• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: No show je to bez pochyby, nicméně manipulovaná osoba si není vědoma toho, že by byla ovlivňována. Manipulátorovi jde pouze o svůj prospěch a nebere ohledy na zájmy ovlivňované osoby (někdy manipulátorův cíl a cíl manipulované osoby mohou být stejné, to ale neznamená, že je manipulace v pořádku).
    Manipulátor využívá nevědomosti, naivity nebo dobrosrdečnosti manipulovaného, který se pro něj stává pouze prostředkem k dosažení cíle...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: Oficiální diagnózu kromě závislosti mám Úzkostnou a depresivní poruchu, ale imho spíš jsem citlivější od narození a díky ne úplně ideální výchově (i když neúmyslně) jsem se pak věci (tu citlivost) naučil radši řešit chlastem a drogama. Btw kniha Highly Sensitive Person neni špatná, to zrovna sedí na mně, asi 20% lidí má citlivější neurologii a vzhledem k tomu, že to společnost neznala a nebere moc v potaz, často to řešíme takhle. Samozřejmě příčin může být mnoho, ale srovnám li to se sestrou, která měla vlastně v dětství větší shity tak jsem prostě na menší podněty reagoval přehnaně citlivě. Každej sme nějakej, ale většina si léčíme nějakou bolest, zranění nebo citlivost tim chlastem, ostatní co to tak nemaj většinou nepadnou do závislosti, pač nemaj důvod se ničit (myslim, že těch případů, kdy je člověk fakt nějak extra geneticky citlivej a prostě se mu to moc líbí nebude reálně moc).
    CLOWNZEPPA: Tak to je klasická spoluzávislostní dynamika, skoro každej něco takovýho více či méně opakuje, to stejně představení, které z pravidla převzal od svých rodičů - bývá více či méně problémové. Většinou ty "představení" do sebe zapadají jako zámek a klíč. Dá se to různě rušit psychoterapií, ale z vlastní právě aktuální zkušenosti vidim, že to fakt neni snadný a když už si člověk všimne svýho představení, ještě je tam to představení toho druhýho (kterej si třeba myslí, že problém je jenom u Tebe...) a někdy, když Ty přestaneš hrát to svoje, nelíbí se mu to a prostě to vede ke konci vztahu.

    CLOWNZEPPA: Tak ono v jistý fázi to dojde každýmu, ale pak tak trochu pozapomene jak moc to bylo špatný a objeví se tam takový ty myšlenkový zmetky typu "a co kdybych to přecejenom zkusil, jedno pivko mě nezabije a kdyžtak si to připomenu"... Na anonymních alkoholicích v Kroměříži byl týpek, co takhle přes léčebny prosral 40 let (resp. něco z toho ne a měl štěstí, že žena s tim vydržela až do konce) a nechlastá až s anonymníma alkoholikama a podle mě je to hlavně proto, že na AA člověk chodí pravidelně a stále si to připomíná a i příběhy ostatních mu připomenou, že chlastem (nebo čimkoliv jinym podobnym) nic nezíská a jakákoliv přidaná hodnota je jen zdánlivá.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: asi myslela že spiritualismus je od slova špiritus:)))
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: Právě proto tam vidím v určitým slova smyslu tu paralelu s tím alkoholem, kterej ti ve výsledku jen škodí...a někomu to dojde za 6 let, někomu za 10. Někomu bohužel nikdy a semele ho to.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: To tahle zrovna finančně gramotná a zodpověná je, ale ony ty vztahy jsou opravdu zrcadlo. Sám jsem to zažil a čím déle si s tím či tou a jsi na špatné adrese. Dějou se neuvěřitelný kotrmelce. Nechceš se smířit s tim, že je to takový. Hodně lidí si ten protějšek idealizuje a ono to pak časem. Spíš většinou vykrystalizuje a ty se nestačíš divit,protože jsi v bludu a tak odpouštíš, vracíš se a žiješ vlastně život toho druhého a ne svůj. A když se od toho snažíš odprostit. Ten člověk to nerespektuje, protože se mu s tebou hezky hrálo a je schopen udělat cokoliv aby tě obměkčil a svedl tě zpátky. Sám jsem to zažil a když jsem se probudil. Měl jsem pocit jak kdyby mi někdo vytáhnul hlavu z hajzlu. Najednou se mi zas dobře dýchalo, svět byl barevnější a já si ťukal na čelo, co tu jako sakra bylo. Každopádně vztah je o dvou a nikdy není jen chyba na jedné straně zpravidla, ale jsou mezi náma tací, co si tě umí podchytit a doslova si s tebou dělat, co chtěj.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: nemusi te me bejt lito. proste sem byl blbecek, kterej si myslel, ze laska prekona vsechno. no, kazdopadne me tahle draha lekce naucila, ze laska a ezo dluhy nezaplati a na jidlo nevydela. ted uz me zajmaj jen obycejny financne gramotny holky, ktery jsou slusny pri zemi a nejedou hovinka v oblaccich.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: No právě, že mi je líto Tebe:)) Taky slušný teda...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: me to ani lito neni, kdyz splacis deset let cizi dluhy a k tomu pul megu si pridas jeste dalsi pul mego, ktery ti zustane po tom, co picu posles do prdele, hodne veci prehodnotis. srat na ezo a spiritual, jedna zkusenost mi stacila a jsem spokojenej mezi malomestaky, kteri sice nejsou ezotericky a spiritualne rozvinuti, ale aspn jsou slusni a nedelaji dluhy. konec ot hlaseni.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: To je mi vcelku líto. Já myslim takové to bytostné já. Potažmo duši, která se umí napojit a nechat ego v koutě. Indiáni vědí své. Umět se odprostit od všeho a jen tak být. Nekoukat do očí, ale za ně atd...ať si každý dělá, co chce samozřejmě. Jen mě kolikrát zamrzí, když vidíš, že někdo zneužívá dobrého a že toho je k vidění.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: no, samozrejme plati, ze tvuj zivot, tva rozhodnuti.

    //ja se s virou v dojmy&pojmy nenarodil, takze sem tuhle otazku nikdy neresil, ale narazel jsem na spiritualismus a ezoteriku s bejvalkou, ale to bylo vetsinou takovy to, ze se chodila radit k astrolozkam, ke kartarkam na taroty. k tomu jela dluhy, ktery zasadne neplatila, protoze podle hvezd penize nic neznamenaji. do toho samozrejme vyzadovala luxusnich dovolenych, parfemu, drahych rumu ci znackoveho obleceni. jo a dokazala s timhle spiritalnim pristupem za vecer v pohode vyzahnout lahev tvrdyho.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: To rozhodně neomezíš, s tím se rodíš a buď to v sobě necháš zadupat systémem nebo to naopak podchytneš. To jaká realita je a umí být vím velmi dobře. To mi věř. Je lepší věci cítit. Potažmo analyzovat a poslechnout si třetí stranu než to v sobě dusit. Já neříkám, že to byla ta pravá. Každý má určitý potenciál buď s Tebou být v harmonii či disharmonii. Nežijeme v dokonalym světě. Na tož v dokonalých vztazích. Já se tu bavim o tom, že je to nepřející mamrd, kterej zneužívá laskavejch a vratkejch vlastností tý holky. Každej nechť si na všechno přijde. Myslim si, že vše bylo " vyřčeno " a já děkuju za " vyslechnutí " i všechny reakce....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: jo a doporucim ti, aby strochu omezil spiritualismus. zavislost neni o spiritualite, to je je krutej boj s offline realitou.

    jestli budes verit tomu, ze tahle byla prava, tak je to cesta do kytek, protoze kdyby byla ta prava, tak s tebou zustane.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: To rozhodně budu a upřímně se tomu v určitém slova smyslu směju už dnes:)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    THEMAKARESH: No to nevidíš. Druhej zůstal on už tím, že neodletěla a zůstala se mnou. Ta holka věděla, co chce. Málem otěhotněla a chtěla si to nechat, což je jasný potvrzení, že v jejím životě pro něj místa už nebylo / a ona v nitru ví/, že není. Toužila po změně. Je jen zvykem a minulostí, co ji pronásleduje a vyvolává v ní reminiscenční soucit a snaží se slepovat slepované a dávno nefunkční. A když vidí, že holka je konečně šťastná. Tak si sem napochoduje a zničí všechno, co ji dělá šťastnou a zas ji oblbne slovy a zahraje na struny minulosti, velkých gest a slibů. Samozřejmě. Je dospělá a je to její volba. A musí si na to přijít hlavně sama, protože návyky změnit lze. Charakter ani omylem. Jsou jedinci, kteří s tebou dokážou opravdu nneuvěřitelný věci a jsou schopný tě přesvědčit, že pes je kočka. A s tím chlastem tam paralela určitá je. To je sakra vztah, kterej jako že nějákej rok funguje a pak se slepuje a skrze všechny možnosti stejně ve výsledku nefunguje. Máš pravdu v tom, že tomu nelze rozumět, proto už bych to pokud možno více nerozebíral.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CLOWNZEPPA: Hele, já do těxh vašich vztahů nevidím, ale podle toho jak to popisuješ i teď, tak to pořád vypadá blíž tomu co jsem napsal. Nevím, jak by se to změnilo, kdyby nepřijel a ty taky ten jejich vztah vidíš jen asi nejspíš z toho, co ti o něm navykládala a o tom, že se v něm třeba taky chovala jako mrcha (nebudeme si hrát na to, že musí nutně být ten špatnej ve vztahu jenom chlap, kdy se v tom většinou vezou oba) a i ta změna, že je s někým jiným přináší spousty příjemných pocitů, ale tohle se kolikrát hodně rychle okouká. Chápu, že si z toho nešťastný, protože si zůstal jako druhý, ale ta paralela s tím chlastem je trochu mimo mísu, protože mezilidský vztahy jsou ještě trochu složitější. A tady těch, co to pochopilo, že by neměli chlastat je dost, spíš si myslím, že je z nás tady málo, kteří se opravdu drží a ty relapsy nemají. A přesně, nechlastej, když vidíš, že ti to po tom rozchodu stejně vůbec nepomohlo, ale spíš tě to potopilo do pořádnejch sraček.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: pokracuj v nechlastani, nad timhle se za par let jen pobavis. cas je lek.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    THEMAKARESH: Jinak ohledně tvého odjednodušeňì bych pak byl jen prostřednčìkem dvou psychicky narušených jedinců a pro ní jen dočasnou útěchou, kterou jen využila. Ono to tak může i působit v rámci její proměny z motýla v housenku, ale to, co se dělo hrát nemohla. To je nemožný a nemyslim si to jen já. Nebylo to rozhodně založené jen na sexu, ale především na tom souladu, který do jeho příjezdu jen kvetl. Jak jsem již zmiňoval ona byla ráda, že je to za ní a chtěla jít dál, ale on to nerespektoval a přijel ji požádat o ruku s tím jak během měsíce dozrál a bla bla. A ona dostala pocit, že si ten prostor zaslouží a on ví, že mu to zas projde, protože snadno odpouští. Je si ji jistej jak čert peklem. Má to vážně paralelu s tím chlastem. Prostě se rozhodneš, že už ne. Věci začnou fungovat. Jsi šťastný, vše ti jde naproti a pak se zjeví tvůj dlouholetý " přítel ". Se kterým sis užil kdysi mnoho hezkého a ty si řekneš. Tak jsem v pohodě. Něco jsme spolu přece zažili a známe se tolik let. Tak se pro jednou zas napiju a dám nám ještě šanci. Omyl a manipulace, který v daný moment nevidíš. V ten moment opět ztrácíš sám sebe. Svou vědomost a nevědomky zraňíš ty, kterým na Tobě opravdu a upřímně záleží. Chvilku dobrý a pak jsi v lepším případě, kde si byl, ale pravděpodobně dopadneš mnohem hůř. Musí si na to přijít holka sama a pak zas třeba bude sama sebou a ne něčí hůl. Já ji můžu jen držet palce a to i u nohou. Kolik z nás tady dalo šanci alkoholu než skutečně pochopil, že buď budu oběť a uchlastám se nebo příjmu fakt, že změna je jediná možnost jak opravdu žít a být sám sebou a ne otrokem. Ač mě to smetlo jak autobus. Opravdu jsem díky tomu ten chlast začal nesnášet a uvědomuju si, co nechci, což vede k tomu, co opravdu chci.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Nechť si každý na vše přijde sám. Jiné cesty není. S chlastem jak by smet...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    THEMAKARESH: Porouchaný je jen ten, kdo si myslí, že není aneb blázen je jen ten, kdo řìkà, že není. Tak to se ví už tisíce let, ale jsou poruchy a poruchy a charakter je absolutně jiný element.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANDR3_I: Teď jenom co je dřív, jestli citlivost nebo osobnostní porucha? trochu vtipkuji. A navíc, i když se mi dějí v hlavě roztodivný věci, které se lidem okolo prý nedějí, tak si opravdu porouchaný nepřipadám, tak jaká pak porucha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam