• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRKKlub přátelských rodičů aneb "venčení" ratolestí
    Neseďme doma. Nestěžujme si, že nemáme s kým vyrazit ven provětrat svoje ratolesti a že nás to s nimi samotné nebaví...spojme se a vyražme! Na nástěnce je seznam baby friendly míst a bmaminek/tatínků s dětmi v dané lokalitě, klub slouží k poznávání se mezi sebou a plánování společných výletů a procházek ;)

    Hlásit se na nástěnku můžete příspěvkem v diskuzi ve formě: Nástěnka, ID, Kraj, Město (v případě velkých měst i příslušnou část, v případě "pidiobcí" nějaké větší město pro orientaci), jméno, měsíc a rok narození dítěte/dětí.
    Příklad: "Nástěnka, ZRK, Hl. město Praha, Praha 7 - Letná, Maxmilian 12/2011" (dodržujte, prosím, formát - ať to mohu pouze kopírovat a nemusím se s tím u každého přepisovat)

    rozbalit záhlaví
    MONI
    MONI --- ---
    PETATA: LENIEUX: tohle je ale relaxační a rodinný klub sídlící úplně na jiné adrese než známá restaurace Blackdog Cantina, viz ten web.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    PETATA: Uvnitr se nekouri.
    Male to tam je, to je pravda :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: nevim tedy, jestli zmenili prostory, ale tam se da s detmi dost tezko... to je snad nejmensi restaurace co znam a nejsem si jista, jestli se uvnitr nekouri...
    takze zatim leda v lete na zahradku
    ZRK
    ZRK --- ---
    Nástěnka doplněna ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EVIANAIVE: koukala jsem na nástěnku :) kde bydlíš, v Metropoli nebo starý Zličín?
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    Nástěnka. ARQANA. Praha - vychod, Říčansko, Kri 8/2010, Mari 1/2013
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    Nástěnka. TAIRA, Praha-západ, Psáry, Agnes 08/2011 a Evelína 02/2013. Díky :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ještě pro ty, kdo nezvládnou někam jít cvičit http://www.rutina.cz/.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Cvičení po porodu - Vnímej své tělo | Zuzana Bičíková
    http://www.vnimejsvetelo.cz/clanky/detail/18/cviceni-po-porodu
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TREZKA: tak samozřejmě, že ho máme vytahaný. To chvíli trvá než se stáhneš, někomu, bohužel, nikdy, záleží i na elasticitě kůže. Já, i když zhubnu, už nikdy nebudu na bikiny, ale u mě to je celoživotním přehazováním 35 kg sem tam. Jinak cvičit břicho se dá i když tlačíš kočárek, i když koukáš na jednu, to je to cvičení core.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MARKYSHA: tak ona má imho i věk na to nemít na břiše buchtičky. To by musela trávit dny v posilce. Navíc tím, že je cvičitelka, tolik toho s náma nenacvičila. Spíš ukázala a pak chodila mezi námi a dohlížela na správnost cviků...
    TREZKA: ts, to mi neřikej...pokud ho děláš aktivně, taky na něm něco bude ;)
    TREZKA
    TREZKA --- ---
    MARKYSHA: MARKYSHA: hm,já teď zapila oběd lahváčem :-D no,mě jde právě o to břicho po těhu se nějak povolilo,zvláštní :-D a asi i dost tláskám a když mohu večer ven tak piju pivo po všem ostatním mi je druhej den zle..no tak uvidíme dělám ještě hooping ale to je spíše na zábavua vyčištění hlavy..než zpevnění..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já jsem taky jednu dobu chodila 6x týdně cvičit a sedmý den pařit na systémové akce, přitom vážila metrák, protože jsem jedla první ligu a pila hodně piva. Ono to musí jít ruku v ruce strava a cvičení a na břichu bývá ta strava hodně vidět. Samozřejmě, jsou jedinci, jako třeba můj muž, kterým stačí hodit zadkem, nezměnit na jídle nic a hubnou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TREZKA: pilátes by měl být na vnitřní břicho, core. Jestli paní má paříšek, neznamená třeba, že není zpevněná, ale že ráda jí :-)
    TREZKA
    TREZKA --- ---
    SPIRALOID: vojenský dryl !! super už se těšim...jen sem tedy dosti zklamaná s tim břichem...to je zrovna to oč mi jde ...tak uvidím už se těšim až nebudu moct !!...:))
    HEST
    HEST --- ---
    HANEKA: je tak to máme jen o měsíc děti-) mám dceru 5/2011 a jsme z Dejvic-)

    Holky nestíhámnic...syn nastoupil v pondělí doškolky a trávím dny hunsým brzkým vstáváním buděním dětí..dopravou do školky, odevzdáním a za dvě hodiny zpátky..jsem zralá v pět usnout..
    ZRK
    ZRK --- ---
    MARKYSHA: Aha. No takže je to pro mě správně zvolený druh tedy.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZRK: on je Pilates Basic, následovaný Pilates Advanced ten je pomalý a teď se objevuje Pilates Sport nebo se mu říká Dynamic. Oba jsou v pořádku, pouze třeba hned po porodu je lepší ten pomalý, ten Sport je pro ženy, který chtějí ů, jak zpevnit, tak zhubnout.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Asi bych měla zajít na pilates teda taky jinam, abych případně zjistila rozdíl na vlastní kůži. Neumím zhodnotit, nakolik je to nebo není dobře. Já myslela, že ta drezura právě dobře je :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MARUU: ani nevíš jak si mě potěšila! bylo na tobě vidět že si pokročilá a cviky znáš už podle jména.myslela jsem si že si to užíváš. jsem fakt ráda že nejsem jediná kdo měl takové pocity. muž na pilates kdysi chodil a říkal že je to pomalé, o dýchání a soustředí přesně jak říkáš. proto mě ten vojenský dryl fakt zaskočil. já mám o cvičení jiné představy. nesmím mít pocit že tělo týrám, neříkám že to musí být úplně bez bolesti, ta je do určité míry přínosná ale tohle bylo na mě fakt moc.
    hlídací problém mi nepřišel tak strašný, trochu jsem to očekávala, vím že si tobiáš i já prostě musíme zvykat. ale ten hysterak při setkání mě teda dostal. to sem ještě nezažila. když občas hlídá rodina nebo kamarádka tak mě vítá s úsměvem a radostným obětím.

    kdyby jste někdo věděl o příjemných hodinách jógy/nejradši flow,power ale i klasické druhy pro začátečníky/ s hlídáním dejte vědět.
    MARUU
    MARUU --- ---
    SPIRALOID: byla jsem to já :-) Musim teda říct, že i na mě to bylo moc. Chodím na pilates skoro rok, střídám dva různé kurzy a na obou je pilates hlavně o soustředění, správném provedení cviku a dýchání. Nikdy se mi nestalo, že bych se tak zapotila jako včera. Bylo to strašně rychlé, cviky se dělaly strašně dlouho (většinou minimálně sto opakování) a pořád dokola se posilovalo. Měla jsem stejné pocity jako ty - že už je to na moje tělo moc a spíš ho trápim. A to si myslím, že jsem zvyklá cvičit. Možná je to nějaký jiný druh pilates, ale pro mě to byla úplně nová zkušenost. Každopádně zacvičila jsem si dobře, ale ještě si nejsem uplně jistá, že budu chodit každý týden. Dneska svaly cítím dost výrazně. Normálne chodim cvičit 3x týdně, ale obávám se, že po tomhle je potřeba pár dní odpočívat :-)
    Jinak Anežka už parkrát na hlídání byla a většinou brečí pár minut ze začátku, párkát během hlídání, když si na mě vzpomene a nejvíc, když si pro ni přijdu. To se mě pak už nechce pustit a má uplný hysterák. Takže už jsem věděla, co mě čeká. Musím ale říct, že se to lepší a schválně ji dávám hlídat, aby si zvykala. Je jinak většinu času jen se mnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam