• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    Taky máte doma někdy vymalováno testosteronem, připadáte si jako kulisa v nekončícím seriálu Tom a Jerry a máte - oproti svým dřívějším představám i korektnosti termínu queer - jasno v tom, že kluci a holky jsou jinej živočišnej druh?

Pokud máte nějaký tip nebo trik, jak se s tím s lehkostí popasovat, nebo se jen rádi vypíšete s (občas ne zcela) lehký skutečnosti, tak jste tu více než vítáni.

doporučená četba:
    Sourozenci bez rivality
    Výchova bez poražených
    Jak žít a nezbláznit se
    Výchova kluků
    rozbalit záhlaví
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    APRILMOUSE: Tak jo. Koukám se na to, pořízení takové hračky (set+TV +věšák na zeď TV) mě vyjde na 733,50. euro. Ehm...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    APRILMOUSE: No dobře, já to tedy vážně zvažuju. Jenomže jaké hry ten 5-letý zvládne? Co koupit?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    No já bych taky chtěla tablet, ale mám smůlu :D Jířa chtěl mobil už loni, ale místo toho dostal ipod touch (právě hlavně kvůli hrám a internetu, po kterémž prahnul).

Ale u nás třeba dost frčí XBOX, pětiletej ho miluje úpně nejvíc, hry teda dost cenzuruju, nejvíc frčí ty od LEGA :) a kinect je výborná věc, jak utahat dva kluky v bytě bez zahrady...

Kinect star wars /jsem si tuhle hrála, pže jsem z nich zmírala smíchy. Míša kibicoval tak dlouho, až to psychicky nevydržel a šel bráchovi pomoct/:
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MALKE: vau! A to muž chce abych ho dostala já. Já si zatím stačím s čtečkou (elektronický inkoust je prostě fajn) a tady s tímhle dělem (šetijádro, nabušený herní -ale samozřejmě stolní - počítač).

Taky proto ale nemusím sedět v práci, oni mi tam počítač nedali :-)))) prý si mám nosit svůj noťas, jsem se usmála, že 20kg nosit nebudu a chodím tam 2x týdně na půl dne a dělám z domu :-)

Já mám i mobil takový ten nejjednodušší. TElefon, SMS, nic víc. Fakt je, že na manželovém dotykovém si syn vyhraje (angry birds vedou). Jenomže ten je "k dispozici" tak o dovolených...

Tak asi ho tedy pořídim sobě a pudu půjčovat, no :-)

Jak je to tam s hrama pro 5-leté?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TERRYNKA: to je další důvod.
    Mmch, mému nejstaršímu synovi bude 15 za dva týdny a přeje si externí disk k notebooku ;-) Notebook si před časem koupil za svoje uškudlené kapesné.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Taky mě to trochu překvapilo :-)
    Plus si moc neumím představit, co budu dítku dávat v patnácti, kdyby tablet nebo něco na ten způsob dostalo ve třech letech :-)
    MEG
    MEG --- ---
    ANNAWA: No asi tak. :-)
    Navíc argument, že spoň budou mít k počítačové technice kluciblízko, se zrovna u nás ukázal být lichý. Největší ajťák jsem v rodině já.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BLONDYNKA: to je jasný, že doba se změnila a děti taky. jsem ochotná věřit i tomu, že používání počítačů včetně hraní her rozvíjí některé schopnosti, v nichž my dospělí tak dobří nejsem a přitom budou ku prospěchu.
    Ale stejně bych takhle malému dítěti tablet nedala, čímž neříkám, že Bartolomějovi existenci počítačů a tabletů tajíme, už proto, že na něm velmi pracuju. A občas mu pouštíme vlaky nebo bagry na youtube a to je nadšení veliké. Ale hodiny by mi u předškoláků vadily, i proto, že malé děti potřebují i pohyb nebo být venku. Ale já jsem ze staré školy, vím to o sobě.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ANNAWA: Lucián (3,5) u toho dokáže sedět celé hodiny. Hraje hry od vaření lízátek až po akční střílečky a honičky. Je v tom neskutečně dobrej, suverénně probíhá mezi nástrahami tam, kde já ani nestačím stíhat vidět, kam se má běžet. To je asi dneska u dětí normální.
    Přiznávám, že občas mám výčitky, že jsem děsná matka, že ho nedokážu zabavit líp a že se k tomu chce pořád vracet. Na druhou stranu, ne že by si neuměl hrát s něčím jiným a v dnešním světě je prostě jiné, naše děti vyrůstají s počítači s naprostou samozřejmostí, je to věc, bez které se dnes neobejde nikdo. Tak co naděláme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: tý jo, jsem fakt takovej staromilec, že mi přijde tablet pro tříletý dítě jako velkej úlet? Docela mě prakticky zajímá, jak u toho bud emoci být dlouho, co na tom bude dělat a podobně. U mě to bude nepochybně tím, že jedním z velkých témat naší domácnosti je "jak dostat velké děti od počítačů".
    MALKE
    MALKE --- ---
    SANTAL: K třetím narozeninám (on to slaví na konci listopadu) tablet, nějaký lacinější, ale fakt tablet, ne takový ten dětský s pár hrama, ponivač mi beztoho pořád zabavuje telefon. K Vánocům si přál autíčko. On si vždycky přeje autíčko:c) A dědeček mu koupil hokejku a muži taky, aby spolu mohli hrát hokej s tenisákem.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SANTAL: u nás fičí vláčky,takže zase doplnky + jsme se asi pomátli,ale koupili jsme klávesy s bubny v mini provedení :) a něco takového http://www.agatinsvet.cz/korkova-deska-s-natloukacimi-tvary/d-76622/ tohle se mi taky libí http://www.hrackarna.cz/labyrinty-124864.html
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BLONDYNKA: mladší syn má též plínku muchlinku. Nejlepší na tom je, že vyžaduje, aby byla tak jako správně volezlá a vošmataná, protože s takovou se nejlíp spí. Když mu propašuju do postele čistou, usedavě se rozpláče a volá: "tuhle nechci, ta nic nedělá!"
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: bohatstvo, překlep - růžovou...
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TERRYNKA: U nás je to fakt prasárna, protože Janek má ten ekzém a musím ho pořád mazat. Takže ač povlečení a pyžámko peru co týden, je to hegeš. Zejména ten vymaštěný flek na prostěradle.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ILLUZE: jasně, řádně zamřelá deka a polštář = nutnost pro kvalitní spánek ! :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERRYNKA: když byla Ela malinká, dostala od pratety růšovou, hodně nadýchanou deku... za nějakou dobu ji podělala - stálo nás to 2 probděné noci - vůbec mi to nedocvaklo, dala jsem ji vypranou na radiátor v koupelně a nevyschla...
    sháněli jsme ji pak společně s tetou po celé republice (včetně tady na Nyxu), abychom měli jednu náhradní
    ale časem ji to přešlo... teď je znát, že si je uzurpuje pouze v případě, že o ně projeví zájem její sestra :)

co mne však u obou dostává - jak je vidět, jak jsou nesvé, když vyměním ložní nebo oblíbenou deku vyperu - jak to nemá ten správný smrádek, není to ono...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    NICOLE: To víš, že mě to občas znervózňuje, ale přece jen zdravé tříleté dítě se asi neudusí jen tak nepozorovaně proto, že si poskládalo kolem hlavy plíny. Počítám, že bych ho slyšela se dusit a hekat nebo tak něco.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    BLONDYNKA: nebojíš se, že se udusí? uznávám, že je to možná zbytečná obava, ale já si nemůžu pomoct, dodneška hlídám, jestli děti nemají při spaní něco přes hlavu nebo obličej, a to už je té starší 9 :)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TERRYNKA: Jo, jo, přesně!!! Luciš, když je unavenej nebo zpruzenej nebo ho prostě sereme, začne kňourat "chci pvínku a čaj", ulehne na gauč, pije si čaj z lahvičky a plínama si šmrdlá obličej :-))))
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SWATKA: Luciánovi je 3,5 a tahá ty plíny s sebou do školky :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BLONDYNKA: tak přesně takhle se Janek obaluje "mazlidečkama". Taky ho utěšují, když se na nás zlobí.
    Příklad - odmítnu mu vydat druhé lízátko za odpoledne. S usedavým pláčem odchází nahoru. "Kampak jdeš?"
    "Puoooo mazuidečkuuuu !!!!"
    :-))

Výhodu v příchylnosti k hadrům spatřuju v tom, že není opruz mít jich x, aby se o ně dalo pečovat. Jankovi bych klidně koupila nové, jenže Ikea už tyghle nedělá, holt ho musím přeučit na jiný druh. Krom jiného mu velmi usnadnily nástup do školky. Dostal jednu s sebou, první dny jí měl pořád při sobě pro pocit jistoty, pak jen na spaní a teď už jí nepotřebuje. Učitelky z toho byly vedle, ale říkaly, že oproti plyšákům a panenkám to má tu výhodu, že si jí nechtějí půjčovat ostatní děti :-) Přechodový předmět jak vyšitý !
    Občas mu říkám, že je malý Charlie Brown, akorát si, schovaný za dekou, necumlá palec :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam