• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a ještě tu mám paleo-raw-fermentovaný džem, který je navíc výborný. Dělala jsem to z meruňek, ale půjde to z čehokoliv, z čeho se dělaj marmelády.

    Ovoce rozmixovat na kaší se syrovátkou, popřípadě jiným startérem co začne mléčné kvašení (tableta probiotik, kořenový základ a pod.

    Nechat stát při pokojové teplotě, dokud se nezačne oddělovat vespod voda od pevných částic. V tomhle vedru mi půlitru meruňkové kaše s deci syrovátky prokvasilo přes víkend.

    Posléze dosladit dle chuti neupravovaným medem, pokud je to moc řídké, tak nechat vykapat přes plátno. Slitá šťáva je výborný, probiotický sirup - naředit vodou a vypít, nebo použít jako základ kvašené limonády- nevylejvat. Přendat do čistých skleniček a uchovat v chladu. Pokud to chcete uchovávat až do zimy, tak zalít vrstvičkou přepuštěného másla, či kokosovým tukem. Ale i tak to chce uchovat v chladu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak prej v kokosovým mlíce kefír normálně roste. (v sojovym, rýžovým a nebo v ořechovej nikoliv, dvě, tři várky zkysá a pak chcípne)

    NEchtěl byste to někdo, kdo pravidelně kupujete kokosový mlíko otestovat? Já mám co dělat s mléčným, takže přidat k tomu ještě konzumaci kokosového nevidím jako možnost. Zrna dodám, jen by mě pak zajímaly výsledky, řekněme třeba během měsíce kysání.

    Homemade Coconut Milk Kefir | Mark's Daily Apple
    http://www.marksdailyapple.com/homemade-coconut-milk-kefir/#axzz1pWWNe1PN
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Are eggs good for you? 30 Reasons to Eat Eggs - Health Extremist
    http://www.healthextremist.com/are-eggs-good-for-you-30-reasons-to-eat-eggs/

    ale teda je to takové klasické proklamatiní ublognutí bez primárních zdrojů
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Pokud máte rádi kvalitní a chutné olivové oleje, anebo naopak pořád nechápete co na tom kdo vidí a jak může dělat ochutnávku olejů, doporučuju tento italský, je to naprostá delikatesa, my si k němu doma chodíme čuchat a ochutnávat klidně i bez salátu, návštěvy jsou z něj taky odvařený (lidi co olivový olej rádi) a prostě ho miluju :) Má jedinou vadu - moc rychle mi ubývá ;)
    Olivový olej e.v. 100% Siciliano Biologico 200ml Centonze - italská vína a potraviny
    http://www.winemarket.cz/...olivove-oleje/olivovy-olej-ev-100-siciliano-biologico-200ml-centonze.php
    SVATY
    SVATY --- ---
    ALONSY: vím že vajíčka nejsou špatná a že s tím cholesterolem to tam je něják jinak, ale nevím do jaké míry.
    MAR_TINA: Rád bych si hodně moc načetl, ale mám problém s anglickým odborným textem u nečeho čemu se věnuji opravdu jen chvilku. Nehledě na to že o pár příspěvků níže mě upozorňují na to abych neměl zbytečně moc proteinů
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY: vždyť se tady SVATY: bojí, aby neměl zbytečně moc proteinů. Doporučuji hodně moc načíst.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CORNELA: Taky se divím, že zrovna tady se toho lidi bojí - předpokládám, že když už člověk tenhle klub najde, tak má načtené aspoň základy. Jako že vajíčka nejsou špatná :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SVATY: Cholesterolu ve vajickach se neboj, je to mytus
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    SVATY: to je tak akorat, ykus to vzit jako vychozi hodnotu a jist tak abys ve dny kdy necvicis mel takovej prijem a ve dny co cvicis o neco vyssi (treba 250kcal) a uvidis co to udela, kdyz se vaha a centimetry v problemovejch partiich budou hejbat smerem dolu (vaha max o 500-800g tydne) tak vydrz a kdyz ne, tak 250kcal uber
    SVATY
    SVATY --- ---
    CORNELA: podle vzorce BMR = 66,473 + (13,7516 × váha v kg) + (5,0033 × výška v cm) − (6,755 × věk v letech) mi vyšlo 2072.0977. To je něják moc ne ?
    SVATY
    SVATY --- ---
    FRONEMA: Právě u vajíček mám strach z cholesterolu a u masa zase abych neměl zbytečně moc tuků a proteinů.
    ANA_CO_MA_DOST: Kolik je tak minimum ? o svaly bych přicházel opravdu nerad. popř. čím je vhodný to dohnat, předpokládám že bez tuků a sacharidů to nepůjde.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    Ve cvicebni den 500 net calories? to budes akorat palit svaly jak divej. Ja pri 80kg a cviceni 2x tydne hodinu snim cca 2700kcal abych si udrzel vahu a nehubnul.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SVATY: imho dobrre, akorat prvni den si mel malo tuku, zbytek dni ok.

