• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    Jak na paleo
    http://jaknapaleo.cz

    Mapa vajec
    https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

    Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
    http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

    Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/

    80 Paleo Breakfast Ideas
    http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

    Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
    http://www.ovocedoskol.eu/node/24

    Publikované výzkumy o paleo dietě
    http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

    [ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KABIS: tak já už stihla zjistit, že jsem asi fest závislá na mléčných výrobcích. Umírám hlady, když si do těch vajec nemůžu nalejt smetanu, udělat jogurtovou zálivku, podlejt smetanou omáčku k masu, dát si ke svačině kefír, ... :-D
    KABIS
    KABIS --- ---
    LUCIASHECK: Tak fajn, zaciname :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KABIS: cool, pojd do toho :-D

    MR_DAN: ja to nemam jako vymluvu, proc to nedelat, ja to pak sama udelam, ale radsi vzdycky skoro vsechno delam s nekym :-D
    TUILE
    TUILE --- ---
    KABIS: jj, funguju ok, ale chtela bych to nekdy dat.
    ale mesic bez obedu s kolegama nevydrzim :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    TUILE: tj, ty vyvarovny jsou naprd no :) tak pokud fungujes a citis se ok, tak proc ne, zejo :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    KABIS: tam je blbej ten faktor s kolegama. ti púroste chodi do klasickejch ceskejch vyvaroven.
    jako jo, davam si treba kachnu s dvojitou porci zeli misto knedliku nebo gulas bez prilohy (ale i tam je mouka, zejo) nebo tak, ale nelze to kazdej den.

    a sluzebni cesty sou mimo prahu. vetsinou dost maly obce, tak je to s jidlem fakt tezsi.

    paleo se snazim drzet, ale whole 30 bych nezvladla.
    KABIS
    KABIS --- ---
    TUILE: pokud nechodis do klasickych ceskych hospod, tak by to nemel byt problem (aspon ja jsem nemela) - kus masa se zeleninou si muzes objednat skoro vsude :) tam je pak blby ten casovy faktor no.
    TUILE
    TUILE --- ---
    MR_DAN: ja to nedavam v praci.
    proste potrebuju s kolegama chodit na obedy a kdyz sem na sluzebce, tak casto neni ani moznost se zastavit nekde na jidle natoz najit neco, kde mi uvarej aspon trochu paleo...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUCIASHECK: jo to znam, ja teda hlavne u sportu ... to je jen takovej alibismus ;-) primarne by se clovek mel snazit delat tyhle veci sam, pac to vzniklo ve tvy hlave, na nikom to fakticky nevisi a nikdo jinej z toho nijak netezi
    hodne lidi to pak vyuziva jako spolecensky prijatelnejsi vymluvu proc neco nedelat :-) nemuzu neco protoze ten druhej zni lip, nez nemuzu neco protoze se mi nechce, jsem linej, bojim se...
    KABIS
    KABIS --- ---
    LUCIASHECK: tak jestli zacnes zitra tak to dam s tebou :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MR_DAN: Ja se toho nebojim, ale jsem prirozene tvor parovy a vytaci me tak nejak z principu delat neco sama :-D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    whole30 nic neni :-) fakt zbytecny se toho bat
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    LUCIASHECK: no my plánujeme až na duben/květen pouze lokální stravu z max 400 km vzdálenosti, ale držím Vám palce s Whole30 ;)
    FITH
    FITH --- ---
    LUCIASHECK: Už jedu :o), značně se mi zúžil jídelníček, ale je mi lépe po vyloučení mléčných výrobků...Zatím to snáším dobře, hlavně mě opustily chutě a začala jsem zase hubnout, juchu...:o)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Top 3 otazky, ktere nemaji odpoved z jaknapaleo.cz z minuleho tydne:

    Vitamín K2 a K1
    Jak uvařit báječné hovězí?
    Velká chuť na červené maso

    a tri nejzajimavejsi zodpovezene otazky (i diky vam!):

    Jak jíst paleo levněji
    Paleo a vnitřnosti - jak je vařit?
    Co konzumovat po fitku ci fyzicke narocnejsi aktivite?

    (dejte prosim vedet, zda vas takovydle tydenni vycuc zajima, nebo vas naopak otravuje, abych ho priste neposilal)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LUCIASHECK: Já to chci zkusit, ale... ale... :) Musím si to nastudovat a naplánovat, abych nevědomky nehřešil.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Asi si dam sve historicky prvni Whole30, vubec poprve s vyloucenim mlecnych vyrobku - nebude s nim nekdo taky v dohledne dobe zacinat, ze bychom v tom "psychologicky nebyli sami"? :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jako díky - ale ráda bych upozornila na to, že především vytvářím dojem jako že věcem rozumím. Kdo si moje sdělení neověřuje - no tak to je jeho chyba ;-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ZUZKAOU: chtěla bych tímto poděkovat id ZUZKAOU za neocenitelné a vyčerpávající fundované příspěvky, které sem píše. fakt jsem nadšená, že se tu s námi dělí někdo o znalosti, kdo tomu fakt rozumí, má přehled a rád se o ty vědomosti podělí. dycky mě naštve, když tenhle klub čtu na mobilu a je tu od tebe nějaký dlouhý dobrý příspěvek, protože pak zapomenu na kompu si to pořádně přečíst :D naštěstí to tu občas projedu zpětně. info si uložím někam pro pozdější znovupřečtení :)
    ještě jednou děkuji!
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ZUZKAOU: jako vždy skvělý a božský přehled, klenoty jsem nakoukl a opravdu tam jsou zajímavé věci. já teda až tak moc exkurz do vnitřností nemám za sebou (prostě nemám jak skladovat celou zvířenu či po částech), ale některé určitě vyzkouším ...

    Co se týče toho kadeřávku, je to docela škoda, že tady není až tak zastoupený, já ho chtěl jen vyzkoušet, jinak ty tmavé listy kapusty jsem využíval stejně, protože mi fakt přišly stejné i co se týče výsledku, takže to zatím odložím a uvidíme zda najdu v nějakých těch dovozech italského ovoce a zeleniny či zase v létě na trhu někoho překecám aby to zasadil :D Doma to bohužel nejde.. prozatím
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ještě k vnitřnostem - skvělé recepty jsou ve Vaňových Klenotech české kuchyně a Nordic food lab má dlouhý článek o krvi.

    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/9/blood-and-egg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam