Kabocha No Nimono Simmered Japanese Pumpkin Recipe
http://www.grouprecipes.com/1630/kabocha-no-nimono-simmered-japanese-pumpkin.html
Namočit kombu (řasa) do vody a nechat nasáknout (pár hodin).
Do vody s kombu přidat dvě lžičky cukru, lžíci japonské sojové omáčky, lžičku rýžového octa a kdo má, tak přisype něco vloček bonito a nebo práškovaného dashi.
Přivést k varu a naházet do toho na plátky nakrájenou dýni a nechat vařit, dokud není měkká. Vyndat dýni, vyndat řasu. Nechat vodu odpařit, dokud z toho nemá omáčkovou hustotu. Pak do toho vráti dýni a nechat to obalit hustou omáčkou.
Řasu jsem nakrájela do rýže, spolu s čerstvou jarní cibulkou a podávala to k té dýni.
V kombinaci s rýží to byla velmi zdravá večeře. Ale jako případná příloha třeba k rybě bude tahle dýně skvělá.