• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: ne, koupil jsem v bille citrony, co na nich bylo napsáno, že nejsou chemicky ošetřený. Ale upřímně si myslim že je to šumák, dělal jsem to pro dobrej pocit a protože jsem jednu sklenici dával mámě. Žiju v Praze, pracuju na letišti a chodim do hospod kde se kouří. Moje zdraví rozhodně ohrožujou víc jiný věci než trocha chemie v kůře:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    taky jsem to mela doma, ale uz jsem to vyhodila.. neuzito, nepovedeno
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: A pouzil si nejaky fancy-schmancy organicky citrony?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: mám to necelý dva měsíce - prej to vydrží léta. A věřil bych tomu, protože tak slaný a kyselý prostředí asi odolá ledasčemu. Zatim nepozoruju nic špatnýho
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: A vydrzi ti to? Ja sem pouzil jeden nebo dva a ted sem na to snad mesic a pul nesahnul, tak si rikam jestli jsou vubec jeste dobry. Jeden mi asi vykukuje z toho laku.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: jak na co - dělal jsem z toho marinádu na kuřecí steak a to bylo výborný. Ale spotřebuje se toho hrozně málo, v podstatě to používám jako ochucenou tekutou sůl. A než jsem si to naložil doma, tak jsem to v životě nejed:)
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Hlavne bych rekl, ze tohle je zrovna prisada, kde by to clovek mel mit aspon trochu nachutnany z dobre uvarenyho jidla z ni. Zkouset to naslepo je takovy na nic...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: no já to testuju...zatim jsem ve fázi "kdybych to tam nedal, nic se nestane". Ale vařil jsem s tim fakt párkrát, spíš jsem zkoušel různý zálivky atd.
    VOY
    VOY --- ---
    87HIGHFLYER: Naposledy sem si tyhle citrony koupil a delal je s nejakym kuretem a olivama v pomalaci a vysledek byl fakt hroznej. A to sem se na to tak hrozne tesil, myslel sem jakou neuvarim nebeskou manu ;-). Asi se nejak ty citrony musi umet pouzivat a neni dobry vzdy vsechno delat na 8 hodin.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILLIATT: tak to pak nevím
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    87HIGHFLYER: oleje tam bylo, řekla bych, dost...převyšoval tu hmotu. Možná příště tedy víc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILLIATT: musí to být zalité oliv olejem
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Dělala jsem bazalkové pesto - bazalka, česnek, parmazán, olivový olej, piniové oříšky. Dala do sklenice a do ledničky. Za pár hodin začal vršek pesta hnědnout. Asi kvůli tomu, že ve skleničce byl vzduch? Jak tomu zamezit? Díky.)
    JNK
    JNK --- ---
    bulgur a rozdrtit ho?
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    Nakonec jsem to udelala z hladke, bylo to spis takove kapani, ale fungovalo to :).. Krupice me taky napadla, ale nejpodobnejsi tomu je tu leda kuskus :o)..
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ELLANOR: ja teda delam drobenku klidne i z hladke..
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    ELLANOR: Dětskou krupičku případně krupici.
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    HELP: jak udělat nebo co dát místo drobenky, když nemám hrubou mouku? jsem ve švýcarsku a to, co jsme koupili je zase jen hladka ://..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Na druhou stranu dresing z mixovanýho nakládanýho citronu, sučenýho rajčete a oliv oleje je hnusnej. Konec hlášení
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Lilkovo cuketovej quiche s nakládanejma citronama neni dobrej (nebo takhle-já ho posral:) . Naopak velmi dobrá je salátová zálivka z nakládaných citronů a olivoleje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam