• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Variace na ranní vajíčka. Opražit ořechy na sucho na pánvi, dát vedle. Udělat vláčou omeletu, posypat opraženými ořechy, lehce pokapat medem (cca 1 lžíce). Zarolovat a podávat. Fotka je nic moc, ale jento vážně dobrý a zasytí na půl den.

SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    and now for something slightly different
    No Talent Generation - Zelovoc feat. Boco Benjamen (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=wWkfKRvUWPc
    NYX
    NYX --- ---
    Fruktoza je tu oblibene tema, ale uz si ji tu nekdo zkousel pichat rovnou do zily? :-D

Fructose as a Dieting Tool: 100g Fructose Per Day Exert Sign. Protein Sparing Effects & Ameliorate the Decline in Thyroid Hormones During Starvation Diet in the Obese - SuppVersity: Nutrition and Exercise Science for Everyone
    http://suppversity.blogspot.cz/2014/10/fructose-as-dieting-tool-100g-fructose.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MMETLA: a nemáte někdo auto a čas, že byste objeli okolí Brna? Brněnská potravinová banka bere maso/vejce/máslo lokálně a za slušnou cenu. Už nemám přístup do systému, ale co si tak pamatuju, tak se vozilo asi ze tří, čtyř farem. Plus přímý dovoz třeba Sasova taky není špatný a tipla bych si, že umí i nějakou dlouhodobou smlouvu -> slevu.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ALONSY: taky si obcas rikam, ze za tu kvalitu a praci co tam odvadi, jsou ty ceny skoro likvidacni .. musime nejak zapracovat, aby meli stejne kvalitni maso za nizsi cenu (bud proste zatlacit na myfood nebo si to objednavat ve vice lidech a pak to porcovat na miste, aby se dalo usetrit) .. ale kazdopadne kdyz jsem to prekalkulovaval po nich, tak se na tom i da neco malo vydelat, holt to neni 300% marze, jako kdyby to delali ze sacku a konzerv :D

ZUZKAOU: A hele ho, tu jsem minul, dik!

LUCIASHECK: no u metlovejch se ted vyvaruje ve velkem - mesic mame navstevy mezi 2-5 lidmi :D , ale pro nerodinu vetsinou spis jen po velmi osobni dohode a vymenou za obdobnou pozvanku ci ingredience :) a kdybych necekal do brezna az seknu s jobem, tak pomaham boruvce v rockinu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Food Timeline: food history research service
    http://www.foodtimeline.org/index.html
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já pořád říkám, že je poslední dobou všechno zajímavé jenom v Brně.
    U toho Rockin´ Café mě velmi mile překvapily ceny.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: V Brně za pár dní otevíráme provozovnu, to se bude hodit :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: A jídlo zní jako dobrý plán, díky!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: To vaření ve větším množství mi nevadí. Naopak i trochu baví. Mám vidinu toho klídku, je to činnost, která se dobře dělá ve dvou a je hezké jak to mizí a vypadá v ledničce.

Druhá věc je ale přijít dříve či později z práce (v horším případě z nějaké akce nebo tréninku), být unavená, mít ještě další horu práce před sebou, a do toho ta představa toho, že by měl člověk ještě vařit a dělat nádobí je pro mě prostě nepřijatelná. Ráda hraju hry. Píšu, čtu si, objevuju zajímavosti na internetu – a i bez vaření (a uklízení, ehm...) nezvládám z těch zájmů skoro nic (ale přiznávám, může za to asi hlavně ten internet) – a to se dostávám k tomu, že některé z vás fakt obdivuju, co toho stíháte, včetně toho internetu, vaření, práce a v některých případech dokonce s 2+ dětmi...

A původně jsem sem šla s tímto článkem: http://kulturistika.ronnie.cz/c-19068-mytus-o-strave-v-warrior-diet.html
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Není to tajný, ale je to v Brně. Rockin´ Café.
    https://www.facebook.com/rockincafe
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: uvař si dopředu vajíčka a namíchej si zásobu nějaké směsi ořechů a semínek a když ti to nevyjde, tak holt vezmi pár vajec natvrdo a pytlík ořechů. V ideálním případě si k tomu nalož velkou sklenici nějaké kysané zeleniny - to není vaření, to jen nakrájíš a nacpeš to do nádoby a pár dní počkáš. A dvě vajíčka, hrstka ořechů a pár lžic kimči je jednoduchý, dobrý a whole30 oběd.

Kimči splňující paleo koupíš v lednici v krabičkách u Korejců v Korunní a nebo teda nepaleo, protože se sojovkou, ale čerstvé, české mají v Countrylifech. Ale vyrobit pět litrů doma je otázka jednoho večera, kde nejdýl trvá nechat zelí odpočinout ve slaném nálevu.

Ale teda "nerada vařím" je postoj a postoj se dá měnit. Dita P. z tebe nejspíše nikdy nebude, ale dostat se od "vaření mě strašně otravuje a proto vlastně moc nejím a ubližuju si tak" k "starám se o sebe a zahrnuje to i vaření bez dalšího emočního doprovodu" je docela užitečná změna.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tos byla u Metlovejch na veceri, nebo proc je to tajny, co je to zac? :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včera jsem byla v hospodě s paleo nabídkou a sasovské hovězí s květákovo-mrkvovým pyré mě velmi potěšilo.
    Metla ví, o čem píšu. :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Z připraveného jídla jsem zatím stále nadšená, jakožto člověk, co opravdu nerad vaří. Přijít domu a nemuset se s ničim patlat je prostě obrovský bonus a zelenina je stále jako nová.

Paleo se mi zdá vzhledem k mým problémům takové nejjednodušší a figurují tam ty potraviny, co jím, což třeba u toho racionálního stravování vůbec, to mě nikdy k nějaké změně nalákat nedovedlo.

Takže fakt je, že vůbec nevím co se sebou. Chci být zdravá a nebýt tlustá, k čemuž mám očividně dost sklony (celá rodina je, a teď už po pár dnech neideálního stravování to je velmi viditelně poznat).

No uvidím jak dopadnu a co nakonec vymyslím. Důvody vydržet mám (už po 4 dnech mi mizí exém třeba). Uvidím za pár dnů, jestli krize (ke které mám i jiné důvody než jídlo) přejde, jestli na tom budu takhle i za týden, tak zkusím něco změnit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY: ty máš s tím jídlem problém a paleo nevypadá, že by ho vyřešilo.
    Jo, potřebovala bys nějaká návod, jak jíst pravidelně a dostatečně nějaká přiměřeně zdravá jídla a nějaký "hřích" sis dala jen občas trochu. Paleo a whole30 tě možná láká, protože si na netu najdeš návod den za dnem jak to dělat. No, upřímně, uvařit kýbl jídla v neděli a každý ráno si ho nahrabat do krabičky až do soboty, to by se mi zvedl kufr už ve středu bez ohledu na složení.

Zkus pátrat po nějakém podobném návodu, ale mírnějším než whole30. Čím víc se budeš omezovat, tím složitější to bude. Jenom se týráš a trápíš. A možná už taky míříš k nějaké poruše příjmu potravy (střídání "špatného" přejídání a extrémních diet.)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Pro vsechny stejne postizene jako ja
    You Count More Than Your Calories Do | Whole9
    http://whole9life.com/2013/02/you-count-more-than-your-calories-do/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ALONSY: slanina patri pokud je to paleo slanina :) viz http://whole9life.com/2012/03/bacon/
    uznavam ze ja jsem to delala s nejakou "farmarskou" ze supermarketu, ta by pravda asi neprosla. ale tolik nehrotit tohle se imho taky musim naucit...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FRONEMA: Vypadá to dobře! A píšou pro všechny druhy paleo, ale slanina do whole30 nepatří. Nebo jo...? :)

S tím omezováním se dělá chybu asi dost lidí, hodně tuku a jíst opravdu do syta.
    Já také dost hladovím, ale u mě je to chyba přípravy. Také chci zhubnout, ale vím, že na paleu zhubnu vždy, nehledě na to jako moc jím. A to i pokud jím čokoládu a piju alkohol. (Na druhou stranu, už jsem si to tělo musela těmi experimenty slušně rozházet a jakmile přejdu na normální jídlo, tak mám +5 kilo do dvou týdnů... nepříjemné...)

Musím na té přípravě lépe zapracovat a balit si tu snídani opravdu večer, dřív než na mě padne "už nic nemůžu" únava (kterou jsem včera měla naprosto celý den. A strašně jsem se těšila celý den na ten jeden blbej banán. Kterej jsem nesehnala.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam