• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nebo jsem tuhle viděl, že nejlepší šťouchaný brambory, jsou z pečenejch brambor. Tak jsem je vrazil do trouby...Jen jsem si jaksi neuvědomil, že je lepší to dělat z větších brambor, který jsem neměl. Trošku jsem na to zapomněl, a když jsem je vyndal, sice byly krásně měkký, ale taky dost zcvrklý a z každý, teď už pidi brambůrky, jsem vytáh cca čajovou lžičku hmoty. Ano, byly to asi ty nejlepší šťouchaný brambory co jsem zatim udělal, bohužel z cca 1,5 kg syrovejch brambor jsem vyprodukoval asi 5 lžic týhle pochoutky:) Pro tři lidi, nic moc...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Tuhle jsem pek kachnu - dostal jsem jí od přítelkyně babičky. Všude tady na nyxu se peče 13 hodin, takže jsem jí samozřejmě musel péct taky tak:) Nadešel okamžik, pták vypadal krásně, úplně se sbíhaly sliny. A bylo to tuhý jak podešev...vůbec jsem to nechápal, všechno jsem udělal dobře...Řek jsem si asi chyba v matrixu nebo nevim. A pak jsme přijeli ke zmíněný babičce na chatu...Na pozemku velkym jak kráva je potok, rybníček a výběh pro kachny, že by to stačilo i stádu bizonů. Z maratonskýho běžce se asi měkký maso uvařit nedá:)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    YOCCI: Když se jáhly předem nespaří, pak, pravda, chutnají a smrdí jak můj muž po tréningu. Ale když se několikrát spaří a pak vaří v mléce na kaši a pak ještě zapečou se sušenýma švestkama a mandlema nebo ořechama, nemám námitky :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    chmchmmmm tak jsem vcera diky svemu linemu zadku krasne vysusila rybku v troube ;]]]] dobre mi tak
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    BONEMINA: tak zkus někdy jáhlovou kaši vařenou v mléce..to má teprve grády :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ovesné mléko. Nejenom že to jako sperma vypadalo, ono to tak i chutnalo.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    MACHALIK: neboj, vodu slívám do polívky i bramborama :D..a můj chlap miluje oukrop, i bez krup, takže vodu do dřezu leju minimálně :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    YOCCI: Já si takhle kyselici zvyknul dělat, konkrétně jednu, pivní, a nepřijde mi, že by to nějak vadilo. Prostě jinak udělaný brambory. Jinak když vařím brambory mimo, tak je mi hrozně líto pak té vody, protože bejvá hrozně dobrá, a tak z ní buď pak dělám polívku nebo ji přepoužívám jako zeleninovej vývar do omáček a polívek nebo ji po nocích chodím pít. Cezení brambor do dřezu je jedna z největších hovadin, všichni si to zapamatujte :)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    OLIII: Kdysik jsem blbě uvařila kyselici....prdla jsem brambory do zelí, dala vařit a přesně jak říkáš-uvnitř měkké a venku tvrdé..hnus jako..vybrala jsem je a uvařila bokem nové...na konci to nebylo ani poznat :)

    A tu zkušenost s jíškou mám taky, ale s křenovou omáčkou..přesně jak píšeš, úplně přes kopírák :D Můj chlap si ze mě utahuje do teď, že ať konečně uvařím máčku, že boty jíst nebude :D Už se dle receptu (co se jíšky týče) neřídím, dělám ji prostě dle sebe.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    OLIII: Já si myslím, že nejlepší květákovka je jen z květáku, cibule a vývaru, žádný jíšky, případně taková ta úplně supervyšolichaná jen z vody, co tady kdysi kdosi dával. V jiným klubu teda.

    Paul Bertolli's Cauliflower Soup recipe from Food52
    http://www.food52.com/recipes/15247_paul_bertollis_cauliflower_soup

    Nedělal jsem ji, já dělám z vývaru a lehce jinej postup, ale tohle vypadá už z popisu tak vysoce, že je jasný, že bude skvělá.

    Brambory v kyselé vodě se normálně uvaří vevnitř, jen kůrka jim zůstane lehce křupající. Vevnitř jsou však normálně udělaný.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    OLIII: hah mam mirne podobny zazitek s kvetakovou polivkou, asi muj nejvetsi fail posledni doby. udelala sem si skvelou kvetakovou polivku, kerou jsem nakonec chtela ochutit kminem, abych pak zjistila, ze kmin neni kmin ale pepr. seda hmota to nebyla, ale jist se to nedalo, takze sla po chvilce vahani a ochutnavani cela ;] ani sem nepockala do druhyho dne :D
    OLIII
    OLIII --- ---
    Včera květáková polívka podle Vaňkových Pokladů. Trochu mě zaráží, kolik je tam jíšky, ale co už, postupuju podle receptu. Vzniká kydanec. Naředim ho na konzistenci omáčky. Recept říká "ochuťte pepřem". Zjišťuju, že v mlýnku není pepř, dávám do polívky popel z dědečka. Trochu mi ujede ruka, vzniká šedá omáčka. Chuťově nakonec celkem ok, ale přes noc se to v lednici zase změnilo v kydanec. Asi si jí dneska k obědu nedám.

    Jo a tu zkušenost s nekonečným vařením brambor v kyselý vodě mám taky. Proč to vlastně nefunguje?
    MIC
    MIC --- ---
    Cukeťák. Dobrý nápad, letos jsme ještě neměli... ale nemáme čas, tak to strčíme do trouby, upečeme naplacato ať se s tím nemusíme smažit, žejo. Hmm, krásná zlatavá krustička, už je to hotový. Hm není, vršek už se připaluje a půl milimetru pod tím je to komplet syrový. Co s tím, vyhazovat škoda...
    Nakonec jsem to rozsekal tyčákem, trochu másla, utopit v česneku a krásná bramboráková polívčička na světě :-) I Babica by brečel.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    Tak se mi podařila Luxusní svíčková...až na to, že jsem nějak zapomněla vytáhnout nové koření a i se zeleninou jsem ho rozmixovala....teď jsou v máčce černé ďobky a já je statečně lovím lžičkou....né že by to nějak extrémně vadilo, ale kua každý z vás si určitě aspoň jednou v životě vyzkoušel jaké to je rozkousnout jednu maskovanou kuličku třeba v guláši.... grrrrrrrrrrr
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    87HIGHFLYER: Viděl si ho jak se drží za hlavu u " nezapomněla jste tam přidat nějaké koření?" ?
    SPMB by nerozdejchal!
    Ale abych si zametla před vlastnim prahem, naučit se zacházet s kořením mi taky chvíli trvalo (ne vážne není potřeba sypat tam 7 druhů )
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Teď fakt uvažuju, zda je to reklama na mimibazar, nebo ho opravdu mrzí, že se tam dávají špatné recepty.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: týče mi vypadlo...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    APIN: Vaněk je co se mimi bazaru úplnej amatér...asi by sem měl podívat ke kolegům do spolku pana babicy, aby si rozšířil obzory.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Právě jsem asi zvrtala rohlíky. První dávka vůbec nenaběhla, druhá už jo, zkusila jsem horkovzduch a ten fungoval. Ale stejně jsou příliš těžké a uvnitř trochu mazlavé. A navíc vypadají jak zmutované zombiepečivo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam