• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Ešte tady jsem před smazánim zahlédl další nekorektnost :
    Nevidím tu k čemu ta Vašěe reakce se váže, ale já se nikdy nehádal o zrychlení či pohyb zpomalený-bržděný. ( jak mi tu dokonce spííííláte "můj bože, fyzika pro ZŠ .." ) Já se tu už 14 dní nervuju kvůli "dilataci času, která prýýý podle Vás narůstá i při zrychleném pohybu i při bržděném pohybu a dokonce na raketě". O to je tu spor !!! a néé o to, zda brždění je derivace záporná...,

    takže prostě nekorektnost reténa
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    COUTELAS: já ho nezabanoval kvůli tomu že bych neměl chuť na odpověď na jeho otázku ( já se k ní časem stejně dostanu, byla těžká a já nestíhám zde ), ale kvůli nekorektnosti a podlosti...atd. Pokud si to nepoznal !!!!!, kvůli čemu sem ho smazal, tak rejpeš nekorektně ty že mu nechci odpovědět..
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Nedal jste mi šanci, musel jsem se stále obraňovat proti nekorektnostem. Kdybych vaše příspěvky, všechny nekorektní, ( no tedy nejméně 95% nekorektních ) měl ignorovat a dávat sem jen své vize HDV, tak by to byly dva monology, né dialog ... ;asi před měsícem jsem zahájil postupné kapitoly výkladu HDV, ale do toho vstoupili přispěvatelé s dotazy. Takže sólo-monolog tím skončil. ... a nastalo období války s nekorektností a ponižováním.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"pusobeni sily zpusobuje dilataci casu. nikdy kontrakci"

    reakce : já někde řekl "kontrakci času" ???? Smysl té Vaší věty takový je, jakoby jste právě toto tím řek... Pokud jsem použil slovo "kontrakci", někdy, někde, bylo to, a je to, pro fyziky do relativity zasvěcené, jasné, že se jedná o kontrakci délky. Pokud jsem v posledních dnech řekl někde slovíčko "kontrakci", tak určitě jen ve spojení všech relativistických efektů : "dilataci času", kontrakci délky" a "relativistický nárůst hmotnosti "m".
    Takže seš kretén, podvodník a faryzej, kterého není široko daleko rovno... prostě na každém kroku si kretén.
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_033.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Kreténe : řeknu ti to polopatě naposledy: ano, ukázal si 2 rovnice z wolframu, ale tyto rovnice ( prsknuté mi na srtůl ) nepodávají žádný důkaz, že dilatace stále roste na raketě i při jejím návratu do základní soustavy při pohybu bržděném.
    Ukázal si rovnice, jakééééési, ale né důkaz. Důkaz ( při použití 2 rovnic ) vypadá jinak. Jen tak okrajově : které "tééé" je dilatované a které "tééé" ne, v té druhé rovnici ? )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Nestíhám ani číst ani odpovídat ( mám i práci, kterou v posledních dnech škaredě odkládám ) a některé odpovědi tedy nebudou .
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: za pár minut budete mít už konečně od HDV pokoj.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"pak je vam kazdy dukaz naprosto k nicemu. vyhrazujete si pro sebe pravo dukazum neverit."
    Reakce : nevyhrazuji si žádné právo. Když nevěřím důkazu, který sis vybral v přírůčce pro bourání masa, tak prostě nevěřím a nabádnu arbitráž veřejnosti na svém webu. To tě rozčílilo, že ? Prostě sis vybral jakýsi dvě rovnice z wolframu a tím pádem si myslíš žes našel důkaz. Ne, není tam žádný důkaz nárůstu dilatace času na raketě když tato brzdí. to není žádné má "vyhrazené" právo nevěřit. Tady na NYXu nevěří HDV všichni, že bych jim za to nadával, že si vyhradili právo nevěřit HDV ??? Dyť si to tak řekl mě !!!!!! Přečti si to slovo od slova po sobě :

    ...........................
    A) Vyhrazujete si pro sebe pravo dukazum neverit.

    B) hej vy Nyxáci, vy si tu vyhrazujete pro sebe právo HDV nevěřit a podaným mým důkazům nevěřit ... jak si to dovolujete ?!!!


    ((( a zase balast a zase jsem byl donucen reagovat na bla-bla kecy )))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Ty seš vůůůl. Samozřejmě že věřím wolframu, ale nevěřím tomu "za jakým účelem sis wolfram a z něj 2 rovnice vytáhl a co jimi chceš dokázat." takže nééé že nevěřím wolframu legálnímu, ale "tvému woolframu" nevěřím, to jsem řekl , a to snad bylo jasné, že "co" mám na mysli : že tvé použití jako důkaz nárůstu dilatace při brždění rakety, že to je špatně ( a že tvůj wolfram není protidůkazem ) a né ten wolfram jako takový, - - ty seš ale vůůůl. Mysli mozkem než začneš... a zase 70% balastu a zase těžkopádnost a zase nekorektnosti a zase a zase ...to je o nervy a ztráta energie.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    OMNIHASH: toto je nekorektní příspěvek, s nekorektními dotazy a narážkami ( nekorektních lidí je tu víc, postupně i na ně dojde )

    a) dilatace je důsledkem pootáčení soustav -Jakýho pootočení? to je neslýchaná drzost a arogance. Já jsem i na NXYu i na webu nesčetněkrát podrobně a snaživě a co nejlíp umím toto vysvětlil a přijde nějakej fracek a drže mi to vyblije do ksichtu... takovej přispěvatel tu nemá co dělat, je to nestoudná provokace. Pokud to dodneška na NYXu nikdo nepochopil, tak je to ostuda těch, kdo to nepochopili, ( v té verzi předlohy jak byla předloha podána ), né moje. Já to vysvětlil nespočetněkrát. Pokud jsem podal vizi jinou než jí má realita v přírodě, pak to je chyba mé vize. A tady máte nabídku na potopení vizí HDV, ovšem pomocí korektních silných argumentů. Když nastane spor ( každý zůstane na svém stanovisku ) a zamrzne, nedá se nic dělat. Nechat to tak. Kdo by to měl řešit ? Násilí, vy řešíte násilím a válcováním a nekorektnostmi. Nejsem povinen trpět výkřiky, že se mám podřídit "vašim důkazům". Pokud někdo předkládá důkazy, které neuznávám, tak to stejně jednou budoucnost odhalí. Já si nemůžu dovolit tvořit vyloženě špatné triviální nápady, které by budoucnost potupně jednoduše smetla. Já se snažím seč můžu o to aby to nebyly bláboly a babych to vše podpořil co nejlepším argumentem.

    b) Jedna soustava pozoruje tu druhou a ona vyhodnocuje. - jak může soustava cokoliv vyhodnocovat? i to je provokace anebo malá znalost fyziky. Pokud jsem 50x řekl, že pozorovatel doma na zemi si zvolil soustavu základní a tu pasoval do klidu a "do ní" on pozoruje celý vesmír, 50x řekl v obměnách řekl a pak jednou použiji už jen metaforu, že jedna soustava "pozoruje" tu druhou, tak krucifix, jen kretém to může vypichovat jako jedovatou ironii a dělat ze sebe ( možná ze mě ) vola.

    Text v tuhle chvíli mě to naprdlo a vyhodil jsem ho do "ban" a dál to nečetl. Tady je na NYXu už 70% balastu neců kydů a provokací...porážejte HDV a myšlenky korektně !

    c) v dnešní platnosti ja to dnes ve fyzice platí, že dilatace je v důsledku zrychlování pohybu - ne, to tvrdíte jenom vy. jen darebák a grázl může oponovat nekorektním přístupem, tj. vytrhne něco z kontextu a vybere si zrovna nepovedený výsek a flusne mi ho do ksichtu. Pokud tu chce někdo porážet HDV nepoctivě tím, že štourá do nepodstatných přeřeknutí, překlepů, nepovedených formulací, atd. atd., je to blbeček, který si neuvědomuje, že teorie se poráží na těch stěžejních pilířích jejich stavby a né na kosmetických vadách. A stejně ten blbeček řekl nesmyl výkřikem, že dilatace je důsledek rychlosti pohybu. Blbeček nepochopil, že raketa aby dosáhla rychlosti skorocééé tak musí zrychlovat = tímto dějem dochází k dilataci a...a teprve pak když uděláme tomu zrychlování konec, nějaký stop-stav tak teprve pak letí raketa rovnoměrnou rychlostí a teprve při ní můžeme konstatovat že dilatace narostla, ale...ale rostla při nerovnoměrném pohybu, při rovnoměrném uuž nerostla a stála na té úrovni furt a beze změny. Má-li raketa "v", tak má konstantní dilataci, máli raketa "a" má proměnnou dilataci, roste nebo klesá je-li to pohyb bržděný.

    Další otázky považuji za provokaci.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JOSEFDRUHY: myslim, ze neni nutne se omlouvat a resit neustale kdo komu se ma za co omluvit, proc a kdo musi prvni... uplne by stacilo v tom urazeni nepokracovat.
    COUTELAS
    COUTELAS --- ---
    JOSEFDRUHY: koukám, že než abyste se vymýšlel s odpovědí, tak radši zabanujete oponenta, to asi není uplně slušné jednání Josefe...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER:
    opet se vratim to tomuhle: "Bude tu slušná debata nad hypotézou o dvouveličinovým vesmíru. Tato hypotéza potřebuje odbornou kritiku." chcetes odbornou kritiku? a dokazes ji pochopit? dokazes pak uznat ze se v necem mylis? jak to je s tim zrychlenim, uz je ti to jasne? .) a jak to ted sedi s tvym pootacenim?
    O.K. ... já se za vé urážky omluvím až poté kdy se omluví ti co si s ponižováním začali. Smutné je na tom to, že faryzejové se jeden den omluví a za 2 hodiny uráží ponižováním zas. No to pak se musí omluvat i podruhé, potřetí a furt... Jsem přesvědčen, že kdybych tu řekl, že se grázl XY neomluvil, tak XY vyskočí metr-dvacet a honem najde datum kdy se omlouval,...jenže to, že začal urážet znova, to honem hledat nebude. - - No vrátím se k té otázce později, musím se vzdálit za nějakou povinností.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: vcera jsem vam poskytl dukaz proti vasi tezi o pootaceni soustav. tady je [ LUBOB @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]

    bohuzel, s horkou hlavou jste napsal ten nesmysl o zrychlovani zrychleni & pak uz se to zase rozjelo starym znamym kolotocem.
    dal jste se v obhajobe sve teze (nebo ve vyvraceni meho dukazu) nedostal.

