• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ideální jídlo pro singles :-D Kuřecí prsa na olivovém oleji s oregánem a s omáčkou z kokosového mléka, na výpeku z masa orestovaného česneku a se slzou vinného octa

    JINX
    JINX --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MR_DAN: no co jsem koukala po netu tak to davaji do omacek, dezertu pripadne rozpousti na mliko. ja to teprve objevila, prijde mi to dobry i takhle a trochu cekam jestli naopak nekdo nejaky vyuziti ktery mne nenapadlo neprida
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FRONEMA: jojo, tuk v tom taky nejakej byl... no a teda konkretni vyuziti? jako samotny asi proc ne, bylo to takovy hodne kokosovy, ale teda misto tekutyho mlika moc ne :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MR_DAN: asi jo, v tom co jsem koupila byl nahore vysrazena i trocha kokosovyho tuku, takze to ve mne budi tojem ze je to proste hodne dobre rozemletej kokos bez vody
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FRONEMA: tohle jsem onehda koupil jako misto kokomlika do curry, ze to vyzkousim a pak jsem toho pekne litoval :-) coz neznamena ze to nema zadny dobry vyuziti, jen jsem to dost spatne odhadnul
    prijde mi to jako na hodne jemno rozsekanej kokos, slisovanej do kostky?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vcera jsem objevila uzasnou vec v bille, pisou creamed coconut, ale neni to jako to v plechovce. je to jen v pytliku a krabicce, a ma to i v pokojovy teplote tuhou konzistenci. trochu jako halva. a je to MOC dobry. pisou ze smichanim s vodou je z toho bud mleko nebo smetana, nicmene je to vyborny i jen tak odjidat lzickou.
    a pozitivni je ze narozdil od plechovek ke kterym mam pristup v tom nejsou pry zadny stabilizatory a jiny podoby E.


    A jinak muj prechod od mlecnych vyrobku zatim jde necekane snadno, pomaha tomu, ze jsem trochu nastydla a tak mam chut spis na caje nez kafe, nicmene doufam ze minimalne brezen bych snad bez toho mohla zvladnout cely. primo whole30 asi nejsem, ale imho pro mne krok spravnym smerem
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Já jsem asi tu alergii na ořechy měla částečně vždycky, jen mi to nedocházelo že to je alergie. A teď v kombinaci s jarem, alkoholem, zvýšenou citlivostí na všechno možný... Třeba to zas částečně přejde. Tepelná úprava nepomáhá.

    Naštěstí tu máme spoustu dalších potravin, které můžu :-) třeba 30procentní smetanu, juchů :-D
    TUILE
    TUILE --- ---
    me pomaha je loupat, coz je teda opruz :)
    ale tepelna uprava u me nema vubec zadnej vliv.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    AOTEAROA: hodně mi pomáhá ořechy tepelně upravit - převařit/upéct, vyzkoušej. Normálně mě svědí po lískáčích a vlašácích celej vnitřek hlavy. Jakmile je upeču, nic se nestane.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VIKY_K: no já měla dycky jarní alergii no, tuhletu přesně úplně nejranější když jaro začíná, duben a tak.
    měla jsem ty ořechy v pečeném koláči. a k tomu malý panák alkoholu, to prý taky přispívá k alergii s určitými potravinami.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    AOTEAROA: Zkus ty ořechy pražené nebo pečené, mně takhle upravené nevadí. A nebo holt počkej, až přestanou kvést lísky, a měla bys mít zase po problémech - alergie na vlašské a lískové je "spřažená" s alergií na lískový pyl (na břízy taky trochu).
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    AOTEAROA: ok. pre mna to znie ako dovod prestat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKORZENY: já mám problémy naopak hlavně při zvýšeném krevním cukru. od nasazení lowcarb paleo jsem se stala extrémně citlivá na cukr a jakmile si dám byť jen dvě sladkosti v jeden den, poznám to na projevech těla. další důvod zůstat lowcarb :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    AOTEAROA: hm no co viem tak astmatici si mozu polepsit na inzulinovej terapii a je tendencia vysvetlovat to tym, ze lepsie manazuju cukor (ze zachvaty su castejsie pri nahle nizkom cukre). no a vdaka takemu catecholamine honeymoonu by si mala istu dobu vyssi cukor vdaka nadoblickam, ktore by sa postupne "downregulovali"

    tak ale ber to odo mna s velkou rezervou, google university a hladam dovod ze preco by to malo byt prave tak ako si myslim ja :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKORZENY: to je pěkné a klidně by to mohla být pravda s náladami, energií a chutěma, ale s tím problém nemám, já mám problém v tom, že jsem celá osypaná a jakmile si večer lehnu do postele, blbě se mi dýchá (suchý kašel, můj typický projev astmatu). to přece nemůže ovlivnit lowcarb sám o sobě.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    AOTEAROA: moj tajny tip: vlani si zazivala catecholamine honeymoon na low carb :)
    NYX
    NYX --- ---
    btw: je nejaky vztah mezi potravinovymi alergiemi a nedostatkem Dcka (minimalne u deti)...pokud se to objevuje takhle sezonne, mozna zvazit to a zkusit suplementaci.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TUILE: já mám alergii na jaro a léto (no spíš celoroční a na jaře silnější) už odmala. loni NIC. a teď zas JO :/ snad to bez těch ořechů bude lepší, doufám že to je jima, abych nemusela dál hledat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    AOTEAROA: ja mam alergii na jaro a behem tyhle doby nezvladam jist veci, ktery jinak bezne jist zvladam.

    takze po orechach na jare otejkam, v jinejch rocnich obdobich jejich konzumaci nikterak neomezuju.
    ale teda v penezence nosim prednison, kterj by me v pripade nejaky nechteny reakce mel zachranit pred udusenim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam