• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHMAIDA: Není to spíš přelepkovanej organismus? :)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ALONSY: kdybych nemela prekyselenej organismus, tak bych nemela kvasinky, exemy a dalsi zdravotni problemy jako paleni zahy, bolesti kloubu atd. i proto jsem zacala s primal :)

    Batikovane bio maminky si mysli, ze prekyseleny organismus je z masa :) a ono je to pri tom z tech bilejch rohliku, co cpou detem, ze zdravejch BEBE snidani, co jedi sami, z vynikajiciho salamu z TESCA a z tech dobrejch babiccinejch kolacu s kvantem cukru :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHMAIDA: Tak já nevím, já myslela, že je "překyselenost organismu" nějakou takovou tou pověrou od bio batikovaných mamynek :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    TUILE: nejde o tuk, ale o kyselost, kterou mliko v kafi i v caji zvysuje ... a jestli to dobre chapu, tak ucelem Paleo je mimojine odkyseleni organismu...a kyselej organismus neni dobrej, bez ohledu na to, jestli je zlucnik slabej nebo silnej :)

    vubec nepolemizuju s tim, ze tucnou stravou zlucnik posilujes...
    jen upozornuju, ze kombinovat mlecny vyrobky s kavou nebo cajem neni uplne dobry neb to prekyseluje organismus, zpomaluje vstrebavani antioxidantu a tou kyselosti muze drazdit zlucnik...s tukem ma poznamka nemela co delat :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SHMAIDA: kdyz jis tucny, zlucnik posilnujes :)
    tomu to kafe uz neublizi...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ALONSY: cece, tak to mam stejne pocit... vylozene mivam chut na kvalitni cerny kafe... kamaradka si do nej dava kokosovej olej a je to famozni :)

    kombinace kafe a mlecnej vyrobek je vrazedna ve smyslu kyselosti - prekyseleni zaludku....zlucnik tim trpi... :)
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    ALONSY: je ok, víc tučný už snad je jen kokosový mlíko
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Je 31% smetana do kafe ok? Nebo málo tučná?

    (Od doby, co jím paleo, mám na kafe děsnou chuť a to jsem ho nikdy předtím moc nepila)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GHOSTDOGG: V tom pripade cvicit cich. To, jak smrdi prepaleny maslo je imho velmi specificke a nezamenitelne
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    LUCIASHECK: Ja si prave myslim, ze dokud neni citit nejaky zapasach, nekouri se z toho a ani na te panvy to evypada spatne, tak ze se jedna o bezproblemovou upravdu. Diky za nazor, jsem rad, trosku jsi me uklidnila, protoze v poslednich dnech jsem nejak casto narazel na pojem prepaleni v clancich atd a trosku jsem znejistel
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Čokoládový koláč s banánovým krémem | Vítejte na blogu od Metly
    http://mmetla.wordpress.com/2013/02/19/cokoladovy-kolac-s-bananovym-kremem/

    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MICHATU: Nevím, jednou jsem pouze četl něco, kde byla ideální teplota na smažení vyšší, než teplota přepalování másla. Ale stejně nevím, jak se to dá ohlídat. Každopádně užíváním tuků s tím výšším bodem nic nezkazíš, rozhodni se sám.)

    LUCIASHECK: Tou pánví jsem myslel něco, co už tuk nutně nepotřebuje, co je tučné samo o sobě a pustí ho, ne třeba restovanou mrkev.

    Každopádně nemůže se přepalovat do určité míry tak, že se to v celkové chuti jídla ztratí? (pozvolna, že to není smradem a dýmem poznat) Jinak moc nechápu, proč by se to kdy vůbec řešilo...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GHOSTDOGG: máslo, když se přepaluje, tak dost hnusně smrdí... dokud hnusně nesmrdí, je naprosto ok...

    smažit na sucho na nějaký super pánvi mi připadá jako korunovaná blbost, protože pak už z toho nevycucáš vůbec nic navíc, než jen primární produkt...
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    GHOSTDOGG: S tim prepalovanim to znam, ale neznamena preci, ze kdyz neco smazim na masle, ze se hned prepaluje, ze?

    Praktikuju to tak asi nejak rok a pul a nikdy me nenapadlo, ze by se prepalovalo, protoze se snazim pracovat s takovym planenem, kdy se z panve nekouri takovej ten cernej dym :)

    Takze v pripade, ze nedojde k prepaleni, tak by smazeni vlastne nemelo byt ani trosku zavadne, ze?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MICHATU: Už to tu párkrát bylo a určitě se to dá dohledat někde na netu, máslo má poměrně nízkou teplotu přepalování. To vyřešíš buď tím, že ho přepustíš, čímž se "vyčistí", a bod přepalování má pak snad nejvyšší vůbec (z běžných tuků), nebo ho nahradíš sádlem nebo rafinovaným olivovým olejem (nebo za tepla zpracovaným, nevím, jestli je v tom rozdíl) a nejlépe asi z pokrutin, protože se stejně ty zdrávé látky, které jsou v (extra) panenském zničí. Sádlo i oliváč mají taky vyšší teplotu přepalování. Nebo by možná mohlo být obdobné "smažit" na sucho, na nějaký tý super pánvy a pak to rozpuštěným máslem zalít (ale to nevím). Hledej přepalování.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    ALONSY: Zkus v tom pripade jine tuky.

    Ja treba miluju maslo jen tak na lzicku. Avokada, olivy, orechy, kokosovy tuk, ...

    Neni to jen o mase
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MICHATU: Ze začátku jsem se tláskala hodně banány, jablky i tou čokoládou, ale v posledních dnech už potřebu moc nemám. I když dneska jsem si jablko ke snídani dala.

    Co se tuku týká, tak ty kotlety i pečínka v sobě měly hromadu tučnýho masa. Který mi sice vůbec nechutná, ale když to jím dohromady s normálním, tak to docela jde, takže to do sebe cpu násilím.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    ALONSY: Tam je hrozne malo tuku a dost sacharidu
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    Prosimvas, jak se divate na kazdodeni smazeni na masle? Rano vejce, odpoledne treba nejake burgry. Tak dvakrat denne skoro kazdy den.

    Neznate nejakou studii (staci i vase nazory).

    Zajimalo by me co tam vznika za latky a jaketo ma pripadne zdravotni pozitiva / negativa?
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: :)) je to normální.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam