• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    MONROE: Radim se na ně prostě vykašlat. Obávám se, že lepší to nebudete
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, muzete mi prosim vysvetlit jak debilovi, proc si moji opili "kamaradi" (uz uvozovky) casto vybijeji zlost i kdyz jsem je treba jen slusne pozadala at nedelaji vec xy a podekovala?
    Proc porad v tom svym opojeni maji jen tu svou pravdu?

    Trva to uz x let, nasbirala jsem uz x nadavek, rypani a necitim se dobre, ale jsem typ co odpousti a jsem precitlivela.

    Myslite, ze takovy kamaradstvi utnout?
    Pripadne, jak se dalsi den chovat? Ignorovat, nebo..

    Ja uz to chci vazne utnout. Dnes, leceny alkoholik, me hodne blizky opet uvedl do hrozne neprijemne situace a jsem uz z toho rozklepana.

    Diky za rady.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    JVCNC:
    SALAMAN:

    Jsem moc rád, že to oba nevzdáváte! I po dvou letech musím otevřeně kdykoliv nahlas říct, že život bez alkoholu stojí a bude stát za to, opak už přes těch - celkem vzato pár období - necítím.

    Budu psát zase trochu subjektivně - a to nejen protože mě oba znáte osobně.
    Birell/Pito - nedoporučuji, stejně tak jako vztah k trávení času - někde sedím a něco piju (já vím že asi občas vídáte jak to někde udělám - snažím se to většinou kombinovat s kulturním zážitkem a nebo alespoň náročnou několikahodinouvou diskusí. Pokud Vám přijde nenormální někam přijít a neobjednat si pití, není spíš nenormální nepít pouze když mám žízeň.'

    Prostředí - Tady je to o zase o té vůli. První tři měsíce sem nešel nikam a po třech měsících sem měl velké i fyzické problémy s návštěvou hospody. Nakonec mi v tom začalo trochu pomáhat "messiášství" tedy, to že o svém problému často pohovořím, sdělím ho někomu, a jasně se vymezím proti chlastání. Dám stanoviska taková aby si lidi jasně uvědomili, že je považuji za ty který dělají něco, co považuji za špatné.

    Témata - Těsně před tím, než sem podstoupil rozhodnutí k abstinenci a zuvědomění si problému sem vařil ty draftbeery a miloval to o čem píše JVCNC - celé to téma do technických, chemických i kulturních detailů - po chvíli sem pochopil, že věnovat se tomu tématu i bez toho abych pil prostě nejde a nepůjde. A je prostě mnohem snažší ho celé opustit.

    Dvě - tak to je pohoda - Asi největší omyl. Dopouštěl jsem se ho leta. Vždycky když bylo ouvej fyzicky, něco se pojebalo v životě nebo mi třeba praskl vřed, tak sem přestal třeba na tři dny kalit, pak to uzavřel někde těma bájnejma "Dvěma" a považoval se za vyléčeného - s alko-creditem nula - takže to mohlo startovat hned od začátku. Nakolik to bylo chybné sem zjistil až po několika měsících úplné abstinence.

    Čas - Asi největším psychickým trablem při odvykání byl ten čas - nevěděl sem najednou jak ho trávit. Bylo ho mnoho navíc (později i peněz jak sem psal dřív a jak chytře dedukuje JVCNC u pasáže o sekundárních následcích). Dneska dělám zase už tolik věcí, že bych si přál aby den měl 35 hodin a s časem spíš bojuju, než že ho mám navíc. Vlastně si ve svém současném programu, který tedy zahrnuje i jedno setkání s jinými dospělými mimo domov jednou týdně nedovedu představit místo pro to abych chlastal a věnoval tomu byť jen polovinu času, jako v minulosti.

    Opětovné pokusy - Já třeba neklopítl, ale neznamená že se tak nestane v budoucnosti. Vím že člověk má ke zdraví tendenci přistupovat jako k něčemu, co je dopředu dané deklarované a každý k tomu směřuje. Pod dojmem, zejména západního pojetí medicíny, pak přejímá myšlení ve které si představuje sebe jako toho kdo si koupí zdraví, nebo ho získá díky zázraku medicíny a psychologie v řádu hodin. Opět bych viděl, že opak je pravdou. Podobný zoufalý pokus (volání) jsem cítil z JVCNC při našem posledním setkání. A často to cítím i v rámci osoby zakladatele tohoto auditka, který by podle mě neměl chlastat hlavně z důvodu - já vím je to nepoměr - chlast vám celej život strkají pod nos a nutěj tak proč je tak strašně těžký nelejt? Proč asi.

    Tenhle běh větina z nás poběží do konce života, v etapách kdy si chcete odpočinout vás většinou soupeř předběhne snáz, v místech kde je daleko za vámi se zase bude možná ztrácet smysl. Keců člověk slyší v životě hodně a neříkám, že tohle je nějaká vyjímka - jen sem Vám to chtěl říct. Sorry za gramatiku píšu to na jeden zátah a sorry za osobní roviny - myslím že ale fungují lépe než anonymní plkání).





    WTK
    WTK --- ---
    JVCNC: najit si novej konicek, idealne dostatecne narocnej a zaroven neslucitelnej s alkoholem pomaha fakt hodne, prida to dalsi motivaci zustat strizlivej uz jen kvuli nemu.

    jak pises ze cas utika pomalu, to bejva spis tim ze neni dost vyplnenej, rek bych ze abstinence da cloveku dost casu, energie i usetrenejch penez ze muze zacit s prakticky cimkoliv novym, o cem by si do ty doby vubec nemyslel ze by nekdy zvladnul. po nejakym case uz naopak prijde ze to utika az moc rychle, ja se musel zacit koukat na nejaky knizky o time managementu, abych vtesnal vetsinu toho, co bych chtel delat, do toho mala casu co mam k dispozici.. a porad s tim bojuju.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JVCNC: tedy co jsem tim chtel rict, ze dokud clovek nezmeni navyky, motivaci atd. bude abstinence boj ktery bude tezky vyhrat. U me je alkoholismus spis dusledek nez pricina. Jen z toho plynou dalsi dusledky ktere jsou uz dost problemove, tedy dokud nezmenim to, co me k piti vede, budu mit potrebu pit porad, i kdyz budu abstinovat a ja bych to rad otocil, abych mel potrebu abstinovat porad, i kdyz si treba nejake to pivko obcas dam (treba kdyz se objevi nekde nejake nove pivo ktere budu chtit ochutnat).
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Co se tyce alkoholismu nejsem zadnej amater :) , za ty roky jsem docela zmapoval jak u me funguje, co je spoustecem atd. Ze jit na 2-3 je blbost mam dukladne overene, 1x-2x-3x to fungovat muze, clovek otupi a najednou kouka ze je vecer, ale o den pozdeji a ze v tom zase lita. U me je spoustecem hlavne stres. Dlouho jsem pil tak nejak normalne, sice pomerne dost ale nebyl to problem, byl jsem produktivni, delal vsechno mozne mimo chlast atd. pak pred vice nez pul rokem se mi tak trochu rozesral zivot, ponekud nahle tak jsem zacal pit 1-2 (spis 2) lahve vodky denne, asi tak 2 mesice (tezko rict presne, cas pak plyne uplne jinak, po mesici jsem po 2 lahvich byl porad schopen fungovat, naopak zmizeli uzkosti atd. a strizlivej jsem nebyl schopny vylezt z bytu) a kdyz to zaclo lezt do penez tak jsem to zkousel omezovat. Castecne se darilo ale porad jsem mel nutkani nebyt a po par dnech v tom vzdycky zase lital (a vetsinu casu nebyl). Pak jsem pil vic a vic a stres neubyval, protoze to co jsem mel resit jsem neresil a dalsi veci k reseni pribyvali, takze dalsi stres=dalsi duvody pit do bezvedomi. Pak jsem taky zustaval v hospode a mel problem odejit driv nez me vyhodili a pak jsem jeste chodil pokracovat dal az tak, ze jsem prisel domu pozdeji, nez kdybych sel rano do prace (a nebo se taky probudil v nemocnici a netusil ani jak se jmenuju) a nemel na praci nic lepsiho ceho bych byl schopnej. Nez byt zavrenej doma s psychem v hlave bylo lepsi jit to rozptylit do hospody. Kdyz se clovek nema doma na co tesit a ani proc tam byt, tak to jde snadno. Tedy behem abstinence bych si chtel dat dohromady zivot, vyresit vsechny prusery, zmenit navyky, motivaci a mit proc chodit domu (treba mit zase nejaky konicek jiny nez se zlejt do nemoty). Kdyz je to doma (nebo jinde) zajimavejsi nez v hospode tak odejit po par pivech neni pro me (nebo aspon driv nebyl) problem. Odejit ted z hospody je celkem jednoduche, jak se postupne vsichni okolo me oziraj, zacnou se cim dal vic opakovat a me to pak zacne nudit takze odchazim rad. No a ted jak abstinuju se mi dari vsehcno postupne resit a opit se do nemoty se mi ani nechce, doslova mi ta abstinecne jde sama, nemusim se vubec nijak premahat. Kdyz jsem se probral naposled co jsem pil, tak jsem hned vedel ze tohle uz je dno a ze uz ho neni kam prohlubovat a je konecna. Dat si pivo mam spis strach (kterej mi doufam vydrzi dlouho) takze dat si birella v hospode neni problem, driv jsme to zkousel ale nebyl duvod nepit, tak hned dalsi bylo alko pivo a dal pokracoval v plnotucnejch specialech, 15° a vys, treba i 22°. Take dost zalezelo na tom kam jsem sel pit, kdyz jsem sel do nedalekeho pivovaru, nemel jsem nikdy problem odejit po 3 (i min) pivech, casto po 1-2 (chodil jsem tam hlavne sam, takze tam bylo vcelku prd co delat) problem byl, kdyz jsem sel do hospody kam chodim uz vic nez 20 let.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    STICKYGREEN: To množství je zanedbatelné. V tom případě by se měl alkoholik vyhýbat i ovoci, pečivu, kefírovému mléku atd. Problém nealkoholického piva ve vztahu k závislé osobě je spíš v tom, že alkoholický nápoj připomíná chuťově. Samozřejmě pokud by někdo vypil basu birellů na ex, tak už ty účinky alkoholu pocítí. Birell sice není trvalé řešení, ale pokud jakkoliv pomůže se zvládáním abstinence, tak bych ho nezatracoval. Imho pořád lepší, než těžce návykové benzodiazepiny, které by předepsal lékař.
    KEB
    KEB --- ---
    STICKYGREEN: tak kdy kouříš dvacku denně taky je snazší to postupně snižovat nez s tím seknout naráz.

    Můžeš birrel chápat jako substituční metodu něco jako nikotinová žvýkačka. A rozhodně je pokrok jít do hospody na birrel a odejít takřka střízlivý než zliskanej jako prase.

    Ale samozřejmě kontrolované pití je všemi odborníky nedoporučovano, protože obvykle je to cesta do pekla.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    JVCNC: Birel není bez alkoholu, jakkoli se ti 0,5% může zdát bezvýznamných, pokud chceš abstinovat, měl by jsi že začátku této snahy být bez alkoholu úplně. Já když vypiju Birel tak ten alkohol malinko cítím.Drzim palce ať se ti to podaří, budeš na sebe hrdej, až si za pár měsíců řekneš, že jsi to dokázal a nepiješ.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KLATIC: tolik asi k otázce kontrolovaného pití...Jak kontrolovat něco o čem už tvůj mozek nerozhoduje:)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    tohle je ten vecny alkoholovy kvantovy problem... strizlivy alkoholik nikdy nemuze na sto procent rict jak se zachova po nekolika pivech/panacich/vinech, protoze uz se nerozhoduje jen on, ale on + pozity alkohol a cim je alkoholu vic, tim taha puvodni strizliva mysl za kratsi konec (velmi dusledne opakovane overeno na vlastni hlave)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    "Jen dve pivka" je jeden z nejcastejsich sebeklamu.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    JVCNC: Jak pises v posledni vetě, jen se chces dostat na nejakou pro tebe unosnou miru piti, nez ze chces s alkoholem prestat uplne... chut na beer dohanis siditkem v podobe birelu... prakticky uplne nejvetsi nesmysl, protoze tvuj mozek si dobre pamatuje chute a vune a s tim spojene opojeni... nechapal jsem proc v bohnicich nemuzu mit ani margotku... prave proto, aby mozek nemel jakekoliv vnejsi podnety k tomu zacit bažit po chlastu:) craving je to nejvetsi zlo...
    mel by ses spis hospode vyhybat, nez jit na dva birely a mit radost z toho, ze si to vydrzel... radeji se jdi projit na prochazku, projet na kole, vycistit hlavu... budes mit mnohem lepsi pocit z toho, ze si vubec do ty hospody nesel...
    vydrz opravdu cele dva mesice a verim ze ti dojde ze zacit znovu je hloupost... behem dalsiho mesice budes tam kde si s chlastem zkoncil... a to nechceš...

    držim pěsti!!! vydrž!!!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    take je zvlastni jak se cas strasne vlece, predtim byl tyden tak na dva dny, zbytek v lihu a v lihu to utika sakra rychle, ted mam pocit ze to je tak mesic az dva od posledniho piti a ono to je teprve 14 dni. take to je tim ze misto bezvedomi a kocoviny udelam i neco prospecneho a produktivniho.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ja to mam dneska 14. co jsem naposled pil. Jsem produktivni, zase pracuju a vcelku mi to jde od ruky, jen teda dohnat to spozdeni v praci bude chvilku trvat ale co uz. Nemam problem ani jit do hospody a tam stravit vecer na birellu, naopak, tim ze tam jsem strizlivej nemam problem odejit, driv to bylo az na konecnou do bezvedomi. Kupodivu, nechci se prechvalit, ale ani nemam chut se opit, i kdyz chut na pivo je porad, ale to resim uspokojive birellem obohacenym o extrakt horkych a aromatickych kyselin z chmele, takze si z birela udelam plnotucne pivo, echt horke ale bez alkoholu. Z hospody odchazim strizliv a rano mam i neco jako fakt lehky naznak kocoviny asi jen psychosomaticky. nebojim se vzit si ven penezenku jako driv kdyz sem se zlil a postupne vsechno postracel, muj alkoholismus byl dost drahy i na ty sekundarni naklady, jako telefon, nonstop zamecnici jako kdyz sem se pred mesicem a neco dopotacel, ne uplne v bezvedomi ale i tak dost nalitej, domu ve 2 v noci a zjistil ze nemam klice apod.

    Posledni kocovina a celkove opiti se bylo tak strasidelne (a ze me uz hned tak neco po tech propitejch letech nerozhazi), ze verim ze mi to i vydrzi aspon 1-2 mesice urcite a zcela spolehlive absolutni abstinence a potom, porad budu mit takovou hruzu z toho se napit, ze vic jak 2 piva nedam. No uvidime.
    LALAA
    LALAA --- ---
    SALAMAN: Jdeš na to dobře,je vidět,že s tím vnitřně chceš opravdu seknout a to je podle mě půl vítězství,drž se!
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Místo hospitalizace jsem si v říjnu naordinoval Krkonoše a Brdy + ambulantní léčbu.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak osmý den abstinence po minulém čtyřdenním klopýtnutí. Mám se skvěle a lituju jen toho, že jsem tak neučinil o hodně let dřív.
    MONROE
    MONROE --- ---
    OTAVA: Chci to zkusit a udelam pro to maximum. Muzu se treba i ja plest, ale rada bych si kazdopadne popsala s nejakou zenou co si tim prosla..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MONROE: když ty tusis že se řítí do pruseru, je velmi pravděpodobné že je v tom až po uši. Pokud si dotyčný nepřizná že ma problem a je ochotný a schopný ho řešit, je každá pomoc marná.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    SALAMAN: držim pěsti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam