LUBOB: LUBOBe, žišimarja, to mám zase použít to "slovíííčko" ? .. řekl jsem, že se pootáčí !!!!! S O U S T A V A předmětu, né koule, krychle, ta se může točit jak chce...nepootáčí se předmět, který "vlastní" tu soustavu.
provokujete a provokujete...
citace :"jestlize raketa zpomaluje, jak se to pozna ze stop-stavu? (stop-stav je rychlost, ze?)" reakce : ...a zase nekorektnost. Já se Vás ptal první jak se pozná narůstající dilatace času Pavlovi v raketě která zpomaluje do soustavy pozorovatele. Proč se mě ptáte když jste sám nezodpověděl první na stejnou otázku. To dělá hajzlík, a Vy jím jste...
citace :" raketa, ktera leti konstantni rychlosti je pootocena nebo neni?"
reakce : to už je debilismus, to by už pochopil aji retardovaný mongoloid. Tolikrát jsem ti jasně řekl, že raketa když zvyšuje rychlost, tedy když má pohyb nerovnoměrný, zrychlený, že v této etapě pohybu pootáčí soustavou, ale když jí dáte "stop-stav" ( což technicky nevím zda jde, a jak, změnit zrychlení na rovnoměrný pohyb ) , tak v tom "stop-stavu" pohybu rovnoměrném už je pootočena, uže je pootočena a se n e p o o t á č í a lze použít LT, což je "přepočet", tedy "transformace" stavu jedné soustavy do stavu jiné soustavy, která se pohybuje rovnoměrným pohybem, v(n) = const. i pootočení je konstantní. Až se zase začne měnit pohyb rovnoměrná na zrychlený, zase začne soustava rakety se pootáčet.