    vajicek se neboj klidne deset, ale hlidej si jen at nemas nejak nesmyslne proteinu, to samy s masem
    sadlo je dobre, urcite jo
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    Takhle si Vám trochu dovoluji .. z naší zahrádky .. http://mmetla.wordpress.com/2013/07/25/zacatky-s-paleo/
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Umělé maso má nasytit lidstvo, premiéru bude mít v londýnské restauraci – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...umele-maso-ma-nasytit-lidstvo-premieru-bude-mit-v-londynske-restauraci.html
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nevím, jestli je škodlivá, ale třeba ohřáté brambory se z ní jíst nedají.
    Třeba v restauraci to poznám už po čuchu a vracím. Blé.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    SOLEI: Inu, nedokážu si představit co jiného ten pekelný stroj byl. Je to pár let zpět a nebyla moje. Byl tam porouchaný spínací mechanismus ve dveřích, takže se prostě třeba i při větším průvanu otevřela.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOLEI: jen doplním, že je rozdíl mezi termonestabilními enzymy, které se při teplotě nad 60 denaturukou víceméně zaráz, a rozpadem třeba C vitamínu - toho třeba v chlebu, kam se přidává jako přípravek zlepšující kynutí zůstává skoro 50% - a přidává se tam v jednotkách gramů na kg hmoty, takže ho tam ve výsledku je vcelku fakt hodně...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KACERR:
    Destrukce může nastat pouze u termolabilních vitamínů a enzymů, které by byly ale zničeny kdykoliv při překročení jejich limitu (enzymy v medu, vitamin C) klidně i jenom tím, že bys danou věc nechal dlouho na sluníčku. Co se týká zvrhávání minerálů, ano teplem můžeš něco málo ovlivnit, ale nijak zvlášť výrazně, jde spíše o samotné vztahy mezi jednotlivými minerálními látkami navzájem, ale například dusičnany unikají za jakýchkoliv okolností (což je například jeden z důvodů, proč je nutné močůvku na poli zaorávat a není možné ji jen tak nacákat na hlínu) takže když budeš mít listový salát tak bude mít po vytržení vyšší obsah dusíkatých látek než po několika hodinách.
    V případě masa - jde o ohřev při ohřevu dochází ke srážení bílkovin - když strčíš stejk do mikrovlnky tak ho prostě vysušíš na podešev, protože jej ohříváš celé, proto se maso buď prudce restuje a nepropéká se durch nebo dlouho dusí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FRONEMA:Taky tak.
    Na ohřevu v mikrovlnné troubě není nic závadného. Zjednodušeně řečeno vše kolem nás (včetně) vydává vlastní vibrace, které se šíří do okolí. Mikrovlnka prakticky funguje tak, že pouze ty vybrace urychlí a třením iontů v materiálu vzniká teplo. Jakmile mikrovlnka přestává pracovat přestává i vlnění v materiálu ačkoli zůstane teplý - čímž vlastně vydává vlastní tepelné záření. Fascinují mne léčitelé, kteří na rozdíl od běžný patologů vidí v lidské tkáni dirky způsobené ohříváním potravin v mikrovlnce. Všechny ty vyprávěnky jsou jediným - strachem z neznámého. Když začaly jezdit vlaky, tak věhlasní lékaři tvrdili, že lidské oko není schopno zvládnout rychlé střídání krajiny za oknem a bude to způsobovat slepotu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam