• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANNIKA: v pohodě, u nás v práci když se doktorky rozhodnou, že hubnou, tak vymění svačinky složené z koláčů a rohlíků za svačinky složené z nastrouhané mrkve s jablkem s minimálně dvěma kusy pečiva (celozrného, samozřejmě). Já jsem byla za největšího exota, když jsem si vytáhla k svačině kus slaniny a hrst ořechů :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Ja zatim tyden zkousim. Nejvic mi teda chybi ryze, testoviny a pecivo (ale pecivo snad zkusime upect v tydnu). Jak je to s maslem a smetanou? Ctu tady, ze bezne pouzivate, ale s paleem to nejde moc dohromady, nebo jo?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUCIASHECK: jojo, u mě většinou salát obsahuje minimálně 150g masa, nebo 3 vejce, nebo aspon velky kus slaniny :D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LUCIASHECK: Často mi přijde, že celej svět v čele s květinama, co snědí mrkev a ostentativně vzdychají, jak se strašně přežraly. Třeba před pár lety na presemestrálním soustředění jsme tam byly tuším tři, co snídaly víc, než jablko a čtvrt plátku vánočky. Jakože fakt. A to pak člověk sakra dumá, kdo že je tady divnej :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANNIKA: v ideálním případě je to něco ala 4 vejce se slaninou k snídani, flák masa se zeleninou k obědu a k večeři třeba další kus masa se zeleninou nebo vejce nebo studený talíř ze sýrů, kvalitních šunek, slaniny atd., k tomu většinou ještě nějaké zobání během dne (ořechy, kus sýru...).
    jo a polívky taky miluju, to je fakt...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LUCIASHECK: Dobrý tip, budu si muset rozšířit obzory :o) Ono obecně i s tou zeleninou, zeleninových jídel nevymyslím zdaleka tolik, kolik by bylo potřeba. Takže kvůli pestrosti budu muset trochu přidat :o) Ale teď večeřím, potažmo svačím třeba kořenovkou osmahnutou se semínkama a rozšťouchanou - je to dobrý, sytý a dá se to vzít do práce ve skleničkách :o)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: a kdo řiká, že salát musí bejt nutně samotná zelenina? :-D (a nebo jinak - kdo kromě provinčního kuchaře v hospodě v horní dolní považuje za salát samotnou nakrájenou zeleninu? :-D)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LUCIASHECK: Když mně jen zelenina v jakémkoliv množství nikdy nestačila (ani v opravdu štíhých dobách) a mám po ní šílenej hlad. Fakt nechápu, jak si lidi dají salát a mají dost...jako vylepšit ho masem, sýrem nebo tukem, tak to už pak jo, ale trochu zeleniny u mě oběd rozhodně nespraví. Radost to je se mnou :o)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: a jinak skvělá věc, co pestrosti jídelníčku pomůže dost a dosti, jsou POLÍVKY. Na těch se člověk může vyřádit dosytosti... může jich udělat nepřeberně a k snídani i k večeři jsou super (a k obědu vlastně taky :-D)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: ja si osobne pisu co jim, urcite by to slo i bez toho ale mně to tak nějak baví.
    lehce hubnu, cca kilo za mesic. zni to jako malo ale je to umne dany tim ze nemam nadvahu, spis jen tak trochu menim pomer tuku a svalu v tele, a tokilo mesicne je fakt z tuku
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: když budeš snídat steak, k obědu ti stačí salát a večer si můžeš dát třeba omeletu :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LUCIASHECK: Jo, to bych si nechala líbit! :o) Ale za prvé to docela leze do peněz a za druhé si taky musím nechat něco na oběd ;o) A už takhle vždycky lomím rukama, že jdu pro kuře a vrátím se s hovězem...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANNIKA: tak snídej steaky :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: Protože se snažím o co největší pestrost - a když ráno padnou tři vajíčka na snídani, pak tři do muffinů a večer přemýšlím, jestli si nedat nějaké na tvrdo, tak už mi to přijde hodně přehnané. I když je fakt, že zase najednou plech muffinů nesežeru, ale i tak... No jsem na ty změny vážně zvědavá! :o)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANNIKA: nevím proč nezlikvidovat plato vajec týdně, u nás je to běžný. Jen to leze trochu do peněz, to je pravda. Ale já mám na svoje vejce se smetanou a slaninou často chuť ještě podruhé odpoledne :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    CAMELLA: A je to styl - jablko k snídani, steak se zeleninou k obědu a mrkev k večeři, nebo slanina s vajíčkama, k masu spousta kořenové zeleniny na sádle a máslo a oříšky proudem? :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANNIKA: když to vážně dodržuju, tak hubnu a celkem rychle, kalorie nepočítám...váhu doma nemám, ale je to rychle vidět na oblečení.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Zajímalo by mě, jak při paleu hubnete - šlo to rychle, pomalu, vůbec? A jestli řešíte kalorie - já teda nepočítám, ale mám jisté tušení že při tom, kolik másla, slaniny a smetany do sebe naskládám, abych neměla hlad, tak musím být tak na trojnásobku bazálu...

    Jsem fakt zvědavá na efekt, ovšem váha mi po koupeli odešla do křemíkového nebe a v zrcadle na sobě nepoznám rozdíl ani pěti kil, natož jednoho, takže momentálně absolutně nemám představu, jak na tom jsem. Nicméně pálení žáhy, s kterým mám fakt velký problémy, přestalo po prvním paleo dnu, a když si dávám pozor na dýni, tak je ok, což je pro mě už obrovská úleva. Ale zatím pořád bojuju s tím, co snídat a svačit, abych nezlikvidovala plato vajec týdně a mohla si to vzít do práce/na výlet...

    Jo musím se ještě podělit o nadšení z nejzásadnějšího objevu - kakaa bez cukru. Říkala jsem si, že to asi nebude k pití, a je naprosto skvělý! Proč mi to nikdo neřekl dřív? :o) Navíc s bazénem kakaa mi stačí mnohem menší snídaně, takže výhra na všech frontách! :o)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DAWIDOS: když neseženeš, tak mají zde, ovšem s poštovným 100 Kč (při objednávce nad 1500 Kč je doručení zdarma): http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin/mouka-z-hroznovych-jaderek
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jsem narazila na http://xman.idnes.cz/...stvi-a-sexualni-vykonnost-dwm-/xman-styl.aspx?c=A121219_105427_xman-styl_fro a je to snad poprve co vidim nekde psat ze jako fytoestrogeny jsou dobre (tj nejen pro postmeno zeny). jsem z toho lehce zmatena. muzete to nekdo komentovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam