Co se tyce alkoholismu nejsem zadnej amater :) , za ty roky jsem docela zmapoval jak u me funguje, co je spoustecem atd. Ze jit na 2-3 je blbost mam dukladne overene, 1x-2x-3x to fungovat muze, clovek otupi a najednou kouka ze je vecer, ale o den pozdeji a ze v tom zase lita. U me je spoustecem hlavne stres. Dlouho jsem pil tak nejak normalne, sice pomerne dost ale nebyl to problem, byl jsem produktivni, delal vsechno mozne mimo chlast atd. pak pred vice nez pul rokem se mi tak trochu rozesral zivot, ponekud nahle tak jsem zacal pit 1-2 (spis 2) lahve vodky denne, asi tak 2 mesice (tezko rict presne, cas pak plyne uplne jinak, po mesici jsem po 2 lahvich byl porad schopen fungovat, naopak zmizeli uzkosti atd. a strizlivej jsem nebyl schopny vylezt z bytu) a kdyz to zaclo lezt do penez tak jsem to zkousel omezovat. Castecne se darilo ale porad jsem mel nutkani nebyt a po par dnech v tom vzdycky zase lital (a vetsinu casu nebyl). Pak jsem pil vic a vic a stres neubyval, protoze to co jsem mel resit jsem neresil a dalsi veci k reseni pribyvali, takze dalsi stres=dalsi duvody pit do bezvedomi. Pak jsem taky zustaval v hospode a mel problem odejit driv nez me vyhodili a pak jsem jeste chodil pokracovat dal az tak, ze jsem prisel domu pozdeji, nez kdybych sel rano do prace (a nebo se taky probudil v nemocnici a netusil ani jak se jmenuju) a nemel na praci nic lepsiho ceho bych byl schopnej. Nez byt zavrenej doma s psychem v hlave bylo lepsi jit to rozptylit do hospody. Kdyz se clovek nema doma na co tesit a ani proc tam byt, tak to jde snadno. Tedy behem abstinence bych si chtel dat dohromady zivot, vyresit vsechny prusery, zmenit navyky, motivaci a mit proc chodit domu (treba mit zase nejaky konicek jiny nez se zlejt do nemoty). Kdyz je to doma (nebo jinde) zajimavejsi nez v hospode tak odejit po par pivech neni pro me (nebo aspon driv nebyl) problem. Odejit ted z hospody je celkem jednoduche, jak se postupne vsichni okolo me oziraj, zacnou se cim dal vic opakovat a me to pak zacne nudit takze odchazim rad. No a ted jak abstinuju se mi dari vsehcno postupne resit a opit se do nemoty se mi ani nechce, doslova mi ta abstinecne jde sama, nemusim se vubec nijak premahat. Kdyz jsem se probral naposled co jsem pil, tak jsem hned vedel ze tohle uz je dno a ze uz ho neni kam prohlubovat a je konecna. Dat si pivo mam spis strach (kterej mi doufam vydrzi dlouho) takze dat si birella v hospode neni problem, driv jsme to zkousel ale nebyl duvod nepit, tak hned dalsi bylo alko pivo a dal pokracoval v plnotucnejch specialech, 15° a vys, treba i 22°. Take dost zalezelo na tom kam jsem sel pit, kdyz jsem sel do nedalekeho pivovaru, nemel jsem nikdy problem odejit po 3 (i min) pivech, casto po 1-2 (chodil jsem tam hlavne sam, takze tam bylo vcelku prd co delat) problem byl, kdyz jsem sel do hospody kam chodim uz vic nez 20 let.