• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CONTINUITY: jakože si najít samičku, majznout jí přes hlavu, odtáhnout do jeskyně a tam...? :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MAR_TINA: :) to taky není úplně jednoduchý napodobit ..;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CONTINUITY: a taky vydatně odpočívali. Pozorování dnes žijících sběračů a ranných zemědělců (Amazonie, Papua-Nová Guinea) ukazují, že denně "pracují" - sbírají, zpracovávají, připravují jídlo v průměru 4 hodiny, hodně spí a zbytek času lelkují před chýší a hrají hry.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SIVER: Trochu mě odradila ta úvodní věta na té stránce: "Primal Blueprint přenáší do dnešních dnů nejen stravu paleolitických lovců a sběračů, ale celý jejich životní styl."

Protože takové tvrzení je přehnané, v praxi je to téměř nemožné.
    Lovci a sběrači byli mírně fyzicky aktivní většinu času, především pořád chodili. Kdo z nás to dělá?
    Paleo weby, co jsem tak koukala, doporučují něco ve smyslu "Několik hodin mírné fyzické aktivity týdně", to je rozhodně super :)), ale pokud zbytek času sedíme, je to stejně naprosto jiný životní styl, než měli pralidé, je to nová varianta moderního životního stylu.

Doufám, že je to jen reklamní věta, kterou napsal kdovíkdo, a samotný obsah knihy je lepší :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MMETLA: jo a zapomněl jsem dodat, přijde mi to šíleně předražené, ty principy moderného pračlověka .. ale někomu to třeba vyhovuje.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    SIVER: někdo na FB to četl, tuším Michal Sikora, ale nejsem si jistý .. na mě to je takové moc nabubřelé, moc reklamy a sebeukájení, plácání se po ramenech a nic moc nového .. teda z toho kousku co jsem četl + toho webu

TRIPLT: tak ono Jídlo na prvním místě je populární četba, hodně opakování, málo složité teorie. Blueprint je bohatší, ale taky pokrývá více témat a jde trochu více do hloubky, a takovej Robb Wolf, to je pro někoho nečitelně komplikovaná záležitost. Pro mě je kombo Blueprintu a Jídla na prvním místě (bez brambor) nejvhodnější pro začátečníky - dva trochu rozdílné pohledy a dohromady zkombinované je to téměř pro všechny.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    #Whole30 Thoughts, Plus Paleo Recipes, Meal Plans, More! | Design For Mankind
    http://www.designformankind.com/2014/09/my-whole30-thoughts/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIVER:
    TRIPLT:
    a to jsem zaslechla stížnosti, že Jídlo je napsané jak pro blbečky :) mno, aspoň to ale bylo srozumitelné. ten Primal Blueprint jsem taky koukala v krámě že je dost takový obsáhlý a bichloidní, ale nakonec jsem se rozhodla ho pořídit v papíru a ne na čtečku, ať to mam s českým Jídlem pěkně do sérky :)) snad mi neurve kabelku, musí se to číst rychle.
    SIVER
    SIVER --- ---
    četl jste někdo moderný pračlověk?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    SIVER: souhlasim... ;-) taky se mi Jídlo na... četlo mnohem lépe... :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    AOTEAROA: Taky jsem jí teď koupil,ale čte se mi hůře než Jídlo na první místě. To je super kniha :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ALONSY: díky :) inspirativní
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CONTINUITY: zamluveno .)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ALONSY: co je to za knihu ? třeba bych si ji vzala...:)....dej odkaz
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Néééé!
    Zrovna jsem sem šla s nabídkou toho, že bych to tu třeba za 350 prodala.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tak jsem si objednala Primal Blueprint a těším se na četbu :) nějak jsem se pořád nedostala k tomu Jídlu v češtině, tak to tímhle rovnou přeskočím :))
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    Ted jsem narazil na novou zrejme poloprivatni paleo kavarnu. Je to pod rouskou crossfit committed a pisou pro cleny a pratele... ale lide kolem jsou zpravidla vreli, takze by to mozna nebyl problem se domluvit, kdyby mel nekdo zajem.

https://www.facebook.com/pages/Cafe-Garage-CrossFit-Committed/565111036933930
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Když už jsem u snídaní, tak co taková vařená vajíčka s majonézou... :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MMETLA: Díky, po pravdě řečeno ano, mám chuť se ptát a rozhodně na to dojde :)

Jojo, to byla prostě hloupost, to tu vytahovat, jasně že různé přístupy k výživě jsou v různých věcech protichůdné, a nemá smysl se v tom moc hrabat, každému prostě, co mu vyhovuje..:). Nenapadlo mě, že ta kombinace je v paleu zásadní, což podle příspěvků níže zjevně pro hodně lidí je. Kdybych to tušila, nesahala bych na ni :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam