• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ZUZKAOU:
    ALONSY:
    dýni miluju posledního asi půl roku, vždycky si koupím asi čtvrtku krájenou (má to tak kilo a půl), nakrájím to na kusy (co by se vešlo do dlaně) což je docela náročné ale s dobrým nožem to jde, a hodím čistě na plech a na 25 minut do trouby asi na 200 stupňů, možná i víc. jím ještě teplé nebo druhý den do práce v krabičce na svačiny. obvykle kupuju crown nebo butternut, ty mají nejčastěji.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: luxusni reznictvi mas v lidicky (naproti kava kava kava, vedle hudy), tam ti pan i poradi, jak ktery maso nejvhodnejs zpracovat (pect, smazit...).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Články na Vitalii brát podobně jako články na oněnce. Respektive na oněnece, narozdíl od vialie neodkyselujou a neočišťujou střeva a tak.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ALONSY: no jo. jiný redaktor jiný názor.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NTR23: Měli by si v redakci sjednotit názory:)
    Paleodieta - dieta z pravěku? Dvakrát zdravá není - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/paleodieta-dieta-z-praveku/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Jsou sacharidy zabijákem zdraví? - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-sacharidy-zabijakem-zdravi/
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    A mandlové máslo na pečení jsem koupila asi taky naposledy. To už si raději pořídím pořádný mixér:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Hlavně jsem se do toho koupení té kaše nechala sprostě vmanipulovat. Hledala jsem tam mandle, neměli, ale celou dobu na mě mluvili, tak mi bylo blbý odejít "jen tak" - to se musím odnaučit hooodně rychle.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Díky, na dýni jsem koukala, ale zdálo se mi to na zpracování právě složitý. Nevěděla jsem, že se nemusí loupat. Díky, příště to tak udělám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: kupovat koncem srpna dýňovou kaši, když české dýně maj i vietnamci? A udělat dýňové pyré je fakt jednoduché. Rozkrojíš (pokud to není žádná vobrosvká vobluda, ale třeba hokaido a nebo muškátová, tak neloupeš), vydlabeš zrníčka, nakrájíš na tenké plátky, dáš na plech s pečícím papírem, pokapeš olivovým olejem a upečeš naprudko, dokud se ti tam neobjeví hnědé puchýřky. Dáš do misky, přidáš sůl a pár lžic oleje, rozmixuješ na kaši. Případně to naředíš trochou vody.

    Dýně se dá ovšem velmi uspokojive sníst jen tak upečená. Kaši pak máš buď jako přílohu a nebo ji použiješ jako základ na cokoliv dalšího (polívky, omáčky, nasladko, součásti náplní a tak.)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak dnes jsem si koupila nějaký (sezamový?) olej v marks and spencer (oříškový naneštěstí neměli, snad bude dobrej) kokosový olej a máslo a můžu se na něco vrhnout:) Zatím vůbec nevím, co si dám o víkendu, mám tu jen kotlety, protože řeznictví bylo už vykoupené.
    Taky jsem si koupila "dýňovou" kaši, ale doma jsem zjistila, že je spíš jáhlová, tak to asi taky moc poživatelné nebude:)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Rizikom pre telo je totiž predovšetkým naša „evolučne podmienená“ neschopnosť tráviť jednoduché cukry (vysoký glykemický index potravín), čo sa prejavuje v podobe hyperinzulinizmu, metabolického syndrómu a degeneratívnych ochorení. Zároveň nebezpečenstvo mliečnych výrobkov ( mlieko ako potrava vhodná na urýchlenie rastu novorodeniatka) spočíva o.i. predovšetkým v podpore rýchleho delenia buniek a tým v dlhodobom horizonte o.i. k predčasnému starnutiu organizmu.

    Made my day.
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: DNA ti to aktivuje az za 70 EUR :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: to bude ta biologika. A aktivuje ti DNA!

    A zapékané zelenina s umělými sladidly je taky hodnotná.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Paleo recepty :: INŠTITÚT BIOLOGIKY
    http://gnm.webnode.sk/paleoliticka-strava/paleo-recepty/

    Tohle jsou dost blbý stránky. K snídani doporučují ovesné vločky a prý je paleo vhodné pro lidi s dnou a že se omezuje maso - wtf? Buď umím fakt špatně slovensky, nebo vůbec nechápu, o čem ten člověk píše.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TUILE: jako fakt. jablko i jogurt jsem nechal v práci v lednici na zítra.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: doporucuju mlety mandle v lidlu.
    stoji 20 kc 200g (mozna 30)
    funguje to stejne jako mouka, jen je to o hrozne moc levnejsi.

    a teda ja sem schopna se prezrat i tucnym. nechapu, jak delate, ze nemate do obeda hlad. klidne k snidani snim 10 dkg slaniny s 5 vajickama a za hodinu koukam, ze bych si neco dala :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ALONSY: mandlovou mouku podle mě jen tak neseženeš. možná v praze nějaký obchod bude, ale tady na moravě mrtvo. rozmixuj blanšírované mandle
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NTR23: Já jsem nebyla vůbec zvyklá na tu zeleninu, tak si myslím, že je ta energie z toho. Spíš po psychické stránce než fyzické teda, ale i tak je to fajn :)

    Nenapadá vás co si udělat z těch borůvek? Receptů jsem našla spoustu, ale ještě jsem nesehnala takové věci jako ten kokosový olej nebo mandlovou mouku :)

    Mám nadbytek banánů a borůvek a chtělo by to zpracovat a nic bez mouky mě nenapadá.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ALONSY: Tukama se nepřejíš. Já jsem měl na snídani dva vajíčkoslaninové muffiny s guacamole a byl jsem přežranej až do oběda.

    energie dost? no jestli jsi teprve začala s vynecháním sacharidů, tak bys tak dva týdny měla být úplně bez energie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam