TUILE: žijeme tak doma už nějakou dobu... a je to opravdu složitý, ale dá se to. sama bych to ale nedokázala, jde to jen díky tomu že muž je extrémní šikula, umí vařit, plánovat a rád vaří ve velkém - vaří pro dva na několik dní dopředu, často i něco zmrazíme, kupujeme jen maso v akci nebo skoro prošlý, a to ještě levné kusy - právě teď máme v troubě na pekáči nějakou směs, je tam vepřovej bok a kuřecí křídla (obojí před datem spotřeby z lidlu), hodně cibule, česneku, koření, na druhým pekáči na kousky mrkev a brambory, obojí upečený.
kupujeme v podstatě jen maso za těchto cenových podmínek, nejnutnější zeleninu k tomu (zas jako ne abysme jí měli málo, ale prostě hlavně tu základní, žádný speciality ani exotický saláty apod), bohužel mi došlo že nejím žádné ovoce, tak aspoň berem občas banány nebo jabka, ale na nějaký žlutý melouny si fakt můžu nechat zajít chuť :D jahody jsme letos akorát dostali jednu vaničku.
no a pak hodně vajec a mléčný výrobky, ty u nás jedou dost.. levnější měkký sýry, feta z lidlu, plnotučný mlíko do kafe, tučný jogurty a tvarohy, kterýma občas nahradíme večeři když nestíhačka nebo oběd v práci, a hodně salátujeme samozřejmě, protože je léto, ale máme nějakej zdroj na levnější oliváč od muže z práce.
a je to tak že prostě pořád jen řešíš kolik si můžeš dovolit dát a pak trávíš večery tím že vaříš, jsou to minimálně celý dva večery v týdnu strávený vařením, páč to jídlo neni za pět minut žejo, a já pořád na to nejsem zvyklá :D ale pak zas máme na dva až tři dny krabičky a to je super :)
kde jsou loňské sněhy kdy jsme si na grilování donesli hovězí z TRMS... ale zase bude dobře :)
já osobně sama jsem schopná jíst spíš tak za 5000 měsíčně :)) ale prostě teď nemám ani ty 3000.