    prectete si muj dukaz jeste jednou, pozorne. pokud vam tam neco neni jasne, zeptejte se. kdyz to udelate slusne, zvysujete sanci, ze se vam dostane odpovedi, ze to nedopadne stejne jako pred chvili.

    pokud mate k memu dukazu vecnou pripominku, promyslete ji & napiste. podotykam, ze "jste debil!" neni vecna pripominka.

    jak uz jsem predeslal, existuje k memu dukazu jedna zdanlive relevantni namitka, ktera by mohla muj dukaz zpochybnit. pokud ji najdete, znamena to, ze jste pochopil, v cem muj dukaz spociva.

    teprve pak se muzeme bavit o relevanci te pripominky (i tam je trochu prostoru pro ruzne uhly pohledu na vec).

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tady ( [ JOSEFDRUHY @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ] ) jste rekl, ze zvysovani rychlosti pri zrychlenem pohybu neni vseobecnym faktem, ze pri zrychlovani narusta zrychleni .

    kdyz vas vsichni smrtlene urazili tim, ze vam ukazali, ze to tak neni, tak jste tady ( [ JOSEFDRUHY @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ] ) prisel s vymluvou, proc vsechno smazat.

    zcela uprimne receno, nemel jsem zadne velke iluze o vasich fyzikalnich znalostech, ale ze se takhle ostudne odkopete u veci, ktera se uci na zakladce, to i me docelasilne prekvapilo.
    vy jste to zvoral uz tehdy, kdyz jste se rozhodl, ze se budete zabyvat fyzikou & vzal jste to (obrazne receno) od konce knihy. tam kde je nejcasteji prave kvantovka & kosmologie. pochopitelne nikam dal (& ani zpet) jste se nedostal.

    chtelo by to RESET, josefe. vezmete ucebnici fyziky & tentokrat zacnete odpredu. stranky jsou cislovane :-)

    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JOSEFDRUHY: "Lubob mě urazil žer jsem mu něco smazal a řekl to jedovatě" je ti 5let? jak se pise jedovate? neni to nahodou o tom ze to tak slysis? a ty tve sproste nadavky jsou co? jakou kulturu jako spravce nastavujes, takovou tu mas. mimoto mazani je tvoje specialita, delas ho, vyhrozujes jim, slibujes ho... a jeste te urazi kdyz to o tobe rikaji. ty jsi zabavny pinďa
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:Když svému šestiletému synovi povíš pohádku o čertech a o kouzelnou proutku, také bude schopen to zreprodikovat.

    ano, presne tak. bude. vy toho schopen nejste. nekolik lidi vam to tu zkouselo rict nekolikrat, ale vy porad nevite, o cem je rec.
    proto jsem vam to napsal tak polopate, jak jen to slo.
    zkuste si to parkrat zopakovat:

    pusobeni sily zpusobuje dilataci casu. nikdy kontrakci

    teprve az to vstrebate jako prirodni zakon, muzete premyslet

    1. o jedinecnosti casu jako JEDNE z dimenzi casoprostoru
    2. o uloze casu jako dimenze v pokusu o vytvoreni vztahu mezi hmotou & casem+delkou.

    vsechny vase uvahy jsou k nicemu, pokud nebudete respektovat prirodni zakony.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: No to je báááječné . MORPHLER dokázal za mě jak LUBOB lže ( Lubob mě urazil žer jsem mu něco smazal a řekl to jedovatě ) a...a je vidět že nesmazal. Dokonce je tu ukázka i s mtím kontextem jak jsem to řekl. Takže po vytržení z kontextu, tak jak to grázl LB udělal, to dává jiný smysl. ((( až na to že opis není kurzívou u jednoho autora a nekurzívou u druhého autora. Jiný čtenář to nepozná že ten opis jsou dva autoři. )))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LUBOB: no asi je načase nechat zase pepu na pár tejdnů odpočinout a vychladnout.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    uz me to prestava bavit :-))

    dal jsem vam tu hromadu podnetu k zamysleni. rekl bych, ze velmi dobre odargumentovanou. mel jste velkou sanci zrevidovat svoje myslenky, teze & postupy. pokud jsem nevystihl presne podstatu veci, mel jste sanci svoje formulace predelat, tak aby by;ly srozumitelne.
    nic toho jste neudelal. temer
    pokazde byla reakce "debile!, kretene!, vole!, hajzle! ,....".
    nikdy nebyla reakce "tomu nerozumim, mohl byste to objasnit? neni mi jasne proc ....".

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam