úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
Jak na paleo
http://jaknapaleo.cz
Mapa vajec
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325
Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/
Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
http://www.paleolifestyle.cz/
80 Paleo Breakfast Ideas
http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/
-
Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
http://www.ovocedoskol.eu/node/24
Publikované výzkumy o paleo dietě
http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/
[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]
rozbalit záhlaví
SKORZENY
---
---
10:19:30 2.8.2013
2 odpovědi
+1
NTR23
: ten clanok rozsiruje dezinformaciu o tom, ze fruktoza sa premiena na tuk
to je sice pravda, ale deje sa tak v zanedbatelnom mnozstve
fruktoza ako taka nema ziadny vynimocny vplyv na ukladanie tuku
preto su clanky takehoto typu zavadzajuce
opdorucane citanie
http://www.alanaragonblog.com/2010/01/29/the-bitter-truth-about-fructose-alarmism/
ZUZKAOU
---
---
15:40:52 1.8.2013
+2
NTR23
: chybí jen že cukr překyseluje organismus a ukládá se ve střevech.
NTR23
---
---
14:37:37 1.8.2013
2 odpovědi
O cukru
http://fitplan.cz/co-skutecne-potrebujete-vedet-o-cukru
KOCHANSKA_CH
---
---
13:20:34 1.8.2013
1 odpověď
Zdroje Omega 3 v obrázcích.
Infografika: Nejlepší zdroje Omega 3
http://fitplan.cz/infografika-nejlepsi-zdroje-omega-3/
ZUZKAOU
---
---
10:49:30 1.8.2013
KABIS
: no v chladu (tj. do 4-8 stupňů a bez otvírání) imho pár měsíců. S otvíráním tak v řádu týdnů. Přidání tuku zlepšuje stravitelnost (betakaroten) a teda hlavně ta vrstvička (alespoń 0,5cm) na povrchu brání jednak oxidaci a taky chrání před případnými plísněmi. Taky se tam dá namísto toho nalejt nějaký alkohol.
KABIS
---
---
5:48:33 1.8.2013
1 odpověď
ZUZKAOU
: jak dlouho to vydrzi bez preliti a co tam to preliti ma presne za funkci, ze to vydrzi dyl? :)
AOTEAROA
---
---
0:23:35 1.8.2013
tenhle nový trend se mi velmi líbí!
neřešte že článek je o přidání masa na Zdravý talíř, ale spíš celkově názory jsou pro palec hore :)
Proč přidávám maso na talíř? - Mgr. Margit Slimáková, Ph.D.
http://www.margit.cz/maso-na-talir/
ZUZKAOU
---
---
21:09:25 31.7.2013
1 odpověď
ZUZKAOU
: hm, tak se ukázalo, že ta antibakteriální funkce medu na tohle nestačí a všechy sacharidy z medu mi vyžrali meruňkoví mikrobi. V ledničce a asi za 4 dny. Takže upgrade - s medem míchat těsně před snědením, bez něj je to fakt moc kyselý.
CAMELLA
---
---
20:59:55 31.7.2013
1 odpověď
MR_DAN
: výborný sušený maso mají i v řeznictví v Bělehradské - také je dost kořeněné a rozhodně levnější než jerky.
SKORZENY
---
---
16:18:37 31.7.2013
180 Degree Health
http://180degreehealth.com/
NYX
---
---
15:16:28 31.7.2013
skoro by to chtelo na nastenku nahazet seznam zajimavych blogu
FRONEMA
---
---
15:03:37 31.7.2013
ze serie clanku o food reward, jeden o tom jak jedi ruzne divoke kmeny
http://wholehealthsource.blogspot.cz/2011/06/food-reward-dominant-factor-in-obesity.html
ZUZKAOU
---
---
20:02:05 30.7.2013
Kovbojové ne, ale indiáni a eskymáci ano - teda, neměli to pod selama, ale vyráběli pemikan. Sušený maso se sušenejma bobulema v živočišném tuku, což je ultrapaleo a patrně i autentické.
SOLEI
---
---
13:32:26 30.7.2013
MR_DAN
: Sapu mám daleko, ke štěstí mi stačí masna v jungmanově ulici, mají tam tatarské maso, zvěřinu a berou stravenky. A studená šunka z Billy taky není špatná a je levnější než pršuto.
MR_DAN
---
---
12:34:14 30.7.2013
3 odpovědi
SOLEI
: ona by ta marinada z konskyho potu taky nebylo to pravy vorechovy, coz? :-)
v Sape maj vyborny suseny maso, nevim kde vsude, ale urcite u jednoho stanku se zeleninou, takovy hodne koreneny, fakt kam se hrabe to indiansky....
SOLEI
---
---
12:14:13 30.7.2013
1 odpověď
MR_DAN
: Oni toho tolik pod sedlem nevezli, většinou maso neměli a cpali se fazolema, to s tím sedlem je mýtus
NYX
---
---
9:55:07 30.7.2013
ANA_CO_MA_DOST
: Aroy-D v kartonu (1L) je jen voda a kokos
ZUZKAOU
---
---
9:54:27 30.7.2013
ANA_CO_MA_DOST
: siřičitany vadí a ten rozmixovaný sušený kokos má málo tuku, musel by se přidávat - takže se to bude těžko odhadovat, aby to kefír přežil. A teda to rozmixovaný, i se spoustou kokosového oleje nějak není vono. Už se nabídla Gentiana, která má zdroj kokosového mléka. Jinak bez konzervantů mívají v asijských speciálkách - litrovka v tetrapaku za cca 70 kč
ANA_CO_MA_DOST
---
---
9:46:57 30.7.2013
FRONEMA
: diky, vyzkousim
FRONEMA
---
---
9:41:15 30.7.2013
1 odpověď
ANA_CO_MA_DOST
:
FRONEMA
:
ANA_CO_MA_DOST
---
---
9:39:09 30.7.2013
3 odpovědi
ZUZKAOU
: bych to klidne zkusil, akorat kupovany kokosovy mliko je celkem nacpany konzervantama a siricitanama a to nevim, jak se bude s tou kulturou snaset. Spis by to chtelo vyrobit domaci kokosovy mliko, ale s tim nemam zkusenosti, tak budu muset zacit u toho.
MR_DAN
---
---
8:41:47 30.7.2013
1 odpověď
+2
TRIPLT
: kovbojove to vozili pod sedlem, co je proti tomu natrzenej pytlik :-) hlavne ho nepec, nebo to neuzvejkas
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam