• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    HELP: jak udělat nebo co dát místo drobenky, když nemám hrubou mouku? jsem ve švýcarsku a to, co jsme koupili je zase jen hladka ://..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Na druhou stranu dresing z mixovanýho nakládanýho citronu, sučenýho rajčete a oliv oleje je hnusnej. Konec hlášení
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Lilkovo cuketovej quiche s nakládanejma citronama neni dobrej (nebo takhle-já ho posral:) . Naopak velmi dobrá je salátová zálivka z nakládaných citronů a olivoleje.
    JNK
    JNK --- ---
    SANTAL: podle me by tam misto te sody mela byt spis zelatina
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SANTAL: no jestli je to pěkně hnusný, tak se to tomu teveňáku blíží ne?:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Pokusila jsem se o domácí taveňák:
    Domácí taveňák - Pomazánky - TradicniRecepty.cz
    http://www.tradicnirecepty.cz/pomazanky/domaci-tavenak/

    Někde je chyba, buďto v mém postupu, nebo v receptu - NEpodobá se to na taveňák, a je to pěkně hnusné...
    MIC
    MIC --- ---
    To takhle děláte omáčku a řeknete si: "hmm maso je orestovaný, cibule má karáty, když tam teď šoupnu zeleninu, mohl bych to dát do tlakáče aby to bylo dřív. No jo, ale chtělo by to krapet zahustit... škrob se do toho nehodí a zase 20minut provařovat mouku.. Když to fakt pořádně rozmíchám tak se to třeba nepřipálí..."
    ...Připálí... a moc. Hodně moc :-)
    Ať žijí dětské naivity :-)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    Chřestová polévka z bílého chřestu, dělal muž. Základ ovšem na troše červené cibule, protože se mu nechtělo hledat bílou/nakrajovat novou... Nu, někteří lidé pro čistotu barvy úzkostlivě dbají i na to, aby použili při dochucení použili jedině bílý pepř (který já moc nemusím), my měli sice chuťově dokonalý, ale podivně nafialovělešedý krém. Jo, i kousek jde poznat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Odšťavňoval jsem starší jablka, takže výsledek nebyla šťáva, ale spíš dřeň. Nejdřív jsem tu dřeň vrhl do cedníku, ale šťáva se separovala příliš pomalu a málo. Tak jsem si řekl, že to urychlím a mušelínu nemaje, přefiltroval jsem to přes utěrku.
    Řeknu to takhle: když vám manželka řekne, že utěrky jsou vyvařené na 90, takže výsledek bude chuťově neutrální, nevěřte jí.
    MIC
    MIC --- ---
    "Miláčku, to není připálený, to je zkaramelizovaný"
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    jo až vás někdy napadne dělat špenátový pyré z listovýho špenátu - bude to dobrý. Jen to bude vypadat jak protlak ze školní jídelny, což neni úplně to, co člověk očekává:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hm - tak čistě krevetová náplň do čínských knedlíčků je vyloženě škoda práce a krevet - mají tak jemnou chuť, že to zanikne. Další co recepty nabízely je půl krevet, půl vepřového masa - to mi taky nepřjde jako dobrej nápad. Příště zpět mletému/houbám/tofu.


    Shrimp Dumplings Recipe | Eating Well
    http://www.eatingwell.com/recipes/shrimp_dumplings.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: jediný vysvětlení co mě napadá je, že se to někde nějak začalo smažit tak, že bílek na povrchu už ztuhl a uvnitř se dělalo příliš mnoho páry a už to nevydržel.

    Jo kdyby někdo měl touhu dělat salát z fety, černé čočky a granátového jablka, tak to není takové bomba, jak to vypadá na blogýscích. Není to špatný, ale je to dost bez chuti.

    Zato Ottolenghiho s celerem je naprostá bomba

    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    http://www.ottolenghi.co.uk/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint-shop
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    TARGI: Rozpadla jako že rozpadla, nebo se jen rozpraskla?
    Osobně používám místo rohlíků v mléce pouze strouhanku a vláčnost si už potom doladím ;)
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj... mam problem, rozpada se mi sekana a ja nevim proc :-)

    2 rohliky namocene v mleku - to plne vsaknute, 1kg masa, 2vejce, kořeni, česnek, 2 cibule hodne na jemno, poradne promackane a prohnetene + jeste strouhanka-zdalo se mi to dost ridke...je skoro dopecena, ale rozpada se az hruza :/ kde sem udelala chybu???

    diky
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    tak jakou omáčku z výpeku po krkovici? No nějaký máslo a čim to zalejt...víno nemám...pivo, to je takový vesnický. Tak přátelé, pšeničnej fénix se opravdu na vaření nehodí.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    dělala jsem si k obědu tohle [ GEISHA @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ] proti receptu jsem tam navíc dala vajíčko
    a dopadlo to tak, že jeden vybuchnul při smažení, mám popálenou dlaň pravé ruky, hřbet levé a puchýř na prstu na noze
    Co jsem udělala špatně? smažila jsem ve vysoké vrstvě oleje na silnějším plameni
    (naštěstí teda jen první až druhý stupeň, nic vážného, ale s těma zafačovanýma rukama skoro nic neudělám)
    VOY
    VOY --- ---
    Nj, kdyz uz cekat tak nekde na vodni lazni a jen chvilicku :-)
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    87HIGHFLYER: Holandská a její kamarádky nemají rádi čekání, jsou to potvory netrpělivé ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Sem si takhle při sobotě řek, že si udělám vejce benedikt, s holandskou omáčkou. Dělal jsem jí prvně, takže jsem měl radost, když mi krásně zhoustla...sice trochu kyselejší ale nevadí. Přístě si akorát uvědomit, že s omáčkou končit - ne jí nechat čtvrt hodiny chladnout aby se z ní stala hustá kaše...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam