• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LUCIASHECK: Když mně jen zelenina v jakémkoliv množství nikdy nestačila (ani v opravdu štíhých dobách) a mám po ní šílenej hlad. Fakt nechápu, jak si lidi dají salát a mají dost...jako vylepšit ho masem, sýrem nebo tukem, tak to už pak jo, ale trochu zeleniny u mě oběd rozhodně nespraví. Radost to je se mnou :o)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: a jinak skvělá věc, co pestrosti jídelníčku pomůže dost a dosti, jsou POLÍVKY. Na těch se člověk může vyřádit dosytosti... může jich udělat nepřeberně a k snídani i k večeři jsou super (a k obědu vlastně taky :-D)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: ja si osobne pisu co jim, urcite by to slo i bez toho ale mně to tak nějak baví.
    lehce hubnu, cca kilo za mesic. zni to jako malo ale je to umne dany tim ze nemam nadvahu, spis jen tak trochu menim pomer tuku a svalu v tele, a tokilo mesicne je fakt z tuku
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: když budeš snídat steak, k obědu ti stačí salát a večer si můžeš dát třeba omeletu :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LUCIASHECK: Jo, to bych si nechala líbit! :o) Ale za prvé to docela leze do peněz a za druhé si taky musím nechat něco na oběd ;o) A už takhle vždycky lomím rukama, že jdu pro kuře a vrátím se s hovězem...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: tak snídej steaky :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: Protože se snažím o co největší pestrost - a když ráno padnou tři vajíčka na snídani, pak tři do muffinů a večer přemýšlím, jestli si nedat nějaké na tvrdo, tak už mi to přijde hodně přehnané. I když je fakt, že zase najednou plech muffinů nesežeru, ale i tak... No jsem na ty změny vážně zvědavá! :o)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANNIKA: nevím proč nezlikvidovat plato vajec týdně, u nás je to běžný. Jen to leze trochu do peněz, to je pravda. Ale já mám na svoje vejce se smetanou a slaninou často chuť ještě podruhé odpoledne :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    CAMELLA: A je to styl - jablko k snídani, steak se zeleninou k obědu a mrkev k večeři, nebo slanina s vajíčkama, k masu spousta kořenové zeleniny na sádle a máslo a oříšky proudem? :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANNIKA: když to vážně dodržuju, tak hubnu a celkem rychle, kalorie nepočítám...váhu doma nemám, ale je to rychle vidět na oblečení.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Zajímalo by mě, jak při paleu hubnete - šlo to rychle, pomalu, vůbec? A jestli řešíte kalorie - já teda nepočítám, ale mám jisté tušení že při tom, kolik másla, slaniny a smetany do sebe naskládám, abych neměla hlad, tak musím být tak na trojnásobku bazálu...

    Jsem fakt zvědavá na efekt, ovšem váha mi po koupeli odešla do křemíkového nebe a v zrcadle na sobě nepoznám rozdíl ani pěti kil, natož jednoho, takže momentálně absolutně nemám představu, jak na tom jsem. Nicméně pálení žáhy, s kterým mám fakt velký problémy, přestalo po prvním paleo dnu, a když si dávám pozor na dýni, tak je ok, což je pro mě už obrovská úleva. Ale zatím pořád bojuju s tím, co snídat a svačit, abych nezlikvidovala plato vajec týdně a mohla si to vzít do práce/na výlet...

    Jo musím se ještě podělit o nadšení z nejzásadnějšího objevu - kakaa bez cukru. Říkala jsem si, že to asi nebude k pití, a je naprosto skvělý! Proč mi to nikdo neřekl dřív? :o) Navíc s bazénem kakaa mi stačí mnohem menší snídaně, takže výhra na všech frontách! :o)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DAWIDOS: když neseženeš, tak mají zde, ovšem s poštovným 100 Kč (při objednávce nad 1500 Kč je doručení zdarma): http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin/mouka-z-hroznovych-jaderek
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jsem narazila na http://xman.idnes.cz/...stvi-a-sexualni-vykonnost-dwm-/xman-styl.aspx?c=A121219_105427_xman-styl_fro a je to snad poprve co vidim nekde psat ze jako fytoestrogeny jsou dobre (tj nejen pro postmeno zeny). jsem z toho lehce zmatena. muzete to nekdo komentovat?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Prosím jak skladujete kokosové mléko z plechovky (DM voda + kokos)? Je tam napsáno, že v ledničce, ale při každém použití abych to dával do teplé vodní lázně mi přijde, že se z toho za chvíli to mléko "zblázní" = zkazí :-D
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nevite nekdo, kde v Praze sehnat mouku z hroznovych jader?
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    SKORZENY: sakra, cekal jsem nejake prekvapeni, ale ono tam nakonec nebylo ... kazdopadne dik
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    Whole Health Source: Fat vs. Carbohydrate Overeating: Which Causes More Fat Gain?
    http://wholehealthsource.blogspot.sk/2014/04/fat-vs-carbohydrate-overeating-which.html
    SVATY
    SVATY --- ---
    AOTEAROA: Jojo souhlasím já se kolem 85kg motám už takřka půl roku a ze 120kg+ na těch 85kg jsem se dostal za rok a to mě nakoplo k tomu abych si konečně nechal změřit tuk, svaly... no a takhle to dopadlo.


    Můj cíl je 80Kg a samozřejmě bych byl rád kdybych osekal jel jen tuk a žádný svaly tak uvidíme :) Každopádně mě potěšilo množství svalový hmoty rok a půl cvičení s vlastní váhou a kettlbellama očividně dělá svoje.

    Jinak paní co mi to měřila, měla v ceně i půl hodiny nějáký výživový porady, tak jsem se dozvěděl zajímavý věci :) Např. že dieta založená na tuku je dobrá, ale nemám šanci to vydržet tak ať začnu jíst víc sacharidů. Dále, že je vidět že mám více tuku v oblasti hrudníku, že asi málo cvičím břicho tak mi doporučila nějákou kamarádku na pilates... No protáčeli se mi zorničky a byl jsem rád když jsem odtamtud odešel, každopádně mám v plánu tam znovu zajít někdy po prázdninách tak jsem zvědavej kam se posunu :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    YASHAMARU: moje zkušenost je ještě taková, že člověk který dlouhé roky žral a prdlajs dělal (tímto nikoho neurážím, páč mluvím například i o sobě), a který nasadí téměř jakoukoliv formu diety (respektive omezení některých potravin nebo energie celkově) a přidá pohyb, obvykle razantně zhubne. s narůstajícím počtem pokusů a snižující se možností co vyřadit a co přidat, se tato razance zmenšuje a zmenšuje.
    když jsem měla přes metrák a přestala žrát sladkosti, pečivo, špagety s kečupem a začla jsem chodit 6x týdně ke koním, hodně svižně chodit pěšky a začla jsem jíst dost bílkovin a téměř žádné sacharidy (sladkosti jsem naháněla proteiňákem a frčela jsem na lehký Cole), razantní úbytek váhy na sebe nenechal dlouho čekat, byla to jedním slovem paráda. ale fungovalo to dost i proto, že když dietíte nebo hladovkujete poprvé, tak to funguje, a taky když máte co shazovat, tak to shodíte, neb máte opravdu z čeho. většina hubnoucích však moc dobře ví, že nejhůř jsou vždycky ty poslední tři kila. a taky to není jen o tom zhubnout, ale hlavně to udržet.
    já po tom shození 30 kil věděla, že se mi kus zase vrátí. těch posledních asi pět až šest kilo (fakt tuku) co na mě přebývá mám vždycky zase zpátky, dokud neudělám nějakou razantní změnu v životosprávě (a tím nemyslím jen restrikce, ale i změnu prostředí obecně).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MR_DAN: jestli pro tebe neni zajimava informace jak to na mne pusobi tak to neni potreba dal rozebirat.

    a pro zmenu tematu: Egg, salmon and apple sandwich

    http://paleoleap.com/egg-and-smoked-salmon-open-faced-apple-sandwich/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam