úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.
jde to i líp
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
[ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]
a i výrazně hůř
[ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
[ Gastropeklo ]
rozbalit záhlaví
87HIGHFLYER
---
---
21:09:27 20.8.2014
1 odpověď
VOY
: mám to necelý dva měsíce - prej to vydrží léta. A věřil bych tomu, protože tak slaný a kyselý prostředí asi odolá ledasčemu. Zatim nepozoruju nic špatnýho
VOY
---
---
21:07:27 20.8.2014
1 odpověď
87HIGHFLYER
: A vydrzi ti to? Ja sem pouzil jeden nebo dva a ted sem na to snad mesic a pul nesahnul, tak si rikam jestli jsou vubec jeste dobry. Jeden mi asi vykukuje z toho laku.
87HIGHFLYER
---
---
21:05:59 20.8.2014
1 odpověď
VOY
: jak na co - dělal jsem z toho marinádu na kuřecí steak a to bylo výborný. Ale spotřebuje se toho hrozně málo, v podstatě to používám jako ochucenou tekutou sůl. A než jsem si to naložil doma, tak jsem to v životě nejed:)
VOY
---
---
20:59:14 20.8.2014
1 odpověď
87HIGHFLYER
: Hlavne bych rekl, ze tohle je zrovna prisada, kde by to clovek mel mit aspon trochu nachutnany z dobre uvarenyho jidla z ni. Zkouset to naslepo je takovy na nic...
87HIGHFLYER
---
---
20:58:10 20.8.2014
1 odpověď
VOY
: no já to testuju...zatim jsem ve fázi "kdybych to tam nedal, nic se nestane". Ale vařil jsem s tim fakt párkrát, spíš jsem zkoušel různý zálivky atd.
VOY
---
---
20:34:40 20.8.2014
1 odpověď
87HIGHFLYER
: Naposledy sem si tyhle citrony koupil a delal je s nejakym kuretem a olivama v pomalaci a vysledek byl fakt hroznej. A to sem se na to tak hrozne tesil, myslel sem jakou neuvarim nebeskou manu ;-). Asi se nejak ty citrony musi umet pouzivat a neni dobry vzdy vsechno delat na 8 hodin.
87HIGHFLYER
---
---
15:59:12 20.8.2014
GILLIATT
: tak to pak nevím
GILLIATT
---
---
15:48:29 20.8.2014
1 odpověď
87HIGHFLYER
: oleje tam bylo, řekla bych, dost...převyšoval tu hmotu. Možná příště tedy víc.
87HIGHFLYER
---
---
14:46:32 20.8.2014
1 odpověď
+2
GILLIATT
: musí to být zalité oliv olejem
GILLIATT
---
---
14:45:00 20.8.2014
1 odpověď
Dělala jsem bazalkové pesto - bazalka, česnek, parmazán, olivový olej, piniové oříšky. Dala do sklenice a do ledničky. Za pár hodin začal vršek pesta hnědnout. Asi kvůli tomu, že ve skleničce byl vzduch? Jak tomu zamezit? Díky.)
JNK
---
---
15:38:11 14.8.2014
-1
bulgur a rozdrtit ho?
ELLANOR
---
---
18:58:26 12.8.2014
+1
Nakonec jsem to udelala z hladke, bylo to spis takove kapani, ale fungovalo to :).. Krupice me taky napadla, ale nejpodobnejsi tomu je tu leda kuskus :o)..
BLANCHE1
---
---
17:10:11 12.8.2014
+3
ELLANOR
: ja teda delam drobenku klidne i z hladke..
SNIPERCZ
---
---
14:06:57 12.8.2014
ELLANOR
: Dětskou krupičku případně krupici.
ELLANOR
---
---
11:31:32 12.8.2014
2 odpovědi
HELP: jak udělat nebo co dát místo drobenky, když nemám hrubou mouku? jsem ve švýcarsku a to, co jsme koupili je zase jen hladka ://..
87HIGHFLYER
---
---
16:17:03 11.8.2014
Na druhou stranu dresing z mixovanýho nakládanýho citronu, sučenýho rajčete a oliv oleje je hnusnej. Konec hlášení
87HIGHFLYER
---
---
22:33:27 5.8.2014
1 odpověď
Lilkovo cuketovej quiche s nakládanejma citronama neni dobrej (nebo takhle-já ho posral:) . Naopak velmi dobrá je salátová zálivka z nakládaných citronů a olivoleje.
JNK
---
---
18:27:48 13.6.2014
-1
SANTAL
: podle me by tam misto te sody mela byt spis zelatina
87HIGHFLYER
---
---
0:06:01 12.6.2014
+5
SANTAL
: no jestli je to pěkně hnusný, tak se to tomu teveňáku blíží ne?:)
SANTAL
---
---
21:10:45 11.6.2014
2 odpovědi
Pokusila jsem se o domácí taveňák:
Domácí taveňák - Pomazánky - TradicniRecepty.cz
http://www.tradicnirecepty.cz/pomazanky/domaci-tavenak/
Někde je chyba, buďto v mém postupu, nebo v receptu - NEpodobá se to na taveňák, a je to pěkně hnusné...
MIC
---
---
13:30:26 11.6.2014
-1
To takhle děláte omáčku a řeknete si: "hmm maso je orestovaný, cibule má karáty, když tam teď šoupnu zeleninu, mohl bych to dát do tlakáče aby to bylo dřív. No jo, ale chtělo by to krapet zahustit... škrob se do toho nehodí a zase 20minut provařovat mouku.. Když to fakt pořádně rozmíchám tak se to třeba nepřipálí..."
...Připálí... a moc. Hodně moc :-)
Ať žijí dětské naivity :-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam