• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Chci se zeptat - je to normální, aby byl 10letý kluk fixovaný na maminku? Náš Adam mi denně říká, že mě má rád, objímá mě, líbá..... na to si nestěžuju, to mi dělá dobře :-), jenomže..... on je tím pádem citově nesamostatný.
    Například jsem měla takovou vizi, že ho zapíšu do kroužku v DDM ve vedlejší městské části, budu ho tam nějakou dobu doprovázet a později bude dojíždět sám a naučí se tak jezdit sám v MHD. Je to od nás asi 6 zastávek.
    Když jsem ho tam zapisovala, kroužek byl už plný, takže jsem ho zapsala jako náhradníka. No a nedávno, po 2 měsících, se uvolnilo místo. Tak jsem se ho ptala, jestli má o to místo zájem. Říkal, ať to zkusíme, těšil se.
    Nakonec to dopadlo tak, že tam byl jen jednou, zjistil, že tam jsou samé starší děti (kroužek je pro děti 10-14 let), že jsou na něj moc rychlé, že nestíhá, tak se jim tam rozbrečel a já jsem si ho hned přijela vyzvednout a když jsem mluvila s nimi i s ním, usoudila jsem, že bude nejlepší, když ten kroužek vzdáme.
    Chtěla bych teda vědět, jestli je v tomhle věku normální, být takhle nesamostatný a kvůli všemu hned brečet? A pokud to není normální, jak ho můžu nějak citově otužovat? Asi by mi to tolik nevrtalo hlavou, kdyby o něm před 1-2 lety neprohlásila jeho učitelka, že je emočně zaostalý.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    APRILMOUSE: to příjde hnedka, jak to začne kousat a škrábat.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Knir oholen. Sám přišel, že by ho rád sundal. Jsem mírně dojatá :-) je už velký.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    K dárečkům, přidávám se k těm co hájí lego. Ať už figurky (cca 85,-) nebo pokud je třeba větší dárek tak nějaká menší stavebnice (autíčko atd.).
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    APRILMOUSE: Holit. Vliv holení na hustotu byl vyvrácen. Je to pověra. Navíc by ho holení i mohlo bavit. Je jeden z rituálů úvodu do dospělosti.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    TAPINA: Dík, to jsem nevěděla.

    Vzpomínám si, jak když jsem si v -nácti prvně oholila nohy, mě máma strašila, že mi to naroste větší. A nenarostlo, i při pravidelném holení mi to roste pořád stejný. :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOTYLEK: Začínáš tomu přicházet na kloub :o) Možná by to opticky trvalo dýl, protože ty měkké fousy, co už mu narostly, by musely nejdřív vypadnout, když by je neseříznul, aby nebyly vidět. Ale od určité doby D mu začnou růst tvrdé, bez ohledu na údržbu.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Takže když by se mladý muž nikdy neoholil, přesto by mu fousy ztvrdly a to ve stejné době, jako kdyby se oholil?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADIETTA: no, obávám se, že to by od určitého věku mohlo být problém ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: nic nechápeš. Když se mladej nebude nikdy holit, nic mu neztvrdne!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: lidé, kteří si pletou korelaci s kauzalitou, zemřou? :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOTYLEK: Panebožetytovidíš. Já jsem psala, že mužům vousy tvrdnou, protože dospívají, a jaksi dospělý muž má tvrdý vous. Ne proto, že si je holí. Králíkům věkem tvrdne kůže a taky ne jenom těm, co se jim pravidelně stříhá srst.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MADIETTA: Ale tady se nebavíme o ženských nohách, ale o prvních fouscích dospívajícího mladého muže a TAPINA sama napsala, že těm to tvrdne.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U těch vyráběných dárků mám někdy problém s tím, aby byly aspoň trochu funkční, aby to nebyl jen lapač prachu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Mně ty vyrobené dárky přijdou taky fajn. Na oslavu před Velikonoci jsme dvěma chlapečkům s klukama vyrobili ty punčochové hlavy s osením, obdarovaní měli velkou radost.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jo ale absolutní vítěz mezi dárky na na oslavě petileťáka byl pro něj bublifuk na ruční pohon - jakože pistolka s vrtulkou ,-)

    jo a tohle je taky sázka na jistotu - http://www.rcmarket.cz/...i/letadla/volne-letajici/hazedla/fox-hazedlo-elapor-oranzovo-bile-1ks.html - když teda oveříš, že to nemaj a zvládnou i jiný hračky než dřevěný
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SEVERINE: a my dostali třeba dřevený meč z tvrdýho dřeva, co fakt vydrží (prodávali jednou ve školce, stál cca 4 kila, nám to přišlo drahý), jenga - http://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/jenga-velka-prirodni/ (to je oblíbený i na stavění čehokoli - má to ale jinou velikost než kapličky), třeba tohle - https://www.hracky-4kids.cz/brio-33573-vysokozdvizny-vozik-pro-prepravu-palet/ (předcházel tomu dotaz na to, jestli to nemáme), https://www.bux.cz/knihy/175453-lindbergh-dobrodruzstvi-letajiciho-mysaka.html (to nás nakonec zas tak moc nezaujalo), http://knihy.abz.cz/prodej/chrochtik-a-kvikalka-na-ceste-za-blyskavym-prasatkem .. u nás v rodině ty dary znamenaly nevyslovenej závazek - jako že když si ho vezmeš, tak se počítá s tím, že až tě darovač o něco požádá, nepřemýšlíš a vyhovíš mu, i kdyby to tobě nevyhovovalo -- tak si pomalu zvykám, že to v normálním světě funguje prima nezávazně :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Zrovna jsem nedávno přemýšlela, že si jich pro tyhle účely pár pořídím :-D (Navíc aktuálně nemůžu najít ty naše, což k dalšímu nákupu vyloženě vybízí.)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: tak to pro tebe nebude nic novýho -- už sme rozdali asi 3 Děti prérie :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: U nás si některé děti dávají jen dárky, které samy vyrobí, to mi přijde fajn - buď kluci sami vyrábí něco ze zažehlovacích korálků nebo společně upečeme mufiny na oslavu, uděláme chlebíčky nebo jednohubky, ovocné špízy, něco na krk apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam