• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKORZENY: Tohle je ovšem skvělý slogan: You’re making everything, so if something doesn’t taste good, you know who to blame.
    TUILE
    TUILE --- ---
    AOTEAROA: ja bych ji do cviceni nenutila. chozeni staci a jestli sport nema rada, tak to je spis kontraproduktivni..

    jestli nechce jist tucny, tak jist kardy dve hodiny, zvysit bilkoviny a srazit sacharidy.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Cílem kamarádky je ovšem zhubnout, ne nutně paleo cestou. Já to zkoušel všemožně přes deset let a po zkušenostech s VLC paleo režimem mi ty předešlé snahy (nebudu sladit, nebudu jíst čokoládu, budu cvičit) přišly jako zpomalení ze 220 km/h na 210 km/h v zájmu bezpečnosti. Problém bude vždycky v onom začarovaném kruhu vysoký příjem sacharidů → inzulínová reakce → pokles hladiny inzulínu (vlčí hlad) → příjem dalších sacharidů. Kruh je třeba narušit a ideálně se zbavit lepku, aby střevo fungovalo správně a v těle nebyla živná půda pro záněty. Člověk pak taky nemusí jíst 5× denně, takže i přes nákup dražších potravin nemá vyšší výdaje za jídlo.

    Zajímal by mě ten rozsah omezení masa, zda ryby ano, případně zda maso z udržitelného hospodářství ano, apod. Po vysazení sacharidů bych přidal tuky - kokosový olej, máslo, ghí, olivový olej.

    Nezapomínal bych dostatečně spát. Dost s tím teď slavím úspěch, takže pro KABIS by to taky mohla být cesta :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MR_DAN: tak kazdemu sedne neco jineho, osobne si nemyslim ze paleo je odpoved na vsechno pro kazdeho, ale treba vim ze pro me na hodne veci :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ak ste nevedeli, paleo je najhorsia dieta na svete
    http://health.usnews.com/best-diet/best-overall-diets/data
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MR_DAN: tak Aotearoa se ptala na kamarádku, která nejí maso. Předpokládám, že pokud by přešla na paleo, zhyne paleohlady.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MAR_TINA: plny pocet zakazanych potravin v paleo, dejme si do nosu trochu kaseinu a ricinu a nejaky ten sacharid :-) tohle bych cekal u veganu, ale tady? samozrejme nechci rejpat...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: ano ano - otec nadava matce, kdyz uvari jednou za cas svickovou, protoze HO tloustne - ale jeho nenapadne pozirani minitatranek po desitkach - to je jina!! to se nepocita - jsou to prece MINI tatranky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A eticky přijatelné dostupné maso bývá hovězí a snad i vepřové z Globusu. Ale předražené ho mají fest.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: tvaroh, luštěniny, tofu - aby nahnala bílkoviny.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ja se ted snazim shodit posledni tak 3-4kg a taky docela bojuju... Premyslim kolik casu tomu mam dat :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    AOTEAROA: jeste me napadlo, ze spousta lidi co se uz veky snazi vsemozne zhubnout a nevede se jim to, spis naopak, maj svoje slabe chvilky (jako kdyz nejakej mr_dan u televize slupne pulkilovou cokoladu) a tyto velmi dobre dokazou zamlcet ... tzn. podle toho co ta osoba rika jen nevericne kroutis hlavou, kde se to potom bere, ale ono tam pritom je neco o cem nevis
    ..jako takhle kamarad, protoze vi ze ted lecim vsechny choroby sveta :D tak se ptal co madelat ze ma velkej nabeh na dnu, tak mu rikam ze to ma z fruktozy a on ze sladky vubec neji, jakoze ani trochu ... a pak jsem s nim byl posledniho silvestra nekolik dni v kuse v jedny chalupe a jak se vybarvil, 2 litry kolicky denne, k piti sladky michacky, cukrovi jak nezavrenej ... takze bacha na ne, na kecalisty :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: je fakt, ze po pivou roste pupek...bez rozdilu. chjo...ciga jsem dala, ale tohle bude boj!
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    AOTEAROA: Otázkou je, zda opravdu potřebuje hubnout anebo je to spíš takové to běžné ženské přání ;) Ne, vážně. Pokud bych to měl nastavené jako tvoje kamarádka, tak bych zkrouhnul veškerý sacharidy na min. 100 g / denně s tím, že bych mírně přidal na délce tras při procházkách se psem. A vynechal bych prasárny jako alkohol (zejména pivo), nachos, šmakoun apod. Tukama bych nešetřil, pokud nechce jíst každé dvě hodiny.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    AOTEAROA: a co ryby? pokud jde o finance, tak se holt musi naucit zrat min a kvalitn(ejs)iho :) ale tak vejce jsou super (nez cloveku zacnou lezt i usima)
    a ty si zkus whole30 :) hlasim 24 dni bez cigar, alkoholu a cukru a s clovekem to opravdu zamava, v pozitivnim slova smyslu

    SARAJ: bohuzel neznam ten proces za tim, mozna je to prave o tech kaloriich, tezko rict ..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: ty jo, tak na kalorie je to jasny, ale ze by stavel proces hunbuti, to mne nenapadlo..zajimave.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MR_DAN: ona docela dlouho biomaso atd kupovala, ale teď mi právě říkala, že už nejí maso vůbec, nevím přesně důvod, ale řekla bych že finanční (měnila zaměstnání a pohoršila si, je teď ve zkušebce). o sacharidech v bramborách jsem jí řekla, hlavně jsem poukázala na zvýšení bílkovin (takhle jsem hubla já).

    řeším to teď i u sebe a taky musím omezit alkohol (a čokoládu...). smutné období :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SARAJ: jo, z praxe vyzkouseno, ze kdyz nepiju a jim dobre, tak hubnu, kdyz piju tak muzu jist sebelip a nic
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: alkohol uplne zastavi hubnuti?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    AOTEAROA: imho by se mela naucit shanet si maso z eticky nezatizenejch zdroju (biofarmy? soukromi chovatele?), prestat pit alespon na dobu hubnuti (pac alkohol jakykoliv hubnuti totalne zastavi) a spocitat si sacharidy z tech brambor, ryze a "prasarnicek" (a drzet pod 150g/d)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam