem já dokázal pootáčení )
    zkuste si tam dosadit nejake hodnoty & kam ? do kydu-blafu ? Já Vám předvedu takový vzoreček butanu, že když si do něj dosadíte "podle Mě" udělám z něj tříkolku.... uvidite sam, ze ma pravdu. neni nutne se kvuli tomu zlobit. zlobím se kvůli nekorektnímu zacházení v debatách kdy jste se neomluvil a já mám v takové "neomluvené" atmosféře debatovat "jako rovný s rovným"??? Vy mě flusáte ponižování a já Vám mám dělat tutituti ??
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    raketa, která zrychluje pootáčí svou soustavou vůči soustavě pozorovatele "v klidu",


    o kolik stupnu? na kterou stranu? co vlastne ta raketa pootaci? imaginarni osy?


    ale hlavne, jak to souvisi s temi LT, ktere jsou vyjadreny pro pohyb rovnomerny?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    no... především se musí mít na zřeteli "trůn" tj. základní soustava pozorovatele


    samozrejme, ze ne. stejne jako petr muze pozorovat pavla, muze pavel pozorovat petra.


    pri rovnomernem pohybu oba uvidi naprosto totez (ze hodinky toho druheho se zpomaluji)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Zase kydáte. Já jsem řekl výrok !!!!, že musí být jedna z těch soustav pasována do klidu


    klid je relativni. neni aboslutni reference, vuci niz by se klid dal stanovit. na tom stoji STR.


    LT pro rovnomerny pohyb o zadnem klidu nehovori. hovori o vzajemne rychlosti dvou soustav. o tom, ktera je v klidu se neda rozhodnout.


    vsimnete si, ze LT jsou uvedeny jak ze soustavy S do S', tak zpetne ze soustavy S' do S.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Dokažte, že "transformace" nesjou výkaldem, realitou, výsledkem, pravou skutečností pootáčení soustav, což je 10x větší poznatek než "oholená transformace"


    chcete originalni publikaci? tam o stop-stavech ci pootaceni soustav neni ani slova.


    ja vam takovy dukaz nepodam, protoze to vase tvrzeni mi nedava smysl. nerozumim te vete. navic (to byste jako vedec mel vedet) se neda z principu dokazovat negativni tvrzeni. neda se dokazat, ze neco nejak neni. takze jedina moznost je dukaz sporem, tedy ze vy dokazete opak, tedy ze transformace jsou tim, cim rikate, ze jsou.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    Petr P O Z O R U J E dilataci Pavla pouze ve svých přístrojích ; informaci Petrovi dodaly fotony, které ze soustavy S´přiletěly. Fotony donesly pootočenou informaci, tedy „dilatovaný“ interval času…


    aby fotony mohly nest takovou informaci, musely by "vedet", jakou rychlosti se pavel vuci petrovi pohybuje. a zase jen kydy, tentoktát z nadutosti, protože i to jsem kdysi vysvětloval a na webu to také stojí : raketa, která zrychluje pootáčí svou soustavou vůči soustavě pozorovatele "v klidu", ale foton který opouští raketu v libovolném stop-stavu tj. s libovolnou rychlostí vééé rakety, tak tento foton už po cestě zpět na Zem nepootáčí svou "fotonovou" soustavou !! protože letí céééčkem. Foton vyletí se soustavou přesně pootočenou tak jak jí má raketa ... s tak pootočenou soustavou k nám doletí a předá "pootočené informace" o raketě. Foton svým letem neznehodnocuje informaci přijatou a aodevzdanou. & protoze fotony ani "nevedi", kde vlastne petr je, musely by nest tuto informaci pro vsechna mozna mista ve vesmiru. tlacháte a nevíte o čem...jste prostě debil !


    coz v dusledku znamena, ze uz v okamziku, kdy foton opousti pavlovu raketu, ma v sobe informaci o pohybu vuci vsem mistum ve vesmiru. no... především se musí mít na zřeteli "trůn" tj. základní soustava pozorovatele. Pokud hodnotí tento foton ( co doletí k nám, a doletí jeho kolega i jinam ve vemíru ) i cizí pozorovatelny, pak jak "my" můžeme vědět "co" cizí pozorovatelny (vy)hodnotily ???


    navic, pri rovnomernem pohybu se neda rozlisit, kdo se pohybuje & kdo je v klidu (pripadne jak se pohybuji oba dva navzajem). Zase kydáte. Já jsem řekl výrok !!!!, že musí být jedna z těch soustav pasována do klidu a musí být tou základní pozorovatelnou která vyhodnocuje. Jiank to nejde. Jedna soustava musí být zvolena a pak do ní snímáme celý vesmír kde každý objekt má "svou vlstní soustavu" která "plave" v základní soustavě. takze pootocene fotony by musely putovat I od petra k pavlova.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ty vaše vzorečky nikdy nemohou ukázat zda v ten okamžik "stop-stavu" pohybu jde o zrychlování či zpomalování pohybu rakety


    samozrejme, ze muzou. zrychleni je vektor. ma tedy smer. zpomaleni je zaporne zrychleni. je a kladne jde o zrychleni, je-li a zaporne, jde o brzdeni/zpomaleni.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam