• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: no já to testuju...zatim jsem ve fázi "kdybych to tam nedal, nic se nestane". Ale vařil jsem s tim fakt párkrát, spíš jsem zkoušel různý zálivky atd.
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Naposledy sem si tyhle citrony koupil a delal je s nejakym kuretem a olivama v pomalaci a vysledek byl fakt hroznej. A to sem se na to tak hrozne tesil, myslel sem jakou neuvarim nebeskou manu ;-). Asi se nejak ty citrony musi umet pouzivat a neni dobry vzdy vsechno delat na 8 hodin.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILLIATT: tak to pak nevím
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    87HIGHFLYER: oleje tam bylo, řekla bych, dost...převyšoval tu hmotu. Možná příště tedy víc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILLIATT: musí to být zalité oliv olejem
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Dělala jsem bazalkové pesto - bazalka, česnek, parmazán, olivový olej, piniové oříšky. Dala do sklenice a do ledničky. Za pár hodin začal vršek pesta hnědnout. Asi kvůli tomu, že ve skleničce byl vzduch? Jak tomu zamezit? Díky.)
    JNK
    JNK --- ---
    bulgur a rozdrtit ho?
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    Nakonec jsem to udelala z hladke, bylo to spis takove kapani, ale fungovalo to :).. Krupice me taky napadla, ale nejpodobnejsi tomu je tu leda kuskus :o)..
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ELLANOR: ja teda delam drobenku klidne i z hladke..
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    ELLANOR: Dětskou krupičku případně krupici.
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    HELP: jak udělat nebo co dát místo drobenky, když nemám hrubou mouku? jsem ve švýcarsku a to, co jsme koupili je zase jen hladka ://..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Na druhou stranu dresing z mixovanýho nakládanýho citronu, sučenýho rajčete a oliv oleje je hnusnej. Konec hlášení
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Lilkovo cuketovej quiche s nakládanejma citronama neni dobrej (nebo takhle-já ho posral:) . Naopak velmi dobrá je salátová zálivka z nakládaných citronů a olivoleje.
    JNK
    JNK --- ---
    SANTAL: podle me by tam misto te sody mela byt spis zelatina
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SANTAL: no jestli je to pěkně hnusný, tak se to tomu teveňáku blíží ne?:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Pokusila jsem se o domácí taveňák:
    Domácí taveňák - Pomazánky - TradicniRecepty.cz
    http://www.tradicnirecepty.cz/pomazanky/domaci-tavenak/

Někde je chyba, buďto v mém postupu, nebo v receptu - NEpodobá se to na taveňák, a je to pěkně hnusné...
    MIC
    MIC --- ---
    To takhle děláte omáčku a řeknete si: "hmm maso je orestovaný, cibule má karáty, když tam teď šoupnu zeleninu, mohl bych to dát do tlakáče aby to bylo dřív. No jo, ale chtělo by to krapet zahustit... škrob se do toho nehodí a zase 20minut provařovat mouku.. Když to fakt pořádně rozmíchám tak se to třeba nepřipálí..."
    ...Připálí... a moc. Hodně moc :-)
    Ať žijí dětské naivity :-)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    Chřestová polévka z bílého chřestu, dělal muž. Základ ovšem na troše červené cibule, protože se mu nechtělo hledat bílou/nakrajovat novou... Nu, někteří lidé pro čistotu barvy úzkostlivě dbají i na to, aby použili při dochucení použili jedině bílý pepř (který já moc nemusím), my měli sice chuťově dokonalý, ale podivně nafialovělešedý krém. Jo, i kousek jde poznat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Odšťavňoval jsem starší jablka, takže výsledek nebyla šťáva, ale spíš dřeň. Nejdřív jsem tu dřeň vrhl do cedníku, ale šťáva se separovala příliš pomalu a málo. Tak jsem si řekl, že to urychlím a mušelínu nemaje, přefiltroval jsem to přes utěrku.
    Řeknu to takhle: když vám manželka řekne, že utěrky jsou vyvařené na 90, takže výsledek bude chuťově neutrální, nevěřte jí.
    MIC
    MIC --- ---
    "Miláčku, to není připálený, to je zkaramelizovaný"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam