• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    vy si z toho delate prdel, ale my takhle jednou na DOB tripu uz fakt roupama nevedeli co delat a jak ten cas zabit, tak jsme vsechny tyhle flaky vytahovali a testovali jak na to nas mozek reaguje :) dechovku jsme bohuzel jako jedinou nenasli.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Lunetici, Eva a Vašek... nevím, jestli by to zabralo každému... Jestli by z toho naopak nebyl ještě horší trip... :-D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BBAN4N: Luneticy napred. Eva a Vasek ... tyhle dva beru za formu incizivniho neuroleptika, davkovat opatrne.
    Jinak sama nemam zkusenost s disociativama, takze nemuzu zarucit ze to pomuze uzemnit lidi na ketaminu.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    BIGG23: S tim dokrmovánim LSD bych byla opatrnější, mně a spoustě lidí, co znám, to nefunguje.

    Co se týče keťáku, tak jsem ho na party měla tak třikrát (na psytrancu) v menších dávkách a bylo to příjemný, zejména po kombinaci s hašišem jsem byla hodně uvolněná a zpomalená, stejně jako všechno kolem mě. Nepařila jsem na tom tak intenzivně jako na jinejch látkách, ale zároveň jsem měla tak lehký tělo, že to šlo úplně samo... Na nějaký hlubší výlety samozřejmě party asi nebude vhodný prostředí.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Takže říkáš že Eva a Vašek zaručenej lék na badtrip? :-) A když to šlape málo tak Luneticy :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SQARA: potrebujes neco neelektronickyho. Preladit, doslova. Kdybych to byla ja, skusila bych si udelat panic mode kazetu s timhle : Doors, Mnaga a Zdorp (veci co sem poslouchala pred vylety do jinych realit) a kdyz by to nezabralo tak New Kids on the Block a Karla Kryla.
    (hudbu lad dle svych vlastnich potreb :) Imho nejvic depsychdelizovat by mohly nahravky dechovky, ale neznam tvope nevedomi a jak na co reagujes,
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Když je člověk v této oblasti "nováčkem", tj. pokud není dostatečně obeznámen s fyzickými i psychickými efekty toho kterého halucinogenu, jakož i s dynamikou průběhu tripu, tak si myslím, že je docela dobrý nápad být doma, a případný kontakt se světem venku zvážit až v průběhu tripu.

    Pro vysoké dávky halucinogenů/psychedelik (např. nad 3,5g sušených hub, nad 300mg meskalinu apod.) je také dobrý nápad být doma, nebo někde, kde člověk nemusí řešit potkávání se s "cizími" lidmi. Některé halucinogeny je pak vyloženě nevhodné brát jinde, než v bezpečí domova (např. kouřit DMT či pít Ayahuascu).

    Ke zvýšení bezpečnosti, zejm. pokud jde o osobně dosud nevyzkoušenou látku, bych doporučil zvážit následující 2 pravidla:

    (1) mít připravenou tichou a tmavou místnost, kde se dá případně lehnout na zem nebo na postel
    (2) mít připravenou oblíbenou klidnou hudbu, a přehrávač nastaven na "repeat all"
    (2) vždy začít s nízkými dávkami, a případně si vzít víc až příště, nikdy v průběhu tripu (např. bych napoprvé nedoporučoval sníst více jak 1 až 1,5 g sušených hub, 250mg meskalinu, 15-20mg DMT apod.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SQARA: jo, hlavne ta hudba. nevim jak to maji ostatni, ale ja jsem si vsiml, ze hudba docela presne moduluje muj mindset. pokud zacnu na vysokych davkach citit nejaky problem, automaticky to resim zmenou hudby. v 90% pripadu to funguje.
    ACIF
    ACIF --- ---
    co se tyce toho ketace, tak si myslim, ze je hlavne nebezpecny, jak se k nemu zvysuje tolerance.. kdyz si pak clovek dava fakt hodne tak hrozi uduseni hlenama..
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Drogy pouze srozumem. Člověk musí být tragéd, když se oběví tam, kde se ještě neoběvil:)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Z mých zkušeností na několikadenní párty je důležitý se dobře najíst zeleniny a ovoce . . . ledový salát je super věc s pomazánkovým máslem, rajčata, mrkev a pikantnější papriky vzbudí chuťový pohárky.
    Vždycky s sebou vezu dostatečnou zásobu vody, minimálně kartón vody. Tu mam vždycky v ruce nebo někde poblíž a doplnim tak dostatečně tekutiny, což výsledně z části zaručí lepší kocovinu. Souhlasim, že jsou dobrý rozpustný vitamíny, minerály, ale to až odpoledne :) . . . .
    A pokud si dávam papíra, nedávám si ho sám ( výjimky jsou samozřejmě). Založit radši míň, je někdy víc a dokrmovat můžeš vždycky. . .
    Zase by mě zajímalo, jak to mají lidi s ketaminem na party? Já tuhle věcičku nemam moc v oblibě . . . Slyšel jsem, viděl jsem pár storek, ale . . .
    2CB má taky svý kouzlo, ale nedoporučuju míchat s ostatníma drogama a hlavně ne alkoholem, myslim si, že už tak dostane záhul na játra. Může se stát, že se pak najednou ocitneš uprostřed něčeho, někde a nevíš proč, jak, kdy co . . . :D .
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ACIF: no ja si myslim, ze u tzv. halucinogenu kazdej, kdo je bere, tak by mel mit na pameti, ze neni zarucene, ze vysledny trip bude zabavny ci jinak ke spokojenosti.
    ale vono je to asi se vsim. jeden patek ti sedum plzni sedne a je prdel, druhej patek je ti zle jak psovi a nevis z ceho :)
    ACIF
    ACIF --- ---
    VYHULENY_UFO: tak treba co se tyce tzv halucinogenu, tak si myslim, ze riziko se sice da treba nejak snizovat, ale nikdy nezmizi.. nikdo nikdy nevi (i treba clovek, co si dava kvanta), kdy si da blbyho papira, co mu nesedne, a razem je v dozivotnim pruseru zejo..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    1) i psychedelika, houby ci dmt jde uzivat na party. uzivaji se hlavne pro legraci, zabavu a vlastni poteseni. kdyz uz jedu na acid techno, tak se preci nevyndam pernikem.
    2) osobnostni rozvoj je oblibena mantra. nepopiram, ze muzou mit vliv na rozvoj osobnosti, ale kdyz je nekdo curak, tak z nej zadna droga super cloveka neudela. jakakoliv latka nevycaruje v cloveku to co v nem neni.
    3) drogy nejsou pro kazdyho. stejne jako chlast, vetsina lidi ho nezvlada a nespor se pak cili, ze ma v republice minimalne 600 000 problematickych uzivatelu alkoholu.

    proste dulezity je nerozpustit si mozek tak, ze prestane byt k pouzivani.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    BIGTRAGED: Co vim, tak tenhle projekt nefunguje nebo spíš operuje jen na dobrovolnický bázi... testování tablet jim v podstatě zatrhla NPC (viz článek tady) a nedostalo se na ně při rozdělování dotací.

    Jinak za sebe musim říct, že mě konzumace drog (zejména konopí a LSD) přivedla spíš ke zdravějšímu způsobu života, hlavně co se týče stravy. Takže při intoxikaci, před ní i po ní rozhodně jíst hodně zeleniny a ovoce, zejména tepelně nezpracovaný, a na doplnění minerálů třeba Vincentku. Poslední dobou objevuju i doplňky stravy/smart drugs jak na bázi rostlinnejch extraktů (ostropestřec, ženšen, rhodiola, maca...), tak na bázi aminokyselin (ALC, 5-HTP) a zejména u tý druhý skupiny fakt vnímám nějaký účinky a leckdy si je dám i na nějaký menší party, když se chci trochu víc bavit a vydržet :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    XCHAOS: ono je taky otázka, kolik lidí si dnes dává dávky, které si tehdy dávali oni....bylo to trochu o něčem jiným, než nějakej jeden papír, nedejbože jeden a půl či dva
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: já jsem se k tomu vyjádřil tím poukazem na toho Švankmajera a jeho zkušenost: prostě není žádná ostuda, když to někomu nesedne, podle mě. (jinak oni to tehdy plánovali až dost "vědecky"... byly to hodně řízené podmínky a tak... a stejně to ne všem sedlo)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nevidel bych to tak prisne ;) podle me pokud chci neco se svou hlavou delat, mel bych znat pokud mozno vsechna souvisejici rizika. nekomu planovani tripu jako startu raketoplanu prijde nelidske, mi to prijde normalni. je to moje telo, moje zdravi a moje zodpovednost.
    THEBYS
    THEBYS --- ---
    Kdyby to někoho snad někdy napadlo - nidky nedávat do bongu větší než zanedbatelné množství tabáku, ideálně žádný.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    pokud někdo užívá pravidelněji mdma či amfetaminové věci ždímající serotonin, tak se vyplatí užívat pravidelně b-komplex. Protože zásoby serotoninu se v mozku obnovují díky vstřebávání tryptofanu z potravy. A ten se z ní vstřebá jen v případě, že má tělo dostatek vitamínu b. Případně se dá užívat přímo l-tryptofan (mám pocit, že ho prodává brainway)

    jinak svého času jsem dělával to, že určité věci jsem neměl doma, abych předešel excesům, kdy např. příjdu opilý domů a mám bezva nápad si něco dát...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam