• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zdroje Omega 3 v obrázcích.
    Infografika: Nejlepší zdroje Omega 3
    http://fitplan.cz/infografika-nejlepsi-zdroje-omega-3/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: no v chladu (tj. do 4-8 stupňů a bez otvírání) imho pár měsíců. S otvíráním tak v řádu týdnů. Přidání tuku zlepšuje stravitelnost (betakaroten) a teda hlavně ta vrstvička (alespoń 0,5cm) na povrchu brání jednak oxidaci a taky chrání před případnými plísněmi. Taky se tam dá namísto toho nalejt nějaký alkohol.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: jak dlouho to vydrzi bez preliti a co tam to preliti ma presne za funkci, ze to vydrzi dyl? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tenhle nový trend se mi velmi líbí!
    neřešte že článek je o přidání masa na Zdravý talíř, ale spíš celkově názory jsou pro palec hore :)
    Proč přidávám maso na talíř? - Mgr. Margit Slimáková, Ph.D.
    http://www.margit.cz/maso-na-talir/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: hm, tak se ukázalo, že ta antibakteriální funkce medu na tohle nestačí a všechy sacharidy z medu mi vyžrali meruňkoví mikrobi. V ledničce a asi za 4 dny. Takže upgrade - s medem míchat těsně před snědením, bez něj je to fakt moc kyselý.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MR_DAN: výborný sušený maso mají i v řeznictví v Bělehradské - také je dost kořeněné a rozhodně levnější než jerky.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    180 Degree Health
    http://180degreehealth.com/
    NYX
    NYX --- ---
    skoro by to chtelo na nastenku nahazet seznam zajimavych blogu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ze serie clanku o food reward, jeden o tom jak jedi ruzne divoke kmeny http://wholehealthsource.blogspot.cz/2011/06/food-reward-dominant-factor-in-obesity.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kovbojové ne, ale indiáni a eskymáci ano - teda, neměli to pod selama, ale vyráběli pemikan. Sušený maso se sušenejma bobulema v živočišném tuku, což je ultrapaleo a patrně i autentické.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MR_DAN: Sapu mám daleko, ke štěstí mi stačí masna v jungmanově ulici, mají tam tatarské maso, zvěřinu a berou stravenky. A studená šunka z Billy taky není špatná a je levnější než pršuto.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SOLEI: ona by ta marinada z konskyho potu taky nebylo to pravy vorechovy, coz? :-)
    v Sape maj vyborny suseny maso, nevim kde vsude, ale urcite u jednoho stanku se zeleninou, takovy hodne koreneny, fakt kam se hrabe to indiansky....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MR_DAN: Oni toho tolik pod sedlem nevezli, většinou maso neměli a cpali se fazolema, to s tím sedlem je mýtus
    NYX
    NYX --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Aroy-D v kartonu (1L) je jen voda a kokos
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: siřičitany vadí a ten rozmixovaný sušený kokos má málo tuku, musel by se přidávat - takže se to bude těžko odhadovat, aby to kefír přežil. A teda to rozmixovaný, i se spoustou kokosového oleje nějak není vono. Už se nabídla Gentiana, která má zdroj kokosového mléka. Jinak bez konzervantů mívají v asijských speciálkách - litrovka v tetrapaku za cca 70 kč
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    FRONEMA: diky, vyzkousim
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ZUZKAOU: bych to klidne zkusil, akorat kupovany kokosovy mliko je celkem nacpany konzervantama a siricitanama a to nevim, jak se bude s tou kulturou snaset. Spis by to chtelo vyrobit domaci kokosovy mliko, ale s tim nemam zkusenosti, tak budu muset zacit u toho.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TRIPLT: kovbojove to vozili pod sedlem, co je proti tomu natrzenej pytlik :-) hlavne ho nepec, nebo to neuzvejkas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam