• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XSIQuantified self - Datasexuálové na Nyxu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    muzete nekdo doporucit nejakou dobrou aplikaci na iphone + webovou na sledovani peneznich vydaju?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak tohle mě opravdu nestálo velké úsilé - data, která o skipasu shromažďují turnikety u lanovek, se automaticky umí prezentovat na webu - stačí se zalogovat a zadat kód ze skipasu
    Skiline - Details zum Skitag: Hintertuxer Gletscher am 27. Januar 2013
    http://www.skiline.cc/skiing_day/1gt8j1eg92i
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    psala jsem to uz do [ Gamifikace - využití herních principů v neherním prostředí ] ale sem se to imho hodi taky.

    Muj report z dvoumesicniho pouzivani http://healthmonth.com/profile/Fronema
    Tahle aplikace se mi libila a rozhodne mela pozitivni vliv na muj zivot.
    clovek si zadava pravidla jak ma zit, a potom dostava body za to jak je plni, a to od cviceni, jidla, alkoholu a mela jsem tam i ukol chodit mezi lidi, zapisovat si sny atd.
    Bylo by se mi vic libilo kdyby to umelo plynule hodnoceni, moct dat pravidlo "cim casteji budes cvicit tim lip" nez dvakrat tydne je spatne, trikrat tydne je ok.
    Ke konci ale uz to ztracelo motivacni funkci, ty body mi zacinaly byt vic jedno, ke konci jsem mela pocit ze by mi stejnou sluzbu skoro udelal sesitek kde bych si to odskrtavala rucne.
    Ma to i socialni funkce, nasla jsem si tam i team se kterym jsme se meli tak nejak podporovat, ale s cizima lidma na internetu to neni takovy, mozna by to bylo lepsi kdyz bych tam mela zname.
    Stoji to 5 dolaru na mesic, coz mozna zni jako dost pro tak malo funkci, ale ma to svoji motivacni hodnotu, clovek ten mesic pak spis doklika :)
    Ke kazdemu zaplacenemu mesici dostanete jede sponsor chip, muzete nekoho "pozvat" na mesic. Ja mam tedy dva, pokud byste to chteli nekdo zkusit, klidne vam ho dam, ale musite to pak pocitve dokoncit! :)

    Neni to na dlouhodobe pouzivani, ale pomuze vam to zautomatizovat si nektere cinnosti ktere chcete do sveho zivota dostat.
    XSI
    XSI --- ---
    TIGU: Jo jo, ti byli svého času docela zajímavý "fenomén" :-)
    XSI
    XSI --- ---
    XSI
    XSI --- ---
    Nenarazili jste náhodou v poslední době na nějaký článek nebo jiný materiál o QS v češtině?
    Vím jen o http://qs.mitvsehotovo.cz/ - ale tam se od jara nic nezměnilo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANGEL333: ... a podle počtu unikátních slov ještě navíc kolik energie spotřeboval mozek :-)
    TIGU
    TIGU --- ---
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    XCHAOS: podle úderů by to hned spočítalo kalorie, podle času spánek... jasný, fitbit netřeba :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak mi napadá, že by stačilo, kdyby např. NYX vypisoval množství času, zaručeně stráveného online, průměrné množství úderů do klávesnice za den (bez backspace, pochopitelně), apod. :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KORINKOWICZ: no naopak, na me to pusobi ze treba "ted uz mam na tyden splneno uz nemusim", nemotivuje to nad tu hranici.

    a mel sis rict mela jsem na konci spoustu ovoce ktery zbytecne propadlo
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    FRONEMA: Protože konec měsíce jsem ani s tvojí pomocí nezvládl, tak jsem teď zvolil opačnej přístup a jsem na sebe mírnější :) Oni tam i někde píšou, že cílem není trestat, ale spíš pomoci najít si optimální obtížnost.

    S tou flexibilitou máš trochu pravdu, na druhou stranu kdyby to takový bylo, spíš by to svádělo k flákání se. Mě to takhle vyhovuje, protože je to určitá challenge - máš danej časověj úsek a úkoly, který máš splnit. V opačnym případě by to byla spíš taková hodná tetička co tě chválí, že nezlobíš :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KORINKOWICZ: jinak ja jsem uspesne dokoncila prvni mesic, a mirim do druheho s narocnejsimi pravidly. je to dobrej napad, ale vytkla bych tomu jednu vec,je to malo "fuzzy" jako ze kdyz si nastavim pravidlo treba tri kafe tydne, tak tri kafe jsou uplne ok, zatimce\o ctyri jsou uplne spatne. bylo by lepsi kdyby bylo pravidlo "co nejmin kafi tydne" ktery by nejak odmenovalo za dilci vysledku...
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Jak uz zminovala FRONEMA, nekomu by se mohlo libit hrat http://healthmonth.com/ . V zasade je to sluzba, ktera ma motivovat ke zdravejsimu zpusobu zivota pomoci predem nastavenych pravidel. Nicmene je mozny si tam dat i svoje vlastni pravidla, kterych by se clovek chtel drzet.

    Protoze se hraje vzdy o zacatku mesice, je prave ted nejvyssi cas vytvorit si pravidla. Mistni datasexualy by to mohlo zaujmout, protoze pri dlouhodobejsim pouzivani je to schopny cloveku delat statistiky ohledne tech pravidel. Tzn. jak casto cvici, jak moc ne/kouri, atp.
    XSI
    XSI --- ---
    Ještě k tomu spánku, Ferriss v knize Čtyřhodinové tělo (právě tím listuju a je to místy docela k věci, doporučuju alespoň půjčit z knihovny na prolistování) zmiňuje tenhle přístroj, který prý sbíral data o spánku velmi kvalitní - je to čelenka která snímá mozkovou aktivitu ve spánku. http://www.amazon.com/gp/product/B002IY65V4?ie=UTF8&tag=offsitoftimfe-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B002IY65V4
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    XSI: díky
    XSI
    XSI --- ---
    ECLECTICA: Tuším čtrnáctidenní demo je free, jinak 40 Kč + si můžeš přikoupit nějaký ty rozšířený statistiky atp. Sleep as an Droid
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    XSI: kolik ta aplikace stojí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam