• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    VKLF
    VKLF --- ---
    LAKSHMANA: buben je super vec, ale ne pokazdy kdyz by se hodil je po ruce,)
    praktictejsi je imho vychytat si neco, na co nepotrebujes vec, delat nejaky pohyb, byt na nejakem miste atd., nic vic nez mysl:)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    INK_FLO:
    DARJEEL:
    SQARA:

    Co takhle bubnování, to je mocná kotva. ;-)
    PANKAAC
    PANKAAC --- ---
    drogy oddělují zrna od plev,-tzn- jen málo lidí dokáže brát a zachovat si charakter-tzn.kámoši se neobkládaj atd...
    VKLF
    VKLF --- ---
    me se uz parkrat osvedcilo, ze dobre kotvi jakakoliv vzpominka z uplne nejranejsiho mladi na nakou basnicku nebo rikanku- pisnicku, co jsme se ucili ve skolce, kdyz clovek jeste nechapal fungovani veci a nebyl ovlivnen a zkazen spolecenskou roli.

    ten pripad kdy se na tripu realita rozpadne na stripky a clovek si fakt nemuze vzpomenout na nic stylem: ty vole vdyt jsem mel prece prate, soundsystem..kde to je? jak to ze si na to nemuzu vzpomenout "JAK" to vsechno bylo, bylo to prece ne..?

    ja mam napr. nejrannejsi co si vzpomenu i kdyz by me vzbudili "o pulnoci" skakal pes pres oves, pres zelenou louku..atd.,)

    jde o to, ze ted vim jak sem malej nevedel co je "presoves" nebo "vesel", ale prave je to neco z doby kdy bylo vedomi jeste nezavrene vychovou a okolim.

    pointa je, ze takovahle vzpominka je neco co nezapomeneme nikdy a vzdycky to "vzpomenuti" spoji nohy se zemi stylem: a jo vlastne tyvole,.. klid:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SQARA: jo, presne ty stavy, kdy by se vyplatilo dat si do pokoje kameru, abych druhej den videl, ze sem se choval :))
    jak z americky grotesky.

    jinak je to krasna ukazka jak si perfektne rozmrdat byt (prehazeni veci, "uklizeni", hledani) az po rozesrani si pocitace :)) ja jsem to vzdycky nenavidel, kdyz sem byl vyjetej pernikem a "vid ze se mi podivas na pocitac?"
    Ma zjisteni jsou, ze od jisty doby nektery veci vyjetej proste nedelam, protoze je vic skody nez uzitku. :)
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    je úplně jasný že sou drogy nebezpečný, zvlášť když se na nich člověk hrabe ve vlastní hlavě...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: tak ono (mi) nejde o to najit bod, ktery se nemeni, ale nejaky/jakykoliv pattern. coz muze znamenat treba nejak pravidelne se pohybujici bod. nejaky naznak pravidelnosti, prirozeneho systemu, nejake svetylko uprostred absolutniho chaosu. s tim jsem mel na one kombinaci hodne velky problem, ten chaos byl mocny, "zanechavani drobku" na sve ceste nepomahalo :) ale privedlo me to na "zajimave" myslenky, jako napr. jakpak se asi citi sebevrah, ktery se neuspesne pokousi vratit se z jedne sve zmatene reality do te puvodni a dlouhodobe se mu to nedari a zadne vychodisko uz nevidi...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a abdominální dýchání je myslím hodně důležitý pro relaxovanou mysl obecně, to se hodí do života, do práce, stresových situací a tak vůbec. Sám jsem měl hrozný dejchání, povrchový a hrudní a ta změna psychiky se změnou dýchání je děsně znát...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: to není o tom najít axis mundi, který bude neměný... taskovej axis mundi (objektivní realita) si tvoříme po dobu dvaceti let a psychedelika jsou od toho ho zase pěkne rozebrat na prvočísla :)
    jde spíš o to, že když překonfiguruješ vědomí (snění), tak druhá komplementární dovednost je udržet vědomí na té nové konfiguraci (stopování), obě dovednosti jsou potřeba, protože bez snění se nehneš z fleku a bez stopování je zase pohyb v cydelikspace bezbřehej a taky občas nebezpečnej. takže vlastně jak píšeš, je to síla vůle.
    INK_FLO: jo, qigong je na tohle super... dobrý na kotvení je i "obyčejnej" sparring, protože to člověka naučí furt imrvére dávat pozor... chvíle myšlenkovýho úletu(stačí půlvteřina ani ne) a bum, máš pecku v obličeji :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: s pevnym bodem mi to pripadne stejne jako se smyslem zivota :) neexistuje do doby, nez si ho vytvorime. kdyz ho neumime vytvorit, pohybujeme se v chaosu a vse se zda byt marne. pritom vytvorit ho je to jen otazkou toho na cem nam vnitrne nejvic zalezi a sily vlastni vule.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    tohle vypadá taky hodně podobně

    Stages in Qigong Breathing Practice: Regular Abdominal Breathing « Qigonghealing's Blog
    http://qigonghealing.wordpress.com/2011/07/31/stages-in-qigong-abdominal-breathing/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARJEEL: občas to používám jako převedení pozornosti z hlavy, na psychedelikách párkrát, ale je pravda, že to nebylo v situaci nějakého akutního ohrožení nebo na vyšších dávkách, spíš jsem si s tím jen tak pohrával

    tady jsem k tomu našel nějaké texty na hadru

    grounding.doc (49152 B)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: mliko bylo vcelku lehky, ale porad ho bylo tak z cca 30g... houby a routa byly uzity tak cca 2-3 hodiny posleze, zjistil jsem ze je to super a pak nasledoval onen overdose :-) telo tehdy tolik silne nebylo.

    ad kotveni - priznavam se, ze o dechovych cvicenich mnoho nevim, ale jakozto psychonaut samouk jsem si za ta leta vyvinul par mentalnich triku, kterymi to jde prekonat. ve zkratce receno, kdyz nemohu zadny pevny bod o ktery bych se mohl oprit nalezt, tak si jej vytvorim/vymyslim. jasne, nejde to samo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: no no no... to už je práce s banthama a ta má teda různé následky... i když teda spodní bantha to je ještě myslím v pohodě, ale moc bych si s tím nezahrával, být necvičený. A btw. tam v podstatě ani nejde potom o svaly všechny, ale jen ten prostřední (ten nejpřednější ovládá močení, zadní je tzv. kráječ a pak mezitím je ten co je potřeba :) A časem se to vlastně ani nemusí dělat svalama.
    Máš s tím nějaké dobré zkušenosti na psychedelikách? Já jen minimálně...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ještě dobrá na uzemnění je taková jednoduchá grounding technika - při nádechu stáhnout svaly perinea (mezi řitním otvorem a koulema, podobně jako při stahování svěračů, ale ty svaly, co tam pracujou jsou jiný, časem a cvikem se to dá rozeznat), při výdechu povolit

    případně tabák taky uzemňuje
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: staletími prověřené na kotvení v realitě. Na to abys někde ulít nemusíš brát moderní drogy :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    staletími prověřené na zvládání moderních drog? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: to te docela obdivuju, me staci mliko i samotny a v kombinaci s dalsima jedama :) hodnekrat sem se zeblil jak amina :)


    MICHAL_R: vyhonit si?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: záleží na tom JAK dýcháš, taky se tím můžeš slušně odstřelit :)))
    Tohle jsou konkrétní techniky z jižního a Tibetskýho buddhismu, staletími prověřené... mimochodem základní technikou kotvení v realitě je pro hindu i buddhisty etika, taky docela neprobraný téma, jak v psychedelii, tak třeba v psychologii...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MICHAL_R: jak psal darjeel - nádech/výdech je velice účinnej a dokáže divy (i když kolikrát bych to možná ani nenazval kotvením :-), případně se při tom nádechu a výdechu koncentrovat na oblast břicha, prodýchávat tuto oblast, může to pomoct, když je člověk moc seklej v hlavě....pak zpívání, mantrování, fyzický pohyb jakéhokoliv druhu (od sofistikovanějších typu jóga atd. po prostou procházku), když jsi s někým, tak i prostý rozhovor může pomoct
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam