• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    IF_
    IF_ --- ---
    TEKKIT: Já úplně vidím alkoše, který si dá tři cidery a pak jde pokojně domů spát:)

    (Též to nemyslím zle, většina lidí to zkouší na první dobrou takhle "omezovat")
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POHODAVOLE: neber to prosím jako nějaký chytráctví, já mu přeju aby mu to vyšlo...ale nevěřím tomu, na to jsem toho viděl už příliš mnoho...

    Btw on u tebe pak i spí nebo jde pak domů? (podle sebe soudím jeho:))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TEKKIT: aha tak s tim samo nemam zkusenosti, ale od te doby byl u me uz nekolikrat a nikdy se neopil, tak uvidime :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POHODAVOLE: no hele to imho není super zpráva, což se pravděpodobně velmi rychle ukáže...

    (ale beru to podle sebe a okolí, nemůžu samo vyloučit že kámoš je jinej machr. Každopádně "nepiju tvrdej" by mělo být v učebnicích adiktologie jako nejklasičtější fráze, člověk se až pousměje kolikrát jsem tohle slyšel:))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak mam super zpravu. Kamos si to uvedomil sam, takze se mi sveril a prestal uplne s tvrdym a zbytek omezil, takze si v me pritomnosti dal treba tri cidery, ktery si prinesl a vic nechtel.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DUSIN: takže doktor co tam byl vlastně "dočasně na záskoku" ti řekl, že by s léčbou ještě počkal a že "v tebe věří"...Tohle už kroutím hlavou i já (ne nad tebou, ale spíš nad tím co se to tady vlastně děje)
    XINDL
    XINDL --- ---
    DUSIN: no, dělej jak myslíš, osobně si ale myslím, že čekat do konce srpna, až tě teda případně předá někomu jinýmu se ti může taky krutě vymstít
    XINDL
    XINDL --- ---
    DUSIN: tyjo, nezlob se na mě, ale co je to za doktora????? Na jednu stranu ti říká, že si v takovým stavu, že nemá jinou možnost, než ti napsat rivotril (a přitom jasně ví o tvoji závislosti na alkoholu a předepíše ti návykovej medikament - už to je těžce neprofeisonální) a na druhou stranu ti řekne, že to ještě nevidí na ústavní léčbu. To by mě tedy moc zajímalo, jakej případ je podle něj na ústavní léčbu
    COPS192
    COPS192 --- ---
    DUSIN: na uzkosti mam predepsany buspiron, a kvuli BP depakine doplneny zalastou... urcite bych se poradil o moznosti predepsani "nenavykove" medikace...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    DUSIN: ...s diagnozou F102 ti snad prece nemuze nikdo normalni riváč napsat...
    v PNB na 26 jsme meli kluka, co pravidelne utikal a pak se zase za 2-3 dny vratil dobrovolne, protoze proste tezka zavislost na modry vode jmenem Rivotril... slina z koutku ust v rohu kurarny a byl spokojenej...
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    KEB: tak je to asi na tom co chce ten lékař léčit - pokud úzkost, která má za důsledek abusus tak může být i logické, že ho rovnou neposílá na léčení pro alkáče, když třeba jeho stav za alkoholismus nepovažuje. ale nevím - jen hádám
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: já se ještě vrátím k tomuhle
    DUSIN: to je normální, že misto toho aby ho poslal na léčení do něj rve cimdal větší v podstatě fet? Mně to přijde úplně na palici.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DUSIN: No hele po dvou měsících s Riváčem může být pěkně v řiti, tak 14 dní je max. Mě, když už byly BZD nutný, fungovalo mít fakt jen pár tablet, třeba 5 tablet a zbytek u doktora. Veděl jsem tak, že když bude nejhůř, mám dost pro zažehnání nejhorší situace, ale nemůžu se tím spát týden v kuse. Díky tomu jsem nějak přestál většinu těch stavů, kdybych si to třeba jinak vzal a docela mi to imho pomohlo, stále to nosim jako jakýsi talisman a říkám si, že v nejhorším si vezmu, ale skoro nikdy k tomu nedojde, ale ten pocit mít k čemu se uchýlit je dobrej. Ta ztráta zábran, volních kapacit a překračování dávek je klasika, ono se to fakt kumuluje, kdyby Ti to příští týden nešlo volně, zkus to aspoň srazit tak, že si dáš jen půlku a večer další, ale ne 3 denně třeba.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DUSIN: No jestli přihodíš ještě Rivotril, který patří mezi benzodiazepiny, u kterých mohou důsledky abstinečního syndromu trvat i několik let, můeš do té léčby dorazit jako ještě větší zelenina. Jestli to není adiktolog, našel bych si upřímně jinýho doktora. Navíc chlast v kombinaci právě třeba s Rivotrilem způsobuje ještě horší absťáky. Při akutním spojení obou účinků se můžeš udusit, ale většinou je Ti spíš všechno úplně jedno, nic si nepamatuješ a si li mezi lidma, většinou děláš takovej bordel, že ty si to určitě pamatovat budou... Pokud pak tim Rivotrilem (nebo jinym benzákem) tlumíš abstinenční příznaky po chlastu (což se mimochodem dělá i na detoxu u těžších případů), vydžíš s tim chlastem mnohem dýl a uženeš si k tomu ještě závislost na tom a celý Tě to akorát pošle do většího bahna (dělal jsem to taky mimochodem). Pokud chceš pokračovat v ambulatní léčbě, divim se, že Ti psychiatr nenabídl antabus, který by byl pro takovýhle případ vhodný. Mimo to pregabalin s chlastem dělá taky motavý "je mi to jedno" stavy, to Ti dal ať užíváš všechno najednou? No snad Ti zabere ten Elontril, Pregabalin lze brát dlouhodobě, pokud nezvyšuješ dávky, ale s Rivotrilem bych byl fakt co nejníž. Jestli si měl chlast jako já hlavně na sociální úzkosti a úzkosti všeobecně jako takovou první přičinnu, nedivím se, že pak nemáš chuť s tim Rivotrilem. Jo někomu ty BZD ořeže zábrany a jde se pak napít, ale když to nemáš pod nosem a řeší to ty úzkosti, tak to často stačí. Snad Ti ten nový doktor nabídne lepší řešení, jen tak orientačně jak často a kolik toho Rivotrilu bereš? Člověk si totiž snadno nakecává, že je to v poho, ale ono se to kumuluje, delší poločas má jen Diazepam. Osobně jsem třeba zakotliv u Neurolu, kterej si dám jednou za půl roku, protože ten mě "nebaví" a dát si ho víc je akorát vopruz, Rivotril mě bavil (a mnohé další také) a proto je to pro mně prostě droga jako každá jiná a ne lék.
    KEB
    KEB --- ---
    DUSIN: nejsem psycholog ani psychiatr, ale možná bych na tvém místě zkusil konzultaci i s jiným lékařem. Nejsem si jistý jestli neustálá rotace léků a odkládáni léčby je léčba anebo udržování statusu Quo. Dělej jak uznáš a hodně štěstí!
    HLEN
    HLEN --- ---
    SDN33: je to hlavně tím, že endokanabinoidni systém má každý z nás jiný.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: problém hulení je hlavně to, že tj populární nejvíc mezi 15-25 generací. Dospělýho člověka s vyvinutým mozkem to už tolik neohrozí.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    WOTAR: mě by zajímalo, jestli se ví, kde je ta příčina účinku hulení, že někdo je z toho psycho a někomu to dělá dobře. Já to nemůžu ani cejtit. Dělá mi to tak neskutečně psychicky zle, že mě nenapadá nic obdobnýho.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: Myslim, že ne, třeba u halucinogenů typu LSD extrémně rychle roste tolerance, takže to ani nemůžeš užívat jako hulení. U hulení taky mají lidé různé reakce, někteří mají něco jako psychotické příznaky v podstatě a někomu takhle mozek nereaguje, záleží, v jaké seš skupině. Každopádně u té jedné skupiny to opravdu vytváří psychoze podobný stav, u extra citlivých jí to může spustit rovnou, u některých to jen přidává na vahách. Vliv taky má, co máš za modely, vysokej obsah THC dělá tyhle psychotický efekty víc, než vyrovnanej obsah CBD a THC.

    FRKOLKA: Nemyslim, hulení zrovna společensky takový škody nepáchá i když je legalizovaný, lidi potom nebývají agresivní a i když se člověk vyhulí jak paprika, většinou druhý den klidně dojde do práce a málokdy dělá takový kraviny, aby zranil sebe nebo ostatní. S cukrem a uměle slazenými věcmi bych asi souhlasil.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    porovnáváte neporovnatelné, alkohol je tu kulturní a hojně nadužívaná droga. Ty následky úzce souvisejí s počtem uživatelů. Kterákoliv takhle rozšířená droga by pravděpodobně s sebou nesla nejvyšší následky. Vždyť jaké jsou následky nadužívání cukru. Moc bych za to nedal, že se ty finanční společenské ztráty nebudou tolik lišit od alkoholu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam