• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.



    jde to i líp
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    [ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]

    a i výrazně hůř
    [ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
    [ Gastropeklo ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GALE: prdopeč je zlá chémie a po droždí ti narostou kvasinky, prolezou tě skrz na zkrz a umřeš!

    Třeba tady paní praví, že vystudovala chemii ale jediný argument proč je prášek do pečiva zlej nenapsala
    Vaříme zdravě » Čím nahradit prášek do pečiva a droždí?
    http://www.varimezdrave.cz/cim-nahradit-prasek-do-peciva-a-drozdi/

    Popřípadě tenhle super článek
    Kypřicí prášek - škrob a dvě éčka - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/kyprici-prasek/

    kypřící prášek je zlo, protože by mohl obsahovat lepek (ehm - když to přidám do normálního pečiva s pšeničnou moukou...) a je tam soda a difosforečnan vápenatý - to je zlá šémije a jiné difosforečnany prej vyplavují vápník z těla. Jak to dělá ten vápenatej, kterej jaksi nutně zvyšuje obsah vápníku v daném pečivu už je jaksi záhadou. A je to zlej fosfát, kterej se nesmí dávat do praní. Takže nesypte prdopeč do pračky...

    A kvásek je zdravej, protože neobsahuje zlé doroždí! No obsahuje naprosto stejnou kvasinku. Jen teda tam má ještě kyselinu mléčnou, která pomáhá regulovat glykemickou zátěž a díky dlouhé fermentaci jsou škroby předštěpené. Ale to nemá nic společného s tím, co dělá a nebo nedělá saccharomycesa (kvasinka v droždí i v kvásku odpovědná za nabývání objemu). Nadýmají čerstvě pečené a nebo ještě teplé škroby, které po upečení jsou jiné formě, než když vychladnout.


    SQUZZA: tak tam dávej sodu a namísto vody něco kyselého a míchej suché a mokré suroviny těsně před pečením. Podopřit to můžeš taky bílkama.
    GALE
    GALE --- ---
    SQUZZA: Co je na "prdopeči" nezdravého? Jinak těsto se sráží tím, že tam dáš suroviny o různé teplotě, typická jsou studená vejce rozvnou z ledničky.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    taky byste mi tady treba mohli vysvetlit, proc se mi srazi spousta ruznych pecenych sladkych vyrobku ;]]
    trosku si myslim, ze to je proto, ze sem vzdy pouzivala vinny kamen jako kypridlo. ted jsem z nouzovych duvodu nekolikrat za sebou pouzila klasickej a nikdy se mi nesrazila zadna kriticka buchta!

    je naka zdrava funkcni alternativa k tomu klasickymu prdopeci?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ZUZKAOU: nemá, na mě má většina kuchynských přístrojů alergii, takže i po přidání stejných surovin, jako dá někdo jiný, mi z nich vypadávají naprosto abstraktní věci :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    APRILMOUSE: a nemá se to vařit třeba ve folii, jako karlovarský?

    Jinak z posledních pokusů - kysané makové mléko je strašně hnusné. Čerstvé celkem jde, na to že je to náhražka, ale po zkysnutí nejen že nedostatkem bílkovin nezhoustne, ale ještě chutná fakt strašlivě.

    A dýňová zmrzlina sice ještě na kompost neputovala, ale v tom mrazáku tvrdne už taky pár týdnů...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    to uz byl ten lepsi stav, z pekarny jsem to "vysypala" takhle

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    tak ja sem hodim prvni obrazek :-) to jsem se rozhodla udelat kynutej houskovek knedlik (testo v pekarne). Nic se nemuze pokazit, ten recept delam furt! Rekla moje sestra... :-) jako ve vysledku to bylo jedly, ale ten prubeh..... ten prubeh!

    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    GALE: chce to riznout trochou psenicny mouky, staci malo, pak to bude mit lepsi vysledek.
    GALE
    GALE --- ---
    A další... Celozrnná špaldová mouka je fajn, je zdravá, jsou z ní skvělý palačinky. Ale ne mazanec. Těsto normálně vykynulo, bylo upečeno, ale výsledek tvrdej jak šutr, drobil se a lámal. Chuťově výborné, ale ta prezentace nic moc.
    GALE
    GALE --- ---
    Tak hned nahodím první, ať se nezdržujeme.

    Nenapadlo mě, že v kyselý vodě brambory neuvařím. Dělala jsem zelňačku dle Pokladů. Dočetla jsem se, že mám přihodit nakrájené brambory do polívky a vařit. A tak jsem vařila a vařila a vařila... Pak jsem brambory vylovila a uvařila je zvlášť a vrátila.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    uz to teda neni takova hruza jako driv, ale predpokladam, ze budu pravidelny prispevatel ;]]]]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam