• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    Chřestová polévka z bílého chřestu, dělal muž. Základ ovšem na troše červené cibule, protože se mu nechtělo hledat bílou/nakrajovat novou... Nu, někteří lidé pro čistotu barvy úzkostlivě dbají i na to, aby použili při dochucení použili jedině bílý pepř (který já moc nemusím), my měli sice chuťově dokonalý, ale podivně nafialovělešedý krém. Jo, i kousek jde poznat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Odšťavňoval jsem starší jablka, takže výsledek nebyla šťáva, ale spíš dřeň. Nejdřív jsem tu dřeň vrhl do cedníku, ale šťáva se separovala příliš pomalu a málo. Tak jsem si řekl, že to urychlím a mušelínu nemaje, přefiltroval jsem to přes utěrku.
    Řeknu to takhle: když vám manželka řekne, že utěrky jsou vyvařené na 90, takže výsledek bude chuťově neutrální, nevěřte jí.
    MIC
    MIC --- ---
    "Miláčku, to není připálený, to je zkaramelizovaný"
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    jo až vás někdy napadne dělat špenátový pyré z listovýho špenátu - bude to dobrý. Jen to bude vypadat jak protlak ze školní jídelny, což neni úplně to, co člověk očekává:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hm - tak čistě krevetová náplň do čínských knedlíčků je vyloženě škoda práce a krevet - mají tak jemnou chuť, že to zanikne. Další co recepty nabízely je půl krevet, půl vepřového masa - to mi taky nepřjde jako dobrej nápad. Příště zpět mletému/houbám/tofu.


    Shrimp Dumplings Recipe | Eating Well
    http://www.eatingwell.com/recipes/shrimp_dumplings.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: jediný vysvětlení co mě napadá je, že se to někde nějak začalo smažit tak, že bílek na povrchu už ztuhl a uvnitř se dělalo příliš mnoho páry a už to nevydržel.

    Jo kdyby někdo měl touhu dělat salát z fety, černé čočky a granátového jablka, tak to není takové bomba, jak to vypadá na blogýscích. Není to špatný, ale je to dost bez chuti.

    Zato Ottolenghiho s celerem je naprostá bomba

    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    http://www.ottolenghi.co.uk/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint-shop
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    TARGI: Rozpadla jako že rozpadla, nebo se jen rozpraskla?
    Osobně používám místo rohlíků v mléce pouze strouhanku a vláčnost si už potom doladím ;)
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj... mam problem, rozpada se mi sekana a ja nevim proc :-)

    2 rohliky namocene v mleku - to plne vsaknute, 1kg masa, 2vejce, kořeni, česnek, 2 cibule hodne na jemno, poradne promackane a prohnetene + jeste strouhanka-zdalo se mi to dost ridke...je skoro dopecena, ale rozpada se az hruza :/ kde sem udelala chybu???

    diky
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    tak jakou omáčku z výpeku po krkovici? No nějaký máslo a čim to zalejt...víno nemám...pivo, to je takový vesnický. Tak přátelé, pšeničnej fénix se opravdu na vaření nehodí.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    dělala jsem si k obědu tohle [ GEISHA @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ] proti receptu jsem tam navíc dala vajíčko
    a dopadlo to tak, že jeden vybuchnul při smažení, mám popálenou dlaň pravé ruky, hřbet levé a puchýř na prstu na noze
    Co jsem udělala špatně? smažila jsem ve vysoké vrstvě oleje na silnějším plameni
    (naštěstí teda jen první až druhý stupeň, nic vážného, ale s těma zafačovanýma rukama skoro nic neudělám)
    VOY
    VOY --- ---
    Nj, kdyz uz cekat tak nekde na vodni lazni a jen chvilicku :-)
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    87HIGHFLYER: Holandská a její kamarádky nemají rádi čekání, jsou to potvory netrpělivé ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Sem si takhle při sobotě řek, že si udělám vejce benedikt, s holandskou omáčkou. Dělal jsem jí prvně, takže jsem měl radost, když mi krásně zhoustla...sice trochu kyselejší ale nevadí. Přístě si akorát uvědomit, že s omáčkou končit - ne jí nechat čtvrt hodiny chladnout aby se z ní stala hustá kaše...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    mimochodem...pokud děláte musaku, je třeba nebejt debil a uvědomit si, že finální zapečení má zajistit především prostoupení všech chutí. Což se děje poměrně těžko, když tam necháte 10cm široký a 1 cm tlustý kola lilku. A když někdo doporučuje nacpat tam bylinky, tak tam nacpat bylinky. Ale úplná katastrofa to zas nebyla:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ramenburger burger spadá do kategorie tak bizarní nápad, že to musím zkusit. Hlásím že sníst se to dalo, ale opakovat to nebud

    Mno - tak ty vaječno-nuldové placky jsou vcelku dost divné, byť nápn burgeru šla pěkně dohormady (maso se zázvorem, česnekem, chilli a táre + ochucený bokčoj, naložené shitake, slanina a bambusové výhonky + plátky nori)

    Move over, Cronut! The new Ramen Burger has New Yorkers in a foodie frenzy - NYPOST.com
    http://www.nypost.com/p/entertainment/food/patty_meltdown_zyP6jiYGkCYrGS2DcYdidO
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: tohle je fakt dobrý - ukazuje to, jak je těžký udržet disciplínu. Všechny věci co jsou tam napsaný (krom pár věcí z pečení) znám. A přesně si vzpomínám na ty přetáčený streaky mdlou cibulačku z odfláknutý cibule, guláš ze špatně opečenýho masa...Zkrátka se to nedá vochcat:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MIC: ale třeba u rizota to celkem funguje
    MIC
    MIC --- ---
    SNIPERCZ: měl jsem i červenou cibuli, tak jsem si říkal že to třeba půjde. E e.. Barvu bych i zkousnul, ale bylo to hnusný. Mistrova rada "a když nemáte limetu..." evidentně není univerzální...
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    MIC: tak mě osobně tam to červený nesedí, radši to bílí, přece jen jí mám radši čirou a ne odstíny červené ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam