NYX: popravdě, já si cykloturistiku začal doopravdy užívat, až když jsem tachometr s počítadlem průměrné rychlosti apod. ztratil :-) (těch pár čísel jsem si pamatoval z hlavy, takže i bez pokročilých funkcí jsem viděl, pokud to např. s průměrnou rychlostí šlo z kopce... tedy myslím i na rovině, že to šlo z kopce :-) )
trochu mi štve, že jsem tím ztratil i celkový odometr, ale jinak je to teď naprostá pohoda. plánování trasy, včetně její délky, mi vyřeší GPS v mobilu, když potřebuju třeba vědět, jestli někam stihnu dorazit - a najednou jezdím intuitivně, podle skutečných možností mého organismu, a cítím se na výletech skvěle. zatímco dřív jsem byl schopný se strhat, abych vytáhl průměrnou rychlost na nějakou hodnotu, kde jsem já chtěl mít.
teď jsem se dostal do fáze, kdy vnímá kolo daleko víc jako přijatelnou formu "hedonismu", než jako sport... jako připouštím, že je to asi i věkem... ale více by mi zajímalo třeba archivování všech GPS souřadnic, které jsem projel a generování nějaké "globální mapy propustnosti krajiny" (samozřejmě komunitně, s ostatními) - než hlídání, jak se (ne)překonávám (a naopak postupně upadám)