• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.



    jde to i líp
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    [ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]

    a i výrazně hůř
    [ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
    [ Gastropeklo ]
    rozbalit záhlaví
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    MIC: tak mě osobně tam to červený nesedí, radši to bílí, přece jen jí mám radši čirou a ne odstíny červené ;)
    MIC
    MIC --- ---
    Dát do francouzský cibulačky levný červený víno (protože jiný není) je hodně špatnej nápad. Fialovej kyselej kekel :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GALE: do měkka ... Neloupanou začni průběžně ochutnávat po 10 minutách, loupanou tak po 3-4.

    Jinak vzhledem k bohaté úrodě rajčat jsem se rozhodla ochutnat jižanskou ikonu - smažená zelená rajčata.
    Není to moc dobrý (kysaný zelený jsou naopak naprostá chuťová bomba) - bez dipu by to vůbec moc nešlo. A navíc teda teď nevím jestli jsem se nepřiotrávila solaninem (bude to spíš neurotická reakce - nespecifické šoufl a začalo to moc rychle a navíc jsem jich snědla málo).

    Jinak solanin se rozkládá buď tou fermentací a nebo v teplotách nad 175 - takže je potřeba fakt smažit ve vysoké vrstvě oleje a co nejdýl a teda u dospělých se ho skrz GIT vstřebává fakt minimum.


    ha - tak aktualizace stavu - vychladlá smažená zelená rajčata jsou docela dobrá. Takže jen nejíst teplá. No ale teda trocha takové té nahořklé chuti jako u špatných brambor tam je pořád cejtit.

    Best Fried Green Tomatoes Recipe - Allrecipes.com
    http://allrecipes.com/recipe/best-fried-green-tomatoes/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    87HIGHFLYER: No jako po hodině a půl se to konečně uvařilo, ale byl to teda boj... Každopádně už vím, že Billa rýži nebrat ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LENZIE: jednou jsem dostal vajíčka od sousedky...jedno nešlo vůbec oloupat, dost jsem se divil co je to za blbost. Samozřejmě to byla ta imitace pro podporu snášení:) Billa asi jede stejnej model:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    No... já bych zase potřebovala, aby se rýže značky Billa, na níž je napsáno, že se vaří 10 - 12 minut, byla po skoro hodině už aspoň trochu měkká... Příště nebudu blbá a koupím řádnou rýži na rizoto (pravda, výběr byl dost mizerný a tohle mi přišlo v danou chvíli nejvhodnější...) :(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GALE: nemelas loupanou? ta to dela hned na kasi. Neloupana je drazsi
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: A jak dlouho? Nebo v páře? Nebo jen přivést k varu?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GALE: no...nevařit tak dlouho?:)
    GALE
    GALE --- ---
    Včera jsem v návalu nadšení vařila červenou čočku dle návodu na obalu (vařit 12 minut). Už po 7 minutách vaření z toho byla šlichta, takže k večeři byla čočková kaše místo salátu.
    Nějaký typ, jak upravit červenou čočku do pevné, sypké, salátové verze?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ještě se to nenepovedlo, ale jsem fakt zvědavá, jak bude vypadat red velvet bez kakaa. Jsem si říkala, že je to nějaké podezřele světlé, ale ne, nedocvaklo mi to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jahody a rozmarýn není dobrá kombinace, jakkoliv je tenhle recept na pohled zajímavej.

    Recipe: Simple Strawberry Rosemary Jam - Hobby Farms
    http://www.hobbyfarms.com/food-and-kitchen/strawberry-rosemary-jam.aspx
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MIC: ona to byla práce na sledování aktivity právě oxidačních enzymů (=dýchání rostlinných pletiv), bylo to v upravené atmosféře (vysoký podíl kyslíku a nějaké směsi s dusíkem, možná i obyč vzduch), to je fakt, ale dali mi blbou, pro plyny propustnou fólii (naprostá většina běžných fólií je prostupná pro malé molekuly)
    MIC
    MIC --- ---
    87HIGHFLYER: tak v tom hermetickým už nemůže dýchat vůbec ne?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MIC: možná je rozdíl mezi normálním pytlíkem a hermeticky uzavřenym zatavenym
    MIC
    MIC --- ---
    MOIRAIN: vidíš, já někde četl že se naopak salát nemá do pytlíků do lednice dávat aby mohl dýchat, že jinak odejde rychleji..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: :) moje diplomka vedla k jednomu z vedlejších zjištění, že když dám omytý hlávkový salát do zataveného pytlíku, uchováváno v lednici, tak je po pěti dnech jako čerstvý
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Poznámka pro všechny, koho by to nenapadlo předem: když se chystáte péct cheesecake ve vodní lázni a použít na to rozkládací formu, otestujte předem, zda je vodotěsná. Naštěstí jsem na to přišla už při nalévání krému.
    Stejně tak "kelímek zakysané smetany" znamená malý kelímek, ne velký.
    Takže ve výsledku se to peklo půldruhé hodiny, sušenkový korpus nejde pořádně dostat z formy, ale chuťově se překvapivě povedl :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KOPRETKA: ja mam takovy pozorovani... kdyz koupim vanickovou v kauflandu, tak ji zabalim lehce zpatky do toho igelitu a at ji pokropim pred tim, nebo ne, je druhej den hnusna a musim ji fest prebirat. Kdyz koupim pytlikovanou v albertu, je druhej den jeste uplne skvela a cerstva, i kdyz jsem pytlik otevrela a zas lupla zpatky do lednice. Ta prvni je ve vanicce v perforovanym plastu myslim, ta druha je v uplne zatavenem igelitu. Neni to uplne odpoved na to, jak ji skladovat, ale mozna jakou kupovat, aby vydrzela :-)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    prosím nějaký fígl na ukládání rukoly? když jí koupím je super, rozbalím jí.. dám tak polovinu do salátu a zbytek chci udělat druhý den, a pak zjistím, že je polovina nahnilá(taková mokrá, no né hezká).. Takže co sní, vyndat jí? dát do lednice, nebo do lednice nedávat? nebo balit do igelitu nebo ne? prostě fakt nevím.. jen bych chtěla abych tu krabici co první den je super, mohla použít i druhý, nebo třetí...?
    děkuji za radu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam