DHA: Já jsem Ondřejov nedávno ukončil, měnili se tam terapeuti a od září se mění forma - bude to místo průchozího modu mít turnusy (všichni začínaj a končej ve stejný den), proto odešli i původní terapeuti. Nicméně měl jsem možnost zažít původní i nové terapeuti a i ti noví jsou výborný a i přístup oproti PL (byl jsem v Kroměříži na 15) mi přijde lepší aspoň pro mě(víc zaměřenej na psychoterapii a řešení příčinny pití), pokud už na tom nejsi hodně špatně.
Tim bych se chtěl i pochlubit, po ústavní léčbě v Kroměříži jsem si potřeboval, jako mnozí další, ověřit, že jsem teda fakt alkoholik, takže jsem do toho začal zase pomalu padat. Tak jsem šel na ten Ondřejov a těch šest týdnů mi teda pomohlo mnohem víc, než PL i doléčovák (ikdyž zase i to byl asi nezbytnej prequel), aspoň pro mě bylo mnohem důležitější vyřešit si ty důvody (jsem docela introvertní a ve společnosti mám problém, tudíž chlast jsem hodně bral jako takový anxiolitykum, aspoň ze začátku, pak to taky byl dobrej způsob sebedestrukce). Díky tomu, že už abstinuju několik měsíců jsem dokázal zvládnout pohovory (bez neurolu apod.), na který bych si dřív vůbec netrouf a najít si dobrou práci.
Když to objektivně srovnám, bez chlastu se mi ve všech životních oblastech daří líp, většinou pokud má člověk tendenci mít s alkoholem a dalšíma věcma problémy, záplatuje tim nějaký prázdno/bolest apod. v sobě a utíká tim od jeho řešení, takže po vylízání se z toho nejhoršího je podle mě důležitý se zaměřit hlavně na to. Za sebe můžu říct, že to neni jednoduchý, ale stojí za to touhle cestou jít, pač to znamená jak tu někdo psal žít a ne jenom přežívat.
Howgh domluvil jsem, sorry za zmatenost, jenom jsem se chtěl taky podělit o příběh, ale je toho moc tak je to páty přes devátý.