• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    HONZA09: taky mě to napadlo, že se k babce jezdilo každý týden i když z toho máti byla úplně v prdeli. Že nikoho nenapadlo tuhle tradici zrušit.

    Spotify
    https://open.spotify.com/episode/0DqggKXuiysotVjYEz1dbG?si=ozQEtfQJRaagR509A9uXbA

    Tady rozhovor s vobořilem protidrogovým koordinátorem a ten jasně říká, že nejhorší u nás je chlast, protože ho nijak neregulujem a ještě řekneme, že víno je kultura.

    Se už opakuju 😁
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    EIBEEE: Ne že bych chtěl nějak zlehčovat alkoholismus, ale přijde ní, že tu rodinu v první řadě zničila ta stará bába.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MISANTROOP: no z rizikového pití se prehoupavs do pruseru. Právě to okno a urazy jsou dost hlasitý symptom. A je úplně jedno jestli lejes draha piva a nebo výčepní lihovinu.

    IOM_NUKSO: ty na svoje léky a prouchy chlastas a tady to obhajujes? Aha.
    EIBEEE
    EIBEEE --- ---
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    NAMATHUR: a zase si v něm sám, stejně jako sám slyšíš ty hlasy v hlavě, když sedíš mezi čtvrtou a pátou na chodníku před večerkou, popíjíš pivo k vodce a nastavuješ budík. je to hrůzná *nostalgie*
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NAMATHUR: ale popsal jsi to krásně, hlavně tu noc "propady do věčností mezi údery srdce" - nádech , výdech + do toho brnění chodidel a dlaní....tfujtajxl
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    TEKKIT: hrůza z usnutí, propady do věčností mezi údery srdce, kdy si říkáš, zda přijde ten další, lapání po každém dechu, pocit, že ti každou chvíli zapadne jazyk. Pak konečně přežiješ tuhle ataku bytostné úzkosti a dorazí zrcadlo selhání. Toužíš zmizet před pohledem sebe sama, zbídačenější než Voldemort na konci cesty, prahneš po restartu, konci, milosrdném spánku i smrti. UŽ NIKDY!!! skučí to v tobě. Pak vstaneš a víš, že půjdeš znova. Nebo se rovnou probereš z mrakomoru a rovnou se přikrmíš, abys ještě aspoň chvíli nemusel myslet na průsery nocí a jejich následky.

    Přátelé se přestávají ozývat, tak se v barech přifařuješ k veselým partičkám, se kterými tě spojuje jen chlast, a zatímco si marně namlouváš, že aspoň jednou ještě zažiješ tu krásnou opici mládí, prochlastáš se do dalšího kola, jen o jedno nepatrné patro pekla níž. A zase jsi v něm SÁM.

    Hm, po tomhle se mi fakt nestejská 🙂 a tyhle pocity a vzpomínky přemazaly všechny ty pivní debaty se skutečnými přáteli z dob, kdy jsme se s chlastem teprve oťukávali.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KLATIC: Já se dokážu podobně sestřelit i pivem. obvykle u 3-4 15° a výše, když začne fungovat to první až druhé, si uvědomím, že už mám docela dost, no ale to už je pozdě. Jsem vcelku zkušený alkoholik, takže o tom vím ale jsem alkoholik takže to že o tom vím je mi k ničemu.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: jakmile piješ pro klid a nemůžeš spát tak máš problém! A je úplně jedno že nebouráš nalitej, nerozjebáváš prachy v bednách, neposereš se v tramvaji...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEB: už jsem to tu (možná několikrát) psal...Ale pro mě v tomhle filmu je zásadní věta, jak tam sedí na tý skupinovce a ptají se ho proč vlastně pije, nebo spíš co má na alkoholu nejradši: A on odpoví "ten klid"!...

    Vím že chlastání je , přes mnohé podobnosti, individuální cesta, proto zdůrazňuji z mýho pohledu je tohle první znamení kdy už je to cesta do pekel - Když přestaneš pít pro zábavu, ale abys měl klid...Druhý znamení je, když přestaneš spát. Alkáči nestojejí na 24h benzínce ve 4 ráno protože si chtějí zakalit, ale hrůzou lehnout si do poslete

    Howgh, domluvil jsem:)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    problem panaku je, ze je do sebe stihne nalejt i vyhecovana nezkusena osoba driv, nez zacnou poradne najizdet a kazdej dalsi panak si zada zas dalsi...je to takova spirala do temnoty, tohle prave nekoho kdo nepije, nebo pije jen pivo muze velmi necekane sejmout
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MISANTROOP: to je ten tvrdej, já tohle zažil dvakrát, už to bude přes 10 let - v dobách kdy jsme do sebe ty panáky s okolím nalejvali jak debilové, od tý doby jsem chlast docela dost omezil a už se mi to neděje, ale to je jedna zkušenost

    Jednou to bylo na vesnici v hospodě kdy mě kámoš dostal na barák, takže bez zranění, podruhý to bylo na třídním srazu se střední v Praze, tam to dopadlo trošku hůř (ale mohlo to dopadnou mnohem hůř) kdy jsem se ráno probudil na posteli oblečenej a měl jsem naražený snad všechny místa na těle, dokonce vim jak se to stalo, z celý noci mám jeden asi třívteřinovej záblesk a to jak se opírám o dveře autobusu, ty se otevřeli na zastávce a já hodil nehoráznou držku na asfalt.

    Na to není nejhorší to že se člověk někde rozseká, nejhorší pro mě byl ten pocit že si nic nepamatuju - a ne ve smyslu "ha ha mám vokno", jakože sem tam člověk něco zapoměl - ale od určitýho momentu prostě tma a pak až ráno (kromě teda těch 3 vteřin v druhym případě).

    Pokud tvrdej normálně nepiješ a ted jsi do sebe bezhlavě otočil X deci, tak to prostě mozek nezpracoval, naprosto univerzální způsob jak zařídit ,aby se to nestalo znovu, je nepít.
    KEB
    KEB --- ---
    MISANTROOP: ten dokonale odpovídá Nohavicovi a jeho teorii alkoholického kopce

    Rok Dábla - Nohavicova teória alkoholického kopca
    https://youtu.be/FzEgqhMpk5c
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    SDN33: Napsal jsem to upřímně.

    KEB: Proto mě zajímalo, jestli je tu nějaká sdílená zkušenost s nějakým "bodem bez návratu".
    KEB
    KEB --- ---
    TATEREZA: btw kolik toho ta babka vypila? Víš?
    KEB
    KEB --- ---
    TATEREZA: tvrdý alkohol se nejmenuje tvrdým alkoholem zbytečně. Tvrdý alkohol je ekvivalent tvrdých drog. A pokud člověk není zvyklý totálně ho rozseká.


    MISANTROOP: ty vole ty jsi dobrý, má tady někdo zkušenost... Tady si v auditku plným alkáčů v různých fázích, troufnu si říct že tuhle zkušenost tu má 99% osazenstva.

    Takže úplně nechápu, jako ti predemnou, co od nás chceš slyšet?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NAMATHUR: ale přece normální každodení věc všude kolem!
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    IOM_NUKSO: moc rád bych přispěchal s nějakou vtipnou pivní historkou, ale laskavému popíjení jsem se přestal definitivně věnovat tak kolem roku 2005/6, kdy jsem tam hodil jinačí kvalt (tzv. kořaleční mor) a ten ty přenádherné zážitky tak obohacující životy mých blízkých vytěsnil a nahradil je záležitostmi z ranku MISANTROOP.

    Do putyk chodím, žádný z mých přátel není čistě suchej, i když několika z nich by to rozhodně usnadnilo život. Čtyři kumpány, co dál jeli tempo, z nějž jsem vystoupil, jsme už pochovali (38, 40, 41, 43 let). Jeden s hepatitidou teda abstinuje a čeká na játra.

    No tak se bavim bez chlastu a pod rouškou tmy se kolikrát motám tak, že by si o mě Nešpor neopřel ani oblouk, natož kolo. Iluze je dokonalá, protože s blížící se padesátkou mám kocoviny už jenom z toho, že nejdu spát před půlnocí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IOM_NUKSO: vlevo nahoře je název auditka ve kterym zrovna jsi - já vim že to možná zní jako uplně zbytečná informace, ale evidentně není
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    IOM_NUKSO: places dobře ale na špatném hrobě.
    Je tu hodně auditek o chlastu, dokonce auditko kde si můžeš domluvit kaliciho kámoše když nechces pit sám. ale tohle auditko je o tom jak nepít a boji se závislostmi obecně. takže jsi to lehce off topic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam