• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NYX
    NYX --- ---
    ICEMAN8241: tak v nekterych ohledech pravdu ma :) jiste, bojuje tam proti strawmanovi, nicmene kdyz takhle paleo vnimaji odpurci, dost mozna ho tak berou (a provozuji) i nekteri zastanci. a paleo si za to muze samo, ten nazev je proste nestastny :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    NYX: Zmiňuje tam, proč píše hulvátsky, ale to není jen v tomhle článku. Každopádně po tomhle blábolu http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=1015 to byla příjemná změna.
    NYX
    NYX --- ---
    ICEMAN8241: mi tenhle hulvatsky styl vazne nesedi, ale zjevne mu to funguje. uz ten odkaz vidim asi popate jen na nyxu :)
    HANABI
    HANABI --- ---
    SAMGARR: Taky vajicka na vsemozne zpusoby. Pak mame radi pomazanky (vajickovou, tunakovou, bryndzovou...), ktere jime jako dipy s nakrajenou zeleninou (mrkev, kedlubna, redkev daikon atp.) nebo kdyz mam chut na sladky, tak rozmixuju 2 banany s avokadem, trochou kokosovyho mlika a kakaem nebo korenim podle aktualni nalady.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ICEMAN8241: Pobavilo.
    Tři vejce ráno, často s čerstvými žampiony, nasáknou hodně sádla. :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SAMGARR: kdyz mam cas vejce na milion zpusobu, a k tomu slaninu/sunku/tunaka a zeleninu
    kdyz cas nemam, tak si cstou koupim susenou sunku a platkovej syr a rajcata.
    snidam hodne, kdyz vejce, tak aspon 5-6, kdyz susenou sunku a syr, tak apson 20dkg sunky a 20 dkg syra a dve rajcata.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Výborně napsané :D

    Zdravoběda 1: jak skutečně zhubnout | Zbyhnev.com
    http://zbyhnev.com/2014/06/18/zdravobeda-1-jak-skutecne-zhubnout/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SAMGARR: když jsem doma, zůstávám ráda vytrvale u jednotvárných míchaných vajec a ohřáté plátkové slaniny, pokud ale někam třeba vyběhnu bez snídaně a potřebovala bych něco koupit v sámošce, tak obvykle prasácky balíček plátkované slaniny, kelímek 30% smetany, případně plnotučný tvaroh a do něj trochu ovoce, které pouští šťávu jako třeba jahody, nebo samotný. já teda jím hodně mléčných produktů, s těmi se to dá snadno udělat, abych něco koupila a na dlouho mě to zasytilo. k tomu přikládám třeba rajče, papriku, okurku, co jde popadnout v supermarketu ve spěchu.
    doma nám došly vajíčka, tak jsme dneska snídali zase salát, ale přiznám se že mi to kyselý a studený ráno moc nechutná, ty vajíčka prostě doslova žeru :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMGARR: Vejce na milion zpusobu, zbytky od obeda nebo vecere (takze klidne treba peceny maso se salatem), ... Obcas treba jogurt s bobulema nebo (hlavne ted v lete) treba jen nejake ovoce, ...
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SAMGARR: Vejce na všechny způsoby (míchaná, natvrdo, omelety, frittata) se slaninou a spoustou zeleniny, vývary, saláty, dezerty z ořechové mouky.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, kratky dotaz, co snidate? Jde mi o inspiraci co do sebe cpat - bez vareni a idealne veci dostupne v beznem obchode. Diky.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Prosim vas, kokosovy olej parachute (takova modra krabicka) - je dobry? (tj jestli to je ten vonavy) kupuju ted od lifefoodu ten jejich a ten je uzasny, ale koukam ze ten oarachute je i dost levnejsi, tak pokud je obdobny, tak bych mozna presla. Mel by byt za studena lisovany, coz jsem na nem nenasla, a vonavy, aby pro me byl uspokojivy :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    Hitler finds out he has gained fat on a low-carb diet
    https://www.youtube.com/watch?v=773hzYEq22s
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: tak von to pokaždý říká někdo jiný, že...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BBC News - Red meat 'linked to breast cancer'
    http://www.bbc.com/news/health-27777210

    Tohle je fakt směšný. Ne to tvrzení jako takový, ale jak jeden den z rukávu tahají studii, jak je červený maso/margarín/támhleto/tamto zdravý a téměř doslova druhý den zase nezdravý a takhle v jednom měsíci klidně třikrát.
    Divím se, že už jim to není trapný.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    bistro digital #12
    http://vimeo.com/97637960
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NYX: Zrovna rýže jo, brambory sice ne, ale těmi se taky živím celkem vydatně, i když teda nejsou zas tak levné, jak jsem si vždy v době ignorování cen myslela :))
    NYX
    NYX --- ---
    ALONSY: a to na tom testovinovniku/moukovniku neroste treba ryze nebo brambory? :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    YASHAMARU: Dneska už jsem to dotáhla na jeden suchej, ale dorazily nějaké peníze, tak koupím dvě kila masa na guláš a to snad na chvíli vydrží :)
    MMETLA:
    LUCIASHECK: Jinak ten rozpočet je pro dva, ale i tak by se s vynaložením opravdu hodně snahy dalo. Ovšem všechny ty nejhorší potraviny (těstoviny, mouka, sladkosti...) máme zadarmo a to už se těžko shání něco levněji, pak si člověk aspoň může nakoupit nějakou tu zeleninu nebo právě čas od času pořádné maso.
    Ale už se to snad brzy srovná a popravdě se nemůžu dočkat. To maso se zeleninou, vajíčka, oříšky... zkrátka jsou mnohem lepší stravou a je to cítit i vidět (takhle tlustá jak teď jsem snad nebyla ani ve svých nejhorších rohlíkovo-chipsových obdobích.)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    To me vratilo do studentskych let, 3bit+ dva rohliky na den, pomazanka z masla a horcice s rohlikama, cinsky polivky s rohlikama, miska mlika s grankem a natrhany rohliky do toho, to byly namky :)

    Spavat po praci se mi chtelo, kdyz jsem mel zabrzdenej organismus tim ze jsem jedl malo nebo spatne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam