• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Dneska jsou to presne ctyri roky, co nepiju. Jedno z nejlepsich rozhodnuti myho zivota. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK: Asi jste drželi blbě:-/
    Tímto nesvaluju na nikoho vinu.
    Od včerejška zvracim hnědorudou hustou hmotu, pravděpodobně natrávenou krev, že by ty prasklé jícnové varixy..? Nevím, stejně chci půl roku hodit long drop a nemám na to odvahu. Piju třetí láhev vodky a furt žiju, přestože mám bachor jak Otesánek.
    Když si tady vyfiltrujete moje staré příspěvky...
    Kdo jste na počátku cesty, neberte to na lehkou váhu!
    FRDK
    FRDK --- ---
    Je tu mrtvo, tak aspoň pro pobavení...

    Flákni abstinenta
    https://youtu.be/XoJyVcQq5PU?feature=shared
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    KEL: ona je to "vzpomínkova", možná by to mohl být pomocný inkluzivní prvek v programu pro mladé notory - haptický skřítek Vzpomínek, který se ztratil.
    KEL
    KEL --- ---
    PLOMBDENTIST: Ta soukromá vzpomínková akce v obležení těch kýblů a panáku zdarma vypadá dost výmluvně, že?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    narazil jsem na program bývalého studentského klubu Hvězda z roku 2014, taková vesnická klasika

    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MISSDNB: Taky jsem to zkoušel dvakrát sám. Bez šance. Vždycky to pak bylo ještě horší. A to to jednou bylo ještě vlastně kvůli vnějším okolnostem, protože kvůli lockdownu zavřeli všechny hospody. :)
    VOY
    VOY --- ---
    MISSDNB: Jak dlouho Ti trvalo nez jsi na piti prestala myslet? Nebo i dneska je to tak, ze na nej v mysli zabrousis, kratce zatouzis a umlcis to v sobe? Musim rict, ze ja i po roce nepiti (a to jsem nepil nijak moc problematicky) musim chut na pivo v sobe obcas zahanet.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    SDN33: Načala jsem pátý rok abstinence od alkoholu a cigaret, ovšem nutno podotknout, že se mi to nepovedlo napoprvé, neúspěšných pokusů bylo hned několik. Jak jsem již dříve psala, prožila jsem si skutečně velmi nepříjemné abstinenční příznaky a upřímně si myslím, že do epileptického záchvatu chybělo jen málo. Několik dní se mnou cloumaly silné deprese, třes, celotělní křeče, ale vůbec nejhorší byly ty probdělé noci. Tehdy jsem si slíbila, že pokud přežiju, nikdy více se pití nedotknu. Zpočátku to bylo těžké, na chlast jsem myslela v podstatě celý den, život bez chlastu mi připadal hrozně prázdný. Až postupem času mi začalo docházet, jak sama sebe obelhávám. Konečně pominul ten věčný kolotoč kde pití sehnat, kde ho ukrýt a s jakou lží vyrukovat tentokrát, když mé pití praskne. Okolí se po dlouhé době začalo těšit z mé přítomnosti a já začala vést důstojný život. Deset kilo zmizelo lusknutím prstu a s nimi také ta věčně oteklá a ztrápená tvář.

    Abstinence člověku zevšední a stane se běžnou denní samozřejmostí, jen to chce svůj čas. Na alkohol nenahlížím nepřátelsky, funguji vedle něj a uvědomuju si, že já se napít můžu, ale nechci.
    Podívej, můžeš to zkusit nejprve sám, ale chce to skutečně velké odhodlání a podporu okolí. Pokud máš možnost obrátit se na odborníka, pak ji rozhodně využij. Držím palce!
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SDN33: Já se zmašťuju taky už od základky. JE mi 35. Loni jsem se na to vybodnul, že už toho na mě bylo moc. Jinak taky makám celej život a tak nějak funguju. No k tomu na co se ptáš. K psychiatrovi nechodim, pod medikací nejsem. Ale minulej rok v lednu jsem začal chodit ambulantně do Sananimu. Nejdřív na individuální terapie. Teď skupinový i individuální. Rok nechlastám a už ani neberu nic jinýho. Dokonce jsem přestal i kouřit. Takže bych zkusil ambulantní léčbu.
    MAKOTAK
    MAKOTAK --- ---
    Konečně jsem se dokopal k tomu udělat rip singlu, který vyšel v roce 1973 k 25. výročí protialkoholní léčebny v Praze.
    Průvodní řeč pana doktora Skály je stále platná i dnes, navíc je krásně doplněná free jazzem Vladimíra Tomka a motivačními songy tehdejších pacientů léčebny.
    Enjoy.

    Apolinářské Blues (1973 - Doc. Dr. J. Skála/V. Tomek/B. Nikodem/Pacienti Protialkoholní Léčebny)
    https://www.youtube.com/watch?v=YP414EwKYkw&t=224s
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: tobě asi pomůže jen odmašťovna, nicméně konzultací s psychiatrem nemůžeš nic pokazit.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Už krásně od listopadu dávám tak 30-50 sklenic týdně defakto stabilne bez přestávky. Do odsmastovny jít nemůžu, nemám na to čas. Ačkoliv rád bych. Do práce chodím, povinnosti si plním na 100%< skoro vše funguje jak má. Když si nedám alkohol , musím se jebnout aspoň kratomem, jinak je se mnou doma(!) nic moc spolupráce skrze totální otravenost, která stabilně přichází kolem odpoledne a po cestě z práce. Aktuálně měním práci. Má cenu chodit za psychiatrickou? Vysadil jsem svévolně ssri (minimální množství, co lze žrát), pár dnů docela masakr a histerie, teď to ustalo a je mi tak nějak líp, ale jinak . Jsem od 14 let zvyklej se nějak matlat. Chodím do práce celý zivot a celkově nejsem neúspěšný. Vše funguje. Ale ten návyk na chlast začíná bejt (finančně) neúnosnej. Mám to směřovat na odmastovnu nebo může pomoct nějaký přechodný léčení v rámci psychiatrie? Něco co by mě pomohlo si odvyknout od chlastu. Děkuji. Dost možná se smažu.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    Jooo, já tendle rok na suchý únor málem zaponněla, tak to bylo bez přípravy a bum, nepije se. :)
    Možná lepší než přístup "teď to všecko vypiju a celej únor budu dělat, jak nepiju a v březnu to zase všecko vypiju" :D
    BUCI
    BUCI --- ---
    Suchý únor,tak to zkusím taky..Tvrdý piju výjimečně ale piv zvladnu asi až nadmíru.Hýn se ukáže..
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    ZABAKOVA: jestli by souhlasil s hospitalizací tak buď kontaktuje jeho psychiatra, kterej mu předepisuje subáče nebo jestli potřebuješ urgentnější pomoc prostě volej rychlou a popiš situaci. tzn aktuální stav, jestli má třeba nějaký bludy, tu agresi k sobě nebo ven a nevynechej užívaný látky a suicidální myšlenky. nepíšeš odkud jsi takže asi Praha, tak by to mohlo při troše štěstí vyjít.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Zdravim,potrebuju poradit,soused,zavislost na vsem,ted asi jede subutex a chlast,huleni,nekdy pernik,vcera na plech se palil cigaretama,vyhrozuje,ze se zabije,dnes asi ok,mozna by byl svolnej k hospitalizaci,ma pravdepodobne psychozu,nebo uz schyzofrenii,trpi hlasy,jak se da hospitlaizace zaridit,aby si to nehodil